начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Обезщетение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение

Мнениеот tania82 » 10 Окт 2008, 20:18

Здравейте,искам да питам
От 04.09 до 03.10. ми беше предизвестието по чл.328 ал.1 т.2 съкращаване на щата,заплатите се раздават на 10-то число.
Въпроса ми е сега на 10.ноември ли трябва да ми се изплати..понеже имам 3 дни от октомври и месеца още не е изтекъл т.е. ведомостите не са готови,сега не може ли за септември колкото се полага..и на 10 ноември да ми се изплатят 3-то дни от октомври?
Понеже днес така ми казаха от фирмата,а не съм на ясно.(било незаконно ако ми се изплати сега само за септември)
Благодаря предварително
tania82
Нов потребител

Re: Обезщетение

Мнениеот drill » 11 Окт 2008, 09:25

Ако на 10.10 работодателя ти е платил заплатите и на останалите работници или служители за септември, е длъжен да ти даде и твоята. А за трите дни от октомври трябва да ти плати на 10 ноември.
В цивилизованите фирми трите дни за октомври биха ги платили заедно с тези за септември.

Най-добре е да се консултираш с адвокат. А начина, по който са те подвели ми намирисва....и ми се струва, че плачат за проверка от инспекцията по труда!!!
drill
Младши потребител

Мнениеот tania82 » 11 Окт 2008, 22:07

Аз бях пуснала проверка веднъж,сега ако знам,че това е както го казваш и в случая както аз си мисля,ще пусна отново!

Писна ми да ме мислят за .......

Не знам само защо ми каза тази която раздава заплати,че от счетоводната къща били им казали,че било НЕзаконно това да изплатят обезщетението сега за месец октомври.

И все пак благодаря за отговора
tania82
Нов потребител

Мнениеот drill » 11 Окт 2008, 22:26

ами вероятно е искала да те замотае! За да не създаваш проблеми, а търпеливо да си чакаш заплатите през ноември. Само дето до тогава има 30 дни, в които стоките се обезценяват. И ако днеска със 100 лева ще си купиш 200 кисели млека, след месец ще си вземеш с тия пари 150 млека.
А работодателя ще ползва свежите пари сега...

Все пак, съветът ми е да се допиташ до адвокат! Който би задвижил процедурата!
drill
Младши потребител

Мнениеот tania82 » 13 Окт 2008, 01:12

Тя ми даде заплатата за септември,но аз чаках със заплатата си и обезщетението което ми се полага..за септември,а за октомври..на 10 ноември..но тя се мисли за хитра и какво ли си вика"тя няма от къде да знае",да ама не :)
Все пак ще те послушам и ще се допитам до адвокат
tania82
Нов потребител

Назад към Трудово право