начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Не искат да ми платят,дори може да ме съдят .Моля помогнете.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не искат да ми платят,дори може да ме съдят .Моля помогнете.

Мнениеот tonaka » 08 Сеп 2008, 14:12

Нека първо ви разкажа историята... : аз работех в магазин за алкохол,цигари и сладки изтелия.... питах шефа и каза да му дам 1 молба и малко информация за мене други документи не ми искаше ! почнах работа и след време чрез СМС аз бях уволнен от работа .... парите вечеа 1 месец минава аз не сам си получил ( само 50 лв ми даде защото ми трябваха ) ревизия се е правило 3 дни преди да почна през периоада на работата ми се смениха доста персонал.... в дните когат оаз б ях на работа се проведе ревизия излезе на -600 лв.... аз си исках парите но днес като поговорихме ми каза,4е ще гледа камерите в обекта ако реши може да ме съди... обобшено : аз нямам договор, ве4е не работя там, имат желание да ме съдят и не искат да ми платят....
Мойте козове : шефа пред мен си призна 4е данъчните са негови хора и с тях няма пробле; някои стоки са с изтекул срок на годност; касата винаги излиза неточна ( + няколко лв ); магазина е 24 часов но аз видях документ само от 06 до 23 часа работно време; ревизията се прави без всички служители а и може би и без данъчен; възможност за измами......
Моля кажете ми какво да сторя ... искам си изработените пари а те ще ме съдат възможно е и да ме пребият !
tonaka
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 08 Сеп 2008, 14:31

От днес нататък правите следното всеки ден:
1.Отваряте очи;
2.Обличате се по най-бързия начин;
3.Отивате директно при адвоката си;
4.Обсъждате какво мислите да правите през деня, съответно той Ви дава насоки, съвети и т.н.
5.Прибирате се измивате си очите и зъбите и започвате деня си ;)

Относно конкретния въпрос - можете да пиете една студена вода и да не се занимавате повече със случая ... (едва ли ще тръгне да Ви съди ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 08 Сеп 2008, 14:33

тонака, ти пълнолетен ли си?
Това сериозно ли е?
Звучи като няква простотия, ще извиняваш.
Като искаш сериозно някой да ти обърне внимание,
отиди при адвокат и си плати хонорара.
genius75
Потребител

Мнениеот inspectora » 08 Сеп 2008, 14:39

genius75 написа:тонака, ти пълнолетен ли си?
Това сериозно ли е?
Звучи като няква простотия, ще извиняваш.
Като искаш сериозно някой да ти обърне внимание,
отиди при адвокат и си плати хонорара.

едва ли има смисъл изобщо да прави каквото и да е по случая ... (освен да пие студена вода де ;) )

п.п.: сори, но това е истината ... колкото и неприятна да е ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот tonaka » 08 Сеп 2008, 18:05

всичко написано по горе е верно ми палнолетен сам да просто тарсех работа за през лятото........ все пак сам малко нагъл след 2 седмици пак ще говоря с шефа да видя до каде са стигнали все пак може да се обадя в защита на потребителя и ала бала...
п.п. пих студена вода добре ми идва в тва горещо време :)
tonaka
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 08 Сеп 2008, 18:44

tonaka написа:може да се обадя в защита на потребителя и ала бала...

само не мога да "открия" в цялата ситуация на какво сте потребител :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот tonaka » 08 Сеп 2008, 18:50

inspectora написа:
tonaka написа:може да се обадя в защита на потребителя и ала бала...

само не мога да "открия" в цялата ситуация на какво сте потребител :D

смисал 4е има стоки с изтекла годност .... пак и аз от там си купувах разни неща :wink:
tonaka
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Сеп 2008, 11:07

[/quote]
смисал 4е има стоки с изтекла годност .... пак и аз от там си купувах разни неща :wink:[/quote]

:D :D :D :D
barri
Потребител

Re: Не искат да ми платят,дори може да ме съдят .Моля помогнете.

Мнениеот AcTivE » 21 Окт 2008, 17:31

И аз имах подобен случай преди време, но сега като студент по право виждам нещата от друг ъгъл. Няма да визирам фирми и имена. Фирмата Y се занимава с нестандартна търговия (да не се бърка с нелегална) и ме нае да продавач-консултант, както и още няколко току-що навършили пълнолетие хлапаци. Шефът X ни накара да правим ревизия на магазина още първия работен ден, като общата стойност излезе към 3 бона (по памет). В магазина имаше СОТ, нямаше камери. Следва смяна на персонал, пристигане на неописана стока, заминаваме - изобщо пълен хаос, който като продавач на смяна мога да контролирам сам в моята. На следващата ревизия по неузнаваем за мен начин без очебийни липсващи артикули ревизията излезе с липса от порядъка на хиляда лева и така всяка ревизия излизаше с някакви огромни несъответствия. Моите притеснения бяха свързани с това, че той по всяко време можеше да си изнася стока, като после обвини персонала и се съдим. Нямах данни за това, но все пак го мислех и се подготвях с правна информация и готовност за връзка с институции. Заплатите ги даваха нерегламентирано, срещу подпис на хвърчащ лист, докато два месеца спряха да дават заплатите на всички с претекста, че фирмата е във финансова криза. Само да уточня, че трудови договори имахме (доколко валидни - не се знае). Когато групово решихме да напуснем, Шефът Х ни дължеше вече две заплати и половина. Подадохме едномесечно предизвестие за напускане, но договорът не ни беше прекратен цели два месеца (пред които получавахме някакви малки сумички от дължимите заплати). Когато вече се стигна до неизбежното го заплашихме с комисията по труда и съдебни процедури, той застана зад разликите в ревизиите и негласно се опита да ни "върже" ръцете. В крайна сметка обаче явно му потръгна бизнеса и ни изплаща заплатите близо 8 месеца с някакви вноски от по 20-30 лева на определен период от време. Историята приключи с получаване на от около 90%, това ни стигаше.

Ето ви един казус, който е изключително трудно доказуем според мен.
Как персонала може да докаже, че работодателят не си прибира стока тайно, след като разполага с достъп до търговското помещение и накрая не му излизат ревизиите именно поради тази причина?
AcTivE
Младши потребител

Назад към Трудово право