След смъртта на родителите си получих в наследство жилищна площ от 2 стаи.
С най-добри чувства записах го на мое име и на името на съпруга ми (нотариален акт). Сега разбирам, че съм направила грешка. Мога ли и как да възстановя собствеността си върху бащиния имот .
- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възстановяване на наследство
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Как така ти го "записа"?! Не ги ли записва тези работи нотариусът? Този нотариус не гледа ли, или пише, каквото му кажат? Или е решил да пляска всичко по давност (а не само по наследство) и на двамата съпрузи за всеки случай?
И какво всъщност пише в акта? "Наследство и давност", предполагам?
На въпроса - би трябвало да имаш отлични шансове, тъй като констативният нотариален акт въобще не променя собствеността.
Все пак дай повече подробности.
"Жилищна площ" от две стаи би трябвало да значи апартамент? Или идеална част, при което сте се разбрали за ползването на стаите?
И какво всъщност пише в акта? "Наследство и давност", предполагам?
На въпроса - би трябвало да имаш отлични шансове, тъй като констативният нотариален акт въобще не променя собствеността.
Все пак дай повече подробности.
"Жилищна площ" от две стаи би трябвало да значи апартамент? Или идеална част, при което сте се разбрали за ползването на стаите?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Re: Възстановяване на наследство
Abalone написа:След смъртта на родителите си получих в наследство жилищна площ от 2 стаи.
С най-добри чувства записах го на мое име и на името на съпруга ми (нотариален акт). Сега разбирам, че съм направила грешка. Мога ли и как да възстановя собствеността си върху бащиния имот .
Предполагам ,че сте наследили някакв имот от родителите си и става въпрос за констативен НА , това се поправя лесно с един НА за поправка , но се питам гле е спал нотариуса и вземи да обясниш нещата човешки ,че аз нямам вълшебно кълбо.
- donna
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|