Поради преобразуване на училищната мрежа от 01.09.2008 г. бях преназначена в средищното училище. След връчване на доп. тр. споразумение, на 01.09.2008 г. ми беше връчено предизвестие за прекратяване на тр. договор, считано от 01.10.2008 г. На 11.09.2008 г. директорът връчи заповед за прекратяване, считано от 01.10.2008 г. Заповедта е на основание чл. 328, ал. 1, т. 2 от КТ, във връзка с чл. 326, ал.2 от КТ, утвърдено щатно разписание в сила от 01.09.2008 г. и извършен подбор на осн. чл. 329 от КТ. Комисията, която правеше подбора заседаваше до 10.09.2008 г. Директорът каза, че с по-ранното връчване на заповедта се отменя предизвестието. Вярно ли е и какво следва ако е така?
Съгласно чл. 326, ал. 2 от КТ и т. 20 от КТД за системата на народната просвета ми е изплатено обезщетение за неработено предизвестие за 44 календарни дни. Зададох въпроси: откога се броят тези дни, как е изчислена сумата за това обезщетение, колко дни съм отработила от предизвестието и въобще имам ли предизвестие след като през целия септември съм била на работа, защо обезщетението не е равно на две бр.тр. възнаграждения както е по КТД, как е извършен подборът след като аз съм с по-висока квалификация, а останаха колеги с по- ниска... Но на нито един въпрос не получих отговор. Съкратени бяха около 20 човека, но сега разбирам, че повечето са се устроили по НЯКАКЪВ начин. Моля за компетентен отговор! Имам ли някакви права?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕЯСНОТИ ОКОЛО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТР. ДОГОВОР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НЕЯСНОТИ ОКОЛО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТР. ДОГОВОР
Интересно дали тази muholovka е от лютите?!
И понеже питащият е от "любимите" му учители се гъбарка.
А сега на въпроса: По-ранното връчване на заповедта не може да замести връчването на предизвестие. Ако не се връчи предизвестие, то се плаща обезщетение за неспазването му. Директорът Ви е направил всободно съченение на тема "Съкращаване на щата". Затова занесете трудовия си договор, заповедта за уволнение и тр. книжка на някой колега адвокат и заведете дело за незаконно уволнение.
И понеже питащият е от "любимите" му учители се гъбарка.
А сега на въпроса: По-ранното връчване на заповедта не може да замести връчването на предизвестие. Ако не се връчи предизвестие, то се плаща обезщетение за неспазването му. Директорът Ви е направил всободно съченение на тема "Съкращаване на щата". Затова занесете трудовия си договор, заповедта за уволнение и тр. книжка на някой колега адвокат и заведете дело за незаконно уволнение.
- ivankavrakov
- Потребител
Благодаря на Ivankavrakov за съвета! Но директорът каза, че всичко което е направил е след консултации с адвокат и ако има проверки няма да има проблеми. Аз знам, че имам права, но дали ще мога да ги защитя не знам!
А на тези като muholovka, които се "гъбаркат" с учителите не бива да им се отделя внимание, защото са незначителни дребни душици.
А на тези като muholovka, които се "гъбаркат" с учителите не бива да им се отделя внимание, защото са незначителни дребни душици.
- elyan11
- Нов потребител
Мухоловкака се прекръсти на Весо1685.
Това същесво не мухоловка, нито Весо1685. Това е муха в мъжки род - М___ЬО.
На въпроса.
Работодателите, в частност и вашия директор, винаги така казват, а в съда заповедите им за прекратяване на трудови правоотношения се оказват незаконни. Така че не приемайте неговите думи на 100%, а последвайте съвета ми и заведете дело. След промените в ГПК трудови дела се решават за около година, най-много година и половина. В този срок включвам процедури и пред трите инстнанции.
Това същесво не мухоловка, нито Весо1685. Това е муха в мъжки род - М___ЬО.
На въпроса.
Работодателите, в частност и вашия директор, винаги така казват, а в съда заповедите им за прекратяване на трудови правоотношения се оказват незаконни. Така че не приемайте неговите думи на 100%, а последвайте съвета ми и заведете дело. След промените в ГПК трудови дела се решават за около година, най-много година и половина. В този срок включвам процедури и пред трите инстнанции.
- ivankavrakov
- Потребител
Аз съм на същото положение но съм решила да водя дело,пък каквото стане,съветвам ви и Вас да направите същото.
Да вдигним само чувствието на колегите,и да не ги е страх да говорят.
Да вдигним само чувствието на колегите,и да не ги е страх да говорят.
- lina07
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|