начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Трудов договор на адвокатски помощник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор на адвокатски помощник

Мнениеот pretor » 09 Ное 2008, 13:27

Здравейте, бих искал само да получа съвет дали трудовият договор на адвокатски сътрудник по нещо се отличава от всеки друг трудов договор и ако се отличава с какво? Питането ми е свързано с желанието ми да се впиша в САК като такъв, за което е необходимо да имам трудов договор със съответния адвокат. Благодаря предварително!
pretor
Младши потребител

Re: Трудов договор на адвокатски помощник

Мнениеот sarbijanac » 09 Ное 2008, 14:41

Малко са вече адвокатите,които сключват трудови договори със сътрудниците си.Няма нужда да ти го обяснявам защо е така.... :P

Ако някой се съгласи да те вземе може би ще е без сключен трудов договор.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pretor » 09 Ное 2008, 15:21

Въпросът ми обаче не е това! Аз вече работя при адвокат който иска да подпишеме трудов договор и да се впиша като негов сътрудник във САК. Просто искам да разбера дали няма някакви особености в такъв трудов договор като например допълнителни разпоредби относно запазване на тайната или пък пък нещо друго!
pretor
Младши потребител

Мнениеот pretor » 09 Ное 2008, 15:23

всъщност може би пропускам да спомена и това че за вписването в САК като сътрудник е задължително да имаш подписан трудов договор със съответния адвокат!
pretor
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 09 Ное 2008, 15:44

В такъв случай,няма нещо особено по трудовия договор.

Ще го подпишете,а задължение на "работодателя ти" -т.е адвоката е да го регистрира в НАП и Инспекция по труда.И върху договореното ти трудово възнаграждение ще ти начислява удръжките за данъци и осигуровки.

Съдържанието на трудовия договор си има задължителни реквизити-срок,месторабота,изпълнявана длъжност,възнаграждение и т.н,като е допустимо с него да се договарят и допълнителни условия по трудовото правоотношение.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pretor » 09 Ное 2008, 16:11

ок, благодаря за съвета... и аз мисля че няма някакви съществени особености, но понеже адвоката така твърди, че "сигурно" има, и реших да се допитам!
pretor
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 09 Ное 2008, 16:20

Малко като продължение към темичката...
няма вноски към фонд "ГВРС" и освен трудова книжка има и осигурителна (т.е. и двете)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот joy_83 » 23 Мар 2010, 10:23

Здравейте! Имам следната молба - ако някой има примерна бланка на трудов договор за адвокатски сътрудник, МОЛЯ да ми изпати на email: joy_83@abv.bg
ХИЛЯДИ БЛАГОДРНОСТИ! ПОЗДРАВ И УСПЕХИ!
joy_83
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 23 Мар 2010, 11:31

joy_83 написа:Здравейте! Имам следната молба - ако някой има примерна бланка на трудов договор за адвокатски сътрудник, МОЛЯ да ми изпати на email: joy_83@abv.bg
ХИЛЯДИ БЛАГОДРНОСТИ! ПОЗДРАВ И УСПЕХИ!

Това въпрос на юрист ли е? :shock:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ocean » 15 Апр 2010, 00:01

В трудовия договор-нищо особено.
Помислете върху длъжностната характеристика. :)
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител

Назад към Трудово право