начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос за нотариален акт?

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за нотариален акт?

Мнениеот tania76 » 05 Сеп 2008, 15:44

Здравейте. Искам за попитам за НА. Преди почти 3 години купихме жилище на зелено. На Акт 14 ни издадоха НА, в който липсва номер на кооперацията. Т.е. пише : квартал..., улица...., етаж...., апартамент номер.... и т.н. Досега не ми се е случвало да видя такъв НА, затова ми е чудно. Може аз да не разбирам, но ако някой е допуснал грешка, би трябвало да си я отстрани. Да допълня, че още нямаме Акт 15 и Разрешение.
Благодаря ви предварително.
tania76
Нов потребител

Мнениеот valentor » 06 Сеп 2008, 17:42

А в онЗи ,натУрален акт, случайно да пише че Ви сЪ продава „ ПРАВОТО НА СТРОЕЖ за апартамент .........„ ???
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
valentor
Младши потребител

Re: Въпрос за нотариален акт?

Мнениеот dqwola » 06 Сеп 2008, 19:06

tania76 написа:Здравейте. Искам за попитам за НА. Преди почти 3 години купихме жилище на зелено. На Акт 14 ни издадоха НА, в който липсва номер на кооперацията. Т.е. пише : квартал..., улица...., етаж...., апартамент номер.... и т.н. Досега не ми се е случвало да видя такъв НА, затова ми е чудно. Може аз да не разбирам, но ако някой е допуснал грешка, би трябвало да си я отстрани. Да допълня, че още нямаме Акт 15 и Разрешение.
Благодаря ви предварително.

Най вероятно нотариалния акт който имате е за продажба на недвижим имот в груб строеж. След като си има УПИ на парцела в който е построена кооперарията и граници няма да има проблем да направите поправка на НА който имате след което си го вписвате отново и готово.
dqwola
Младши потребител

Мнениеот tania76 » 07 Сеп 2008, 19:36

valentor написа:А в онЗи ,натУрален акт, случайно да пише че Ви сЪ продава „ ПРАВОТО НА СТРОЕЖ за апартамент .........„ ???

НЕ!
tania76
Нов потребител

Мнениеот Miron » 12 Сеп 2008, 16:27

Възможно е към момента на оформяне на сделката с нотариален акт, сградата да е била без административен адрес. /Възможно е такъв да се даде по- късно от общината. / Важното за Вас е, че е описано УПИ- то- на практика е ясно къде ви е апартамента. А в случай, че все пак има пропуск при изготвянето на акта, вариантите са: 1. Поправка; 2 Да оставите нещата така /което не Ви прави по- малко собственик/.
Miron
Нов потребител

Мнениеот tania76 » 18 Сеп 2008, 16:57

Miron написа:Възможно е към момента на оформяне на сделката с нотариален акт, сградата да е била без административен адрес. /Възможно е такъв да се даде по- късно от общината. / Важното за Вас е, че е описано УПИ- то- на практика е ясно къде ви е апартамента. А в случай, че все пак има пропуск при изготвянето на акта, вариантите са: 1. Поправка; 2 Да оставите нещата така /което не Ви прави по- малко собственик/.

Благодаря!
tania76
Нов потребител

Назад към Имотни казуси