начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

започване на работа по време на неплатен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

започване на работа по време на неплатен отпуск

Мнениеот kiki_ikik » 10 Сеп 2008, 17:09

Здравейте,
предложиха ми значително по-добра работа от настоящата ми, но работодателят настоява да почна на 01.10.2008г, а аз мога да подам предизвестие утре - 11.09.2008 и да почна на 12 при него. възможно ли е да си взема неплатен отпуск за две седмици при стария работодател и по време на отпуска да започна работа при новия? :?: :?: :?:
kiki_ikik
Нов потребител

Мнениеот rts » 11 Сеп 2008, 10:54

Възможно е, но само ако сегашният Ви работодател се съгласи да Ви разреши неплатения отпуск след като сте си подали предизвестието.
Другият вариант е да напуснете при неспазен срок на предизвестие и да платите на сегашния си работодател обезщетение за неспазената част от срока.
rts
Активен потребител

Мнениеот kiki_ikik » 11 Сеп 2008, 11:57

За щастие нещата се решиха в моя полза, намерихме компромисен вариант с настоящия работодател. Благодаря за съвета :wink:
kiki_ikik
Нов потребител

Назад към Трудово право