ivan_lawyer написа:Трябва ви изпълнителен лист за да ползвате съдия-изпълнител.
Трябва Ви заповед за изпълнение. Което си е ИЛ, ама въз основа на несъдебно изп. основание.
|
|
ivan_lawyer написа:Трябва ви изпълнителен лист за да ползвате съдия-изпълнител.
lubenova80 написа:Ние също смятаме че можем да разбием ключарката,защото апартамента е наш ние сме си платили.Че на тях не им излезнаха сметките си е техен проблем.Да съдят който искат. Сделката няма да се развали. Какво ще ни направят затова че сме се разбили ключа
lubenova80 написа:Ок ще извикаме полиция и ключар.Във петък те получиха парите и ни заплашиха че ще ни съдят и затова аз започнах да се интересувам какво може да стане. Също така в петък следобяд те бяха ходили в апартамента/ ние живеем един до друг блоковете и видяхме че са отворили единия прозорец/Любопитна съм защото не ми е ясно нищо.
lubenova80 написа:Апартамента е необитаем никой не живее,празен е защото правихме оглед преди изповядване на сделката.Много се извинявам но някой от Вас много грубо започнаха да се държат,аз само се интересувам какви са ситуациите по нашия случай.По спокойно.
lubenova80 написа:о спирам защото ще ме изкарате престъпник ...
ivan_lawyer написа:Ако не Ви е написано в нотариалния акт, че до три дни от сделката ще Ви се предаде владението на апартамента - обикновено става с предаване на ключове или въвеждането фактически в имота, трябва да водите съдебно дело срещу продавача.
Практически не е фатално, защото ще получите обратно всички разноски по водене на делото.
Възможно е процедурата да протече бързо. Още с първото решение на съда, можете да се обърнете към съдия-изпълнител, независимо дали се обжалва.
Проблема със сделката е че не сте си включили такава клауза в нотариалният акт - учудващо защо, тъй като това е масова практика.
Обикновено агенциите съдействат до последния момент на сделката.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 57 госта