Здравейте,
предстои съкращение на определена длъжност, а заемащи тази длъжност съм аз и синдикален "бос". Има ли вероятност за обективен подбор и как мога да се защитя? Същия този "бос" е определен за наблюдаващ в комисиите по подбор.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОДБОР СИНДИКАЛЕН ЛИДЕР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПОДБОР СИНДИКАЛЕН ЛИДЕР
Сега нали се сещаш защо някои хора се натискат да стават синдикални лидери?
- dimist
- Потребител
Кодеск на труда
чл.333, ал.3: В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни работник или служител, който е член на синдикално ръководство в предприятието, на териториален, отраслов или национален ръководен изборен синдикален орган, през времето, докато заема съответната синдикална длъжност и до 6 месеца след освобождаването му, само с предварителното съгласие на синдикален орган, определен с решение на централното ръководство на съответната синдикална организация.
Те това е положението!
чл.333, ал.3: В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни работник или служител, който е член на синдикално ръководство в предприятието, на териториален, отраслов или национален ръководен изборен синдикален орган, през времето, докато заема съответната синдикална длъжност и до 6 месеца след освобождаването му, само с предварителното съгласие на синдикален орган, определен с решение на централното ръководство на съответната синдикална организация.
Те това е положението!
- ivankavrakov
- Потребител
и аз така проучих въпроса, но ми се искаше /много ми се искаше....../
да има и по-справедливо решение на ситуацията
да има и по-справедливо решение на ситуацията
- did_nik
- Нов потребител
Това основателна причина ли е за доказване на непроведен подбор при евентуални съдебни дела за неправомерно уволнение.
- did_nik
- Нов потребител
Синдикалният Ви лидер е извън подбора. Той е защитен от чл.333, ал.3.
- ivankavrakov
- Потребител
Да разбирам ли , че не е необходим подбор в този случай ????
Дори и формален........
Или на основание - единствен служител / не синдикален лидер/ .....
Дори и формален........
Или на основание - единствен служител / не синдикален лидер/ .....
- did_nik
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|