начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

lex-анализ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

lex-анализ

Мнениеот bgjurist » 17 Апр 2003, 13:02

Абе, бях си довел хроникьор, но и той се напи и не помни... :-(
bgjurist
Потребител

Re: lex-анализ

Мнениеот Mb}|{bT » 17 Апр 2003, 17:53

Оххх...не знам аз следващият път какво трябва да си взема...искрено се надявам да не съм говорил глупости...поне много глупости да не съм говорил...и големи, въпреки че това често ми се случва след петата бираа в случая май бяха доста повече...
И все апк ако съм казал нещо много тъпо, моля да се счита, че не съм го казвал :)
Mb}|{bT

Не е от Бирата!!!

Мнениеот Begemot » 17 Апр 2003, 19:28

Абе аз уж не пих много...
Уж с две жени си тръгнах...
Пък днес цял ден главата ми е една такава - чужда, далечна, куха и огромна.....

Та колеги искам да обобщя:
не ще да е от бирата, не ще да е от жените нито пък от купона.... От работа ще да е :))))))))

Затуй по-малко работа, повече бира и Lex-купони !!!!

Тренировката му е майката.... Някой ден може и спомен да остане :))))

Ваш (мкар и чужда глава) Кот Бегемот
Begemot

Re: Не е от Бирата!!!

Мнениеот bgjurist » 18 Апр 2003, 17:20

Предлагам да си назначим на граждански договор хроникьор-въздържател. Иначе, така без спомен няма да влезем в историята. Относно главата, за Begemot ще цитирам една Велика Книга: "... и щом де измъчва нещо, отрежи го и хвърли го, понеже е по-добре да отстраниш гнилото, за да не зарази цялото..." А като цяло, пак ще цитирам Книгата: "... и няма друга ценност за човека, освен да яде, да пие и да се весели под Слънцето с това, което Господ му е дал. Защото всичко друго е суета и гонене на вятър..." А Аз като добър християнин стриктно спазвам законите, и най-вече - Божиите закони. Колеги, предлагам, за да пречистим душите Си, по-често да изпълняваме Божиите закони в тази им част, което предполага по-често събиране пред "олтарите" на Ел Корасон!
bgjurist
Потребител

Мнениеот remo » 19 Апр 2003, 02:50

bgjurist - Богохулник такъв!!!
не стига,че мачкахте алхоколи и сгъвахте вратни пържоли в дните на Великите пости, не стига,че някой, не само,че са пожелавали жената на ближния, но са си тръгнали и с две такива, ами имате очи и да се жалвате! Туй минало предполагаемо незапомнено време на изразяване - взе да те вкарва в рецидива! ;-))))

Begemot - срама нямаш ли?!?
Предният път отнесе наградите за Първи април, сега отнесе и колежките! И отгоре на това - работата ти била виновна?!? Следващият път - няма прошка! Бирата е от тебе! ;-))))

Mb}|{bT - дръж се мъжки!
ако продължавате да се предавате след 4 ракии + 5 бири - ще ме принудиш да ви организирам тридневен квалификационен курс някъде на Витоша! Подозирам обаче, че всичко това са пинизи, само и само да ме дразните!

Затова предлагам за следващит път да бъде избран представител на КАТ / Контрол над алкохолоупотребяващите тарикати/, който хем да си следи реда, хем после да изготвя стенвестника! ;-))))
remo

Мнениеот bgjurist » 19 Апр 2003, 10:38

Би било представителят на КАТ да бъде атеист (т.е., въздържател, съобразно критериите, посочени във второто ми изложение). Ето, на него може да му бъде вменено във задължение да извършва и хроникьорската работа... >-I
bgjurist
Потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 19 Апр 2003, 16:03

Предложението за назначаване на въздържател хроникьор, който да следи събитията в Ел Корасон ми изглежда привлекателно. Във връзка с това предлагам да издирим и тримата юристи в България, които не употребяват алкохол, след което да им организираме конкурс за назначаване на длъжността. Само да ви предупредя, че не ги познавам :)
Mb}|{bT

Мнениеот bgjurist » 20 Апр 2003, 10:04

Запознах те с единият от тях на купона. Не помниш ли? ;-)
bgjurist
Потребител

Мнениеот karfi4ka » 20 Апр 2003, 12:27

Жельо, това беше сервитьорът...И не си го запознавал с МЪЖА, ами го извика да обира вилиците....дето ги бяхме нахвърляли под масата....:-))))
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот bgjurist » 20 Апр 2003, 13:21

Нали знаеш, че не помня? ;-)
bgjurist
Потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 20 Апр 2003, 16:48

Така беше БГколега, с никакви въздържатели не си ме запознавал :)
Mb}|{bT

Мнениеот karfi4ka » 20 Апр 2003, 18:48

Направо казвайте къде да си подам документите за хроникьор на компанията :-)) Паметта ми е винаги свежа, детайлите са моята стихия, пък и не пия...е, чат-пат пия водка...виж - за бира не мога да кажа колко точно изпивам, защото след петата-шестата не ми прави удоволствие да ги броя :-)))))
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот bgjurist » 21 Апр 2003, 12:03

Знам два коктейла с водка и бира:
1. "МЕДВЕДЬ ПРИШЕЛ" - Започва с една халба бира. Отпива се от бирата и се долива водка. Тази процедура се повтаря, докато в халбата остане чиста водка.
2. "МЕДВЕДЬ УШЕЛ" - Започва се с халбата водка от т.1. Отпива се от водката и се долива бира. Тази процедура се повтаря, докато в халбата остане чиста бира.
ЗАБЕЛЕЖКА: Отношението между МЕДВЕДЬ ПРИШЕЛ и МЕДВЕДЬ УШЕЛ е като на главен към акцесорен договор.
>>>>>>>>>-I :-O ~~~~~~~~~~
bgjurist
Потребител

Мнениеот karfi4ka » 21 Апр 2003, 17:28

По отношение на коктейлите подхождам с известна доза консерватизъм - като човек с традиции в тази област. Консумирам предимно коктейл "Железен анцунг" :-)) При него акцентът не е в съдържанието, а в ефекта, а той е.....железен :-))

Така и така седнахме да обменяме ноу хау -знаеш ли го коктейл "Ихтиандър" - вода, три кубчета лед, капка лимонов сок :-))....Със сигурност не го знаеш ;-)
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 21 Апр 2003, 23:04

Ихтиандърът е древно, ако не и митологично, животно/коктейл и затова е изчезнал от нашите географски ширини!
И допринасяйки към сборника с коктейли с братски, руски имена, ми се струва че не мога да не спомена наскоро употребеният от мен "Мергаюшиье звйоздЫ" (езвинявам се за правописа си на руски)...който включва всичко в зависимост от контекста на ситуацията и така се е утвърдил като един от най гъвкавите и приспособими коктейли в хода на алкохолната еволюция :)
Mb}|{bT

Мнениеот Silent » 22 Апр 2003, 11:07

Аз, мога да ви припомня коктейла "Джира", любим на непълнолетните през миналото лято: 100 гр. джин + 250 гр. бира. Разбирам произхода на наименованието - джин +бира = джира, но по- честно ще е да се нарече "копито" ,защото след това се чувстващ като да те е ритнал кон.
Silent

Мнениеот karfi4ka » 22 Апр 2003, 14:02

Човек само като погледне как ни е залитнала темата леко вдясно може да разбере за какво иде реч :-))))
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот bgjurist » 23 Апр 2003, 10:02

Ми - ха, наздраве, тогаз!!! >>>-I
bgjurist
Потребител

Мнениеот ochevidec » 24 Апр 2003, 20:18

Аз предлагам да разгледаме и други кандидатури за хроникьор, защото теб вече официално сме те назначили за отговорник по танците ;)))))))))))))))
ochevidec

Мнениеот annna » 24 Апр 2003, 21:39

Здравейте,

Ами ,така и така, темата все към коктейлите клони- то не би било лошо да се дегустират предложенията на живо ,та тамън и да се проведе конкурса за хроникьор -трезвеник-за чиито достоен пост бих кандидатствала и най-вече ще имам удоволствието да се запозная с именити и славни личности като -Remo,Hebigatsu,Karfichka i сие!!!!!!!!!!!:))))

Поздрави и моля за обявяване на дата за конкурса!!!!!!!!!
annna

Следваща

Назад към Общи дискусии