Моля , отговорете ми дали имам право да ползвам отпуск по болест по време на разрешен неплатен отпуск ?:roll:
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отпуск по болест по време на неплатен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отпуск по болест по време на неплатен отпуск
Можете. Когато по време на отпуск - независимо от това дали е платен или не, настъпи временна нетрудоспособност, отпускът се прекратява и ползвате болничен. Ползването на отпуск се възобновява след изтичнае на срока на нетрудоспособност. Важно е да представите болничният лист в определеният от нормативната уредба срок пред работодателя.
http://www.account-bg.info - Място за счетоводна информация
- ivminkov
- Нов потребител
Благодаря Ви заизчерпателния отговор ! Лек и успешен ден !
- julia_07
- Нов потребител
Можете. Когато по време на отпуск - независимо от това дали е платен или не, настъпи временна нетрудоспособност, отпускът се прекратява и ползвате болничен. Ползването на отпуск се възобновява след изтичнае на срока на нетрудоспособност. Важно е да представите болничният лист в определеният от нормативната уредба срок пред работодателя.Така е, но отпуска не се възобновява автоматично, а по споразумение с работодателя.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря Ви за отговора !
Обезпокоена съм относно съдържанието и формата на това споразумение до работодателя , както и за срока в който същото следва да бъде депозирано пред работодателя . В тази връзка бих желала да попитам и следва ли това споразумение да следва йерархичната последователност /чрез преки ръководители , чрез директори /за да достигне до работодателя.
Благодаря Ви за отзивчивостта !
Лек ден !
Обезпокоена съм относно съдържанието и формата на това споразумение до работодателя , както и за срока в който същото следва да бъде депозирано пред работодателя . В тази връзка бих желала да попитам и следва ли това споразумение да следва йерархичната последователност /чрез преки ръководители , чрез директори /за да достигне до работодателя.
Благодаря Ви за отзивчивостта !
Лек ден !
- julia_07
- Нов потребител
По начина и с когото сте се разбрали за първоначалния отпуск , се разбирате е за продължаването на този.
- sunrise
- Активен потребител
Ето какъв е по-точно казусът :
При ползване на разрешен 30 дневен неплатен отпуск е подадена молба за продължаване на този отпуск, считано от деня, следващ последния ден на разрешения 30дневен отпуск. Междувременно е представен болничен лист и е уведомен работодателя, че служителят е в отпуск по болест. Ползването на неплатения отпуск е разрешено от работодателя от датата след изтичане на болничния лист, а не от датата следваща последния ден на разрешения 30дневен отпуск и в случая се получава не продължаване разрешаването на неплатения отпуск, а ново разрешаване . В такъв случай необходимо ли е ново споразумение с работодаля или самото разрешаване продължаването на неплатения отпуск след изтичане на отпуска по болест е своего рода споразумение? Благодаря за отговорите!
При ползване на разрешен 30 дневен неплатен отпуск е подадена молба за продължаване на този отпуск, считано от деня, следващ последния ден на разрешения 30дневен отпуск. Междувременно е представен болничен лист и е уведомен работодателя, че служителят е в отпуск по болест. Ползването на неплатения отпуск е разрешено от работодателя от датата след изтичане на болничния лист, а не от датата следваща последния ден на разрешения 30дневен отпуск и в случая се получава не продължаване разрешаването на неплатения отпуск, а ново разрешаване . В такъв случай необходимо ли е ново споразумение с работодаля или самото разрешаване продължаването на неплатения отпуск след изтичане на отпуска по болест е своего рода споразумение? Благодаря за отговорите!
- julia_07
- Нов потребител
отново темата отпуск по болест по време на неплатен отпуск
Благодаря за всички получени отговори по темата, но ме притеснява факта , че ми бе казано, че болничния лист прекъсва разрешения неплатен отпуск до 30 раб.дни, които се признават за стаж. Ако неплатения отпуск е над тези 30 раб.дни, това болничния не го прекъсва, тъй като лицето е с прекъснато осигуряване. Вече съвсем се обърках и не зная в моя случай допусната ли или не е някаква нередност.
При ползване на разрешен 30 дневен неплатен отпуск е подадена молба за продължаване на този отпуск, считано от деня, следващ последния ден на разрешения 30дневен отпуск. Междувременно е представен болничен лист и е уведомен работодателя, че служителят е в отпуск по болест от същия този следващ ден след разрешения 30дневен неплатен отпуск. Ползването на неплатения отпуск е разрешено от работодателя от датата след изтичане на болничния лист, а не от датата следваща последния ден на разрешения 30дневен отпуск и в случая се получава не продължаване разрешаването на неплатения отпуск, а ново разрешаване . В такъв случай необходимо ли е ново споразумение с работодаля или самото разрешаване продължаването на неплатения отпуск след изтичане на отпуска по болест е своего рода споразумение? Този болничен лист ще ми бъде ли признат или не / все пак по време на неплатен отпуск аз се самоосигурявам сама/? Имам ли място за някакво притеснение от моя страна относно законосъобразността относно така разрешеното ми ползване на продължено разрешение на неплатен отпуск? Много Ви благодаря за отговорите!
При ползване на разрешен 30 дневен неплатен отпуск е подадена молба за продължаване на този отпуск, считано от деня, следващ последния ден на разрешения 30дневен отпуск. Междувременно е представен болничен лист и е уведомен работодателя, че служителят е в отпуск по болест от същия този следващ ден след разрешения 30дневен неплатен отпуск. Ползването на неплатения отпуск е разрешено от работодателя от датата след изтичане на болничния лист, а не от датата следваща последния ден на разрешения 30дневен отпуск и в случая се получава не продължаване разрешаването на неплатения отпуск, а ново разрешаване . В такъв случай необходимо ли е ново споразумение с работодаля или самото разрешаване продължаването на неплатения отпуск след изтичане на отпуска по болест е своего рода споразумение? Този болничен лист ще ми бъде ли признат или не / все пак по време на неплатен отпуск аз се самоосигурявам сама/? Имам ли място за някакво притеснение от моя страна относно законосъобразността относно така разрешеното ми ползване на продължено разрешение на неплатен отпуск? Много Ви благодаря за отговорите!
- julia_07
- Нов потребител
Re: отново темата отпуск по болест по време на неплатен отпуск
Не мога да разбера какво Ви притеснява. Всичко е напълно законосъобразно. След разрешените 30дни непл.отпуск,които се считат за трудов стаж или 1.се връщате на работа;2.в отпуск сте по болест;3.искате разрешение за нов неплатен отпуск. Правилно сте посъпили, като сте уведомили работодателя, че преди да Ви е разрешил ползването на неплатен отпуск, който вече не се счита за трудов стаж при Вас е настъпила временна нетрудоспособност, както и правилно е прецинил работодателя да разреши неплатен отпуск след изтичане на отпуска по болест. Никъде не пише какви са условията за предоставяне на непл.отпуск, освен , че е необходима молба и че 30дни от календ.година се считат за трудов стаж,никъде не е визирано колко пъти може да се иска разрешаването на непл.отпуск-колкото пъти и колкото дълго прецени работодателят. Така,че не виждам тук никакъв проблем.
- eva_pp
- Нов потребител
Не е необходимо ново споразумение. Правилно сте посъпили, като сте уведомили работодателя, че преди да Ви е разрешил ползването на неплатен отпуск, който вече не се счита за трудов стаж при Вас е настъпила временна нетрудоспособност, както и правилно е прецинил работодателя да разреши неплатен отпуск след изтичане на отпуска по болест. Никъде не пише какви са условията за предоставяне на непл.отпуск, освен , че е необходима молба и че 30дни от календ.година се считат за трудов стаж,никъде не е визирано колко пъти може да се иска разрешаването на непл.отпуск-колкото пъти и колкото дълго прецени работодателят. Така,че не виждам тук никакъв проблем.
- eva_pp
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|