начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Принудителен неплатен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Принудителен неплатен отпуск

Мнениеот vassiljp1 » 11 Ное 2008, 13:02

Здравейте,
Уж нямало да ни засегне кризата, но ето че ни засегна.
Във фирмата която работя ни казаха,че ще ни пускат в принудителен платен отпуск 1 или 2 месеца.
Въпроса ми е-имат ли право така да ни пускат и колко време.
Все пак в договора ми пише,че работодателя е длъжен да осигурява работа.
Какви мерки мога да предприема за да не съм в неплатен отпуск-все пак имам семейство което да храня.Жена ми е по майчинство и взима 220лева.
Ако и аз излезна в неплатен става страшно.
Повечето фирми в моя град си напускаха работниците в неплатен,други са на намалено работно време.
Благодаря предварително!
vassiljp1
Нов потребител

Re: Принудителен неплатен отпуск

Мнениеот vassiljp1 » 13 Ное 2008, 09:20

Аз зададох един въпрос-имат ли право така да пускат в принудителен неплатен отпуск.Чел съм кодекса и видях , че не могат.Попитах за помощ за да знам има ли някакви вратички.
А на отговорилия-аз живея от 40 години в реалността-не ме мисли,ще се оправя,
както съм се оправял досега.
Въпроса го зададох защото има доста хора, които им предстои да пострадат.
За да знаят как да се защитят.
vassiljp1
Нов потребител

Назад към Трудово право