начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Работа в чужбина

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа в чужбина

Мнениеот vinetu_25 » 26 Сеп 2008, 15:24

Една година работих в Англия. За този период съм получил 50 заплати и съответно 50 payslip-а. Последната седмица преди да си замина се обадих в агенцията в която работих, че си заминавам и ги помолих да ми изплатят 19-те дена отпуска които ми се полагат за периода през който съм работил за агенцията и да ми платят последната заплата. Те ми отговориха, че отпуските ще ми ги изплащат следващите няколко седмици понеже неможело наведнъж. Аз естествено казах, че няма проблеми тъй като те ги превеждат в банковата ми сметка, а аз мога от България да си ги изтегля от български банкомат. Предупредих ги, че искам payslip-те да ми ги изпращат на адреса на една моя позната и те записаха нейния адрес.
Вече един месец мина. Моята позната ходи в агенцията и там и казали, че са ми превели последната заплата, но payslip няма. По отпуските не са ми изплатили нищо. Това са около 500 -650 паунда общо. Иначе жената като ходи да пита за мен и се усмихват любезно и всеки път и казват другата седмица.
Дали аз не бих могъл от България да направя нещо нали сме вече в ЕС. Ако има закон който е на моя страна ще се стрснат. Те по принцип там имат страх от закона, защото глобите са големи. Ама като съм чужденец и хич не се стряскат.
Дали неможе от България да се направи бещо.
vinetu_25
Нов потребител

Re: Работа в чужбина

Мнениеот barri » 26 Сеп 2008, 16:03

В Англия няма ли сайт по подобие на lex.bg? Там ще ви помогнат най-точно :)
barri
Потребител

Re: Работа в чужбина

Мнениеот vinetu_25 » 07 Окт 2008, 01:50

Ами аз съм сега в България. Дори и да има сайт като този, ще ми кажат какво да направя там. Обаче аз съм сега тук в България и ме интересува от тук мога ли нещо да направя.
По скоро ме интересува може ли да се подаде жалба или там както се нарича, в български съд и така да се задейтстват нещата тук, нали и Англия е с нас в ЕС.
Не искам пълен отговор просто ако може някой да ми даде някаква насока.
Е добре де Коце Маца от Гърция го екстрадират в Германия. Аз немога ли онзи в Англия да го погна от тук. :wink:
vinetu_25
Нов потребител

Назад към Трудово право