- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напускане без предизвестие-може ли?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Напускане без предизвестие-може ли?
Искам да напусна сегашната си работа, трудов договор не съм подписвала, но разбрах . че работодателят ми е плащал някакви осигуровки/здравни, за някои месеци върху парите, вписани в договора, който аз не съм подписвала, и които са различни от реалната ми заплата. Работя при него вече 7 месеца,с 2 месеца прекъсване-"творчески отпуск" /цитирам/т.е. общо 5месеца,за завършване на висшето ми образование,като това ми се води първи трудов стаж, в смисъл нямам досега трудова книжка.Трудовият договор ,доколкото си спомням ,е уговорен в полза на работодате, с 6-месечен изпитателен срок. Ако напусна, дължа ли предизвестие? Доколкото знам работодателя ми по принцип прави проблем с трудовите книжки и с другите, дължими при напускане документи(разни УП,справки за ДОД,ит.н.)-в смисъл не ги дава по месеци на напусналите служители.Тъй като отделно имам и друго предложение за работа, мога ли да си напусна ей-така, без да давам предизвестие/явно със скандал/,без да си взимам трудовата книжка, и все едно другата ми работа ще ми е първа-в нея ще ми бъде издадена първа трудова книжка?
- filomen
- Младши потребител
Re: Напускане без предизвестие-може ли?
Имате ли сключен договор?
С изпитателен срок ли е?
Какво пише в този договор за предизвестието?
Дайте малко повече информация ако желаете да ви се помогне
С изпитателен срок ли е?
Какво пише в този договор за предизвестието?
Дайте малко повече информация ако желаете да ви се помогне
- flyhouse
- Младши потребител
Договор не съм подписвала. Прочела съм го, ама не го подписах, просто така се получи.Май се иска едномесечно предизвестие.
- filomen
- Младши потребител
Май ли беше или юни ?...
- barrii
- Нов потребител
Естествено, че може да си напуснете, когато си пожелаете, щом нямате никакъв договор!
- risktaker
- Нов потребител
пък и пари не чакай
- vetre
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|