- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
- малко смях........ Vol. 1
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Нещо, като за ракиено време. Не знам кой е автора , но ми хареса.
"Вечеря при жена може да получи почти всеки,а закуската трябва да се заслужи."
"Вечеря при жена може да получи почти всеки,а закуската трябва да се заслужи."
- sunrise
- Активен потребител
Млад адвокат се към баща си, също адвокат:
- Можеш да се гордееш с мене! Приключих делото, което влачиш 20 години!
- Каква глупост! Как можа?! Аз с това дело те отгледах и изучих, а ти за два месеца да го прикючиш!
Приятел на известен гръцки банкер се оплакал, че има да взема от свой длъжник 1000 долара, но не може да го осъди, защото няма никакъв документ.
- Пиши му - посъветвал го банкерът - веднага да върне тези 1500 долара, които ти дължи.
- Но той ми дължи 1000 долара!
- Именно. Той ще побърза да ти пише, че е взел от тебе не 1500, а 1000 долара. Това писмо вече ще бъде документ, с който ще можеш да го съдиш.
"Терористи отвлякоха самолет, в който са пътували адвокати за конференция. Терористите поискали откуп 20 милиона долара и заплашиха, че, ако не получат това, което искат, ще започнат да освобождават по един адвокат на всеки час..."
Съдебно заседание. Съдят младеж, опитал се да изнасили девойка в двор в 00.00 ч. на Коледа.
Разпитват вещо лице - метереолог:
Съдът:
- Кажете, колко градуса беше темперературата на въздуха по това време?
- Минус 20 градуса!
Подсъдимият не издържа, става и се обръща към съда:
- Е, кажете г-н съдия, на вас ще ви стане ли при минус 20 градуса?
Адвокатът му рязко става и го удря по главата с папката и за да замаже тази обида към съда, казва:
- Ти да мълчиш! На съда винаги му става!
- Господин прокурор, съседът ме обиди на публично място.
- И какво ви каза?
- Да вървя по дяволите.
- Е, и?
- Идвам право при вас.
- Обвиняеми, как се осмелихте да влезете в чужда квартира посред нощ? - пита съдията.
- Когато миналия път ме съдихте, ми казахте: "Обвиняеми, как се осмелихте да влезете в чужда квартира посред бял ден?".
Е, аз кога да работя?
Вървят в прерията адвокат, индиец и евреин. Замръкват и решават да поискат подслон в едно ранчо.
- Няма проблем, - казва им стопанина - но стаята е само за двама души и единият от вас ще трябва да спи в обора.
Отива в обора индиеца. След малко на вратата се чука. Адвоката и евреина отварят - какво да видят - индиеца. А оня обяснява:
- В обора има крава. Религията ми забранява да спя в едно помещение със свещено животно.
Нямало как, отишъл в обора евреина. След малко на вратата се чука. Отварят - гледат евреина, който обяснява:
- В обора има свиня. Религията ми забранява да спя в едно помещение с такова животно...
Нямало как - отишъл адвоката. След малко на врата се чука.
Отварят индиеца и евреина - и какво гледат - кравата и свинята ...
- Можеш да се гордееш с мене! Приключих делото, което влачиш 20 години!
- Каква глупост! Как можа?! Аз с това дело те отгледах и изучих, а ти за два месеца да го прикючиш!
Приятел на известен гръцки банкер се оплакал, че има да взема от свой длъжник 1000 долара, но не може да го осъди, защото няма никакъв документ.
- Пиши му - посъветвал го банкерът - веднага да върне тези 1500 долара, които ти дължи.
- Но той ми дължи 1000 долара!
- Именно. Той ще побърза да ти пише, че е взел от тебе не 1500, а 1000 долара. Това писмо вече ще бъде документ, с който ще можеш да го съдиш.
"Терористи отвлякоха самолет, в който са пътували адвокати за конференция. Терористите поискали откуп 20 милиона долара и заплашиха, че, ако не получат това, което искат, ще започнат да освобождават по един адвокат на всеки час..."
Съдебно заседание. Съдят младеж, опитал се да изнасили девойка в двор в 00.00 ч. на Коледа.
Разпитват вещо лице - метереолог:
Съдът:
- Кажете, колко градуса беше темперературата на въздуха по това време?
- Минус 20 градуса!
Подсъдимият не издържа, става и се обръща към съда:
- Е, кажете г-н съдия, на вас ще ви стане ли при минус 20 градуса?
Адвокатът му рязко става и го удря по главата с папката и за да замаже тази обида към съда, казва:
- Ти да мълчиш! На съда винаги му става!
- Господин прокурор, съседът ме обиди на публично място.
- И какво ви каза?
- Да вървя по дяволите.
- Е, и?
- Идвам право при вас.
- Обвиняеми, как се осмелихте да влезете в чужда квартира посред нощ? - пита съдията.
- Когато миналия път ме съдихте, ми казахте: "Обвиняеми, как се осмелихте да влезете в чужда квартира посред бял ден?".
Е, аз кога да работя?
Вървят в прерията адвокат, индиец и евреин. Замръкват и решават да поискат подслон в едно ранчо.
- Няма проблем, - казва им стопанина - но стаята е само за двама души и единият от вас ще трябва да спи в обора.
Отива в обора индиеца. След малко на вратата се чука. Адвоката и евреина отварят - какво да видят - индиеца. А оня обяснява:
- В обора има крава. Религията ми забранява да спя в едно помещение със свещено животно.
Нямало как, отишъл в обора евреина. След малко на вратата се чука. Отварят - гледат евреина, който обяснява:
- В обора има свиня. Религията ми забранява да спя в едно помещение с такова животно...
Нямало как - отишъл адвоката. След малко на врата се чука.
Отварят индиеца и евреина - и какво гледат - кравата и свинята ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Закон на Кандид: живеем в най-добрия от възможните светове и
* Законът на Кандид важи за всички живи същества, но още по-валиден е за тези, които вярват в неговото действие. Кандидологията ще направи нашия свят още по-добро място за живеене.
* Всичко е добре, всичко върви добре, всичко върви колкото е възможно най-добре. (Кандид, от “Кандид или оптимизмът”, Волтер “Философски новели”, С., Народна култура, 1983, с. 203)
* Колко тъжно би било да живеем в един съвършен свят! Нашият свят е пълен с добри неща, стремящи се да станат още по-добри, но няма съвършени неща! Въпреки това мечтайте за съвършеното и непостижимото!
* Пожелай невъзможното!
* Светът се развива благодарение на диференциацията на удоволствията.
* Светът става по-разнообразен. С това се увеличава храната на духа!
* Живеем в океан от удоволствия! Грабни удоволствието!
* Всяко зло за добро! (бълг. поговорка)
* Живей така, че гробарите да плачат! (по Марк Твен)
* Много лошо не винаги е за лошо! Преди да се оправят нещата, трябва достатъчно да се влошат.
* Не винаги знаеш какво печелиш, когато губиш.
* Най-съм добре, когато не съм съвсем добре. (Никита Михалков)
* Искаш ли да бъдеш щастлив, бъди! (Козма Прутков)
* Синдром на Пепеляшка: не знаеш кога ще те хлопне щастието! (К. Обуховски)
* Няма нищо по-хубаво от лошото време. (Богомил Райнов)
* Добре, че не живеем само с по един проблем! Повече проблеми, по-малка зависимост от всеки от тях.
* Обикни проблемите си!
* Имам си проблем значи съм щастлив!
* Опознай проблема си, за да го обикнеш!
* И ментетата стават все по-добри. Избери по-доброто менте! (Петър Пешев)
* Въпрос на вкус, казал дяволът и легнал гол в копривата!
* Когато мен ме има, смъртта я няма, когато смъртта я има, мен ме няма! (Епикур)
* Много важно!
* Много от ставащите неща нямат историческо значение!
* Историята познава и по-тежки случаи!
* Запътили сме се към един свят без болки.
* Има само една истинска болка, физическата болка, всички други болки са скрити удоволствия. (Ф. Ницше в преразказ на Иван Башовски)
* Да превърнем скритите удоволствия в явни!
* Не оставяй днешното удоволствие за утре!
* Родили сме се уморени и живеем, за да си починем. (Бийтълс).
* Усмивките стават все повече видове. Keep smiling in different ways!
* Вече можеш да видиш усмихнати хора дори на погребение.
* От проблеми към импровизация и творчество!
* И незавършената творба може да бъде шедьовър. (Виктор Франкъл)
* Хубаво е да имаш проблеми! Това ще те накара да станеш творец.
* С годините светът започва да ни се струва все по-красив.
* Стар, но готин!
* Краят на всяко нещастие е щастие. (Б. Паскал)
* Всяко нещо свършва с хепиенд не само в холивудските филми! Готви се за хепиенд!
* Don’t worry, be happy! (Не се тревожи, бъди щастлив, от популярна песен)
* Обичам да се мъча, както баща ми се е мъчил! (Слав Славов)
* Професии: евдемолог, кандидолог.
* Да си щастлив може да ти попречи само физическата болка.
* Кой ти пречи да си щастлив?
* Удоволствието - базисно състояние на психиката.
* Кефенето - съзнателно удоволствие.
* Един живот удоволствие!
* Радостта от битието - най-финото чувство. (Ерих Фром)
* Всички преживявания освен физическата болка са вариации на тема “радост от битието”.
* Човек е свободен и живее, за да го научи.
* Елате в страната на удоволствията, Хедея!
* Колко ужасно би било да сме всезнаещи, колко хубаво е, че в познанието напредваме бавно!
* “Стъпка по стъпка” - удоволствието да правиш нещата в последователност!
* Всичко е в стъпките! Затова step by step е най-достъпното удоволствие!
* Предвкусвай удоволствието! Това го умножава.
* Синергичен ефект на удоволствията: 1+1=3 или 4.
* Дилемата на Х. Л. Борхес: Колко нещастни бихме били, ако бяхме безсмъртни!
* Невеж съм като лебед. (Петър Г. Петров)
* Животът търси пълнота, а не съвършенство. (пак той)
* За да си останем едни и същи трябва постоянно да се променяме. (пак той)
* Да оставим красивите жени за мъжете без въображение! (М. Пруст, по негов преразказ)
* Когато човек напуска този свят, освобождава място за други същества да изпитат удоволствия и радост от битието.
* Движението е всичко, крайната цел е нищо. (Едуард Бернщайн)
* Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
* Детството в човешкия живот става все по-дълго.
* Всички психични състояния са желателни, освен скуката. Все пак внимавайте, тя има много лица!
* Най-обичам да мразя! (шопска поговорка) И така: обикни омразата си, но по-добре я смени с други състояния.
* Обикни съдбата си! Amor fati.
* Каквото и да се случи няма да престана да казвам: Обичам те живот! (по Дамян Дамянов)
* Да се скараш с другите е голямо удоволствие. Все пак го разнообразявай!
* Живеем в най-добрия от възможните светове, но често един живот не стига, за да го научим.
* Когато ви се случи нещастие, едва ли предполагате колко радости и удоволствия ще го последват.
* Феноменът “мъчно щастие”. (Иван Марев) Бъди щастлив в нещастието си!
* Нашите добродетели са продължение на нашите пороци. (Лабрюер наопаки)
* Когато си нещастен, правиш другите щастливи!
* Животът ти подарява всеки ден по едно ново преживяване. Не го пропускай!
* Всеки ден по едно откритие! (девиз от в-к “Континент”)
* Мечтай за извънземни неща. Току-виж се случат на Земята.
* Пожелай и търси “нещо като нищо на света”. (Уйлям Сароян)
* Пожелай невъзможното, за да усетиш колко широки са границите на възможното. То е там!
* Най-доброто е напред! (Козма Прутков наопаки)
* Мини живота си с шоу!
* Не се отчайвай дори когато си добре! (девиз на кинорежисьора Николай Волев в тетрадката на Слави Трифонов)
* Може и когато губим да изглеждаме пленителни. Защо трябва само да печелим красиво? (Мирон Иванов)
* Мечтите са хубаво нещо, но лошо ли е да се работи за тяхното осъществяване? (пак той)
* Открийте разликите!
* И смъртта може да бъде обичана по някакъв начин и в някаква степен. (Иван Кулеков)
* Възкресявайте се! (Владимир Свинтила)
* Моят вкус е моят живот! (пак той)
* Бъди различен! Удоволствието от това е несравнимо.
* Обхвани необятното! (Козма Прутков наопаки) Дори и само да се опиташ е върховно удоволствие.
* Разнообразието е храна за духа. (латинска поговорка)
* Разнообразието е подправката на живота. (английска поговорка)
* Човешката душа е хор, който понякога има и диригент.
* Бъди диригент на хора на своята душа!
* Бъди рекламен агент на самия себе си!
* Добре съм, ама ще се оправя! (бълг. поговорка)
* Дори и мърфолозите са щастливи, вярвайки в своята наука.
* Родил съм се да се глезя! (девиз на пекинеза Рони)
* Кандидов прочит на закона на Стържънт: Колко хубаво е, че поне 5% от всичко не е боклук!
* Донкихотова лудост: Дон Кихот иска да направи света по-добър.
* Никой не може да бъде съвършен, но един екип би могъл да бъде. (No one can be perfect, but a team can be) - английска бизнес поговорка.
* Когато двама души, пък и повече, се карат, не знаят колко си помагат да си осмислят живота.
* Трябва с бързина да се живее,/бързо да се пишат стихове,/ бързо да се плаче, да се смее,/ бързо да се вършат грехове (из ученически лексикон от 70-те години на ХХ век).
* За да се сътвори нещо ново, трябва да се мине през разруха.
* Това, което не ме убива, ме прави по-силен. (Ф. Ницше).
* Когато водата е вече до устата, горе главата! (Ст. Й. Лец “Невчесани мисли”, с. 35)
* Да бъдеш щастлив е задължение, а не право.
* Дори да лежиш в канавката, можеш да гледаш звездите. (О. Уайлд)
* За щастие повечето правила имат изключения.
* Колумб остани до последния миг на живота си, и смъртта си дори посрещни като бряг непознат. (Веселин Ханчев).
* Искаш ли да те забележат, кажи: “Има и друг начин!”
* Бог раздавал земи на народите по света. Българинът обаче закъснял. Всичко вече било раздадено. Дядо Господ не искал да остави българина без нищо, затова му откъснал парченце от Рая.
* Най-големият риск в живота е да не рискуваш изобщо.
* Това се случило в Древна Корея: един будистки манастир бил нападнат и жестоко ограбен. Разбойниците събрали всички монаси на най-високата част на сградата и се подготвяли да го подпалят като клада отдолу. Игуменът на манастира помолил разбойниците за малка отсрочка, да извършат монасите последната си медитация. Те получили време за това. После манастирът бил подпален.
* Човек подрежда косата си всяка сутрин. А защо не и сърцето? (надпис върху старинно китайско огледало от бронз, III в. пр. Хр.).
* Щастлив съм, когато се сблъсквам с предизвикателства!
* Не е нужно да отидеш някъде по света, за да станеш щастлив! Но не е излишно!
* Противоречи си! Това е твоят шанс да вървиш напред.
* Влюби се в себе си и ще започне роман, който ще трае цял живот! (О. Уайлд)
* Парите могат да купят лекарство - не здраве; легло - не сън; храна - не апетит.
* Хубаво е, когато откриваш слабости у тези, които те превъзхождат. (Георги Данаилов)
* Животът е загадка, затова не го приемайте на сериозно!
* Парадокс: оптимизмът може и да е трагичен, както е у Ницше.
* Да обичат шоуто и тези които го правят (дори и Слави). /Стефан Софиянски в Шоуто на Слави/
* Шоуто продължава! (The show must go on!, Фреди Мъркюри)
* И тухлата иска да бъде нещо повече от това, което е! (от филма “Неприлично предложение”)
* Страхувайте се от смъртта свободно, силно, истерично. Това е истинската ви любов към живота. (Дончо Цончев)
* Оптимист съм, защото така не може повече!
* Качеството - нов начин на живот.
* Животът е прекрасен въпреки очевидностите. (Т. Ойзерман)
* Съществувам, да му мислят другите. (Тримата глупаци)
* Добрият край оправя всичко.
* Тези, които мечтаят, само те вършат работа. (израелска поговорка)
* Щастието е живот. Ето колко просто стоят нещата. (Макси Вандер “Копнея за живот”).
* Щастлив съм, че живея.
* Празнувай живота (Celebrate life). Девиз на ТВ канал “Холмарк”.
* Да искаш значи да можеш.
* Крахът на илюзиите не е гибел на надеждата.
* Повече светлина в душите!
* Животът си струва! Самият живот. Няма “неща”, нещата са съвсем незначителни, а животът е нещо извън тях. (Петър Увалиев)
* Очаквам, че моята смърт ще бъде най-достойния ми акт. (пак той)
* Добрите неща стават, когато се работи заедно.
* Който не вярва в чудеса, не е реалист! (Правила на живота. Проверени в България. С., Кибеа, 1998).
* Не пести любовта си! (пак там)
* Всяко нещо може да бъде направено по-добре.
* Когато се усмихваш, целият свят ти отвръща с усмивка.
* Заедно можем повече!
* Оптимист съм, защото винаги има и утре!
* Аз не обичам изхода фатален и няма да ми писне да съм жив. (В. Висоцки)
* Ако вярваш в доброто, рано или късно всичко си идва на мястото. (от ТВ сериала “Утрешен вестник”)
* Днес е по-добре от вчера, а утре ще бъде по-добре от днес!
* Учи се от живота и го сподели с другите! (заглавие на книга на Х. Джаксън Браун)
* Душата се нуждае от повече пространство, отколкото тялото. Тя го има!
* Пука ми на жилетката! (А. Гуляшки)
* Да, ама хо! (родопска поговорка, има взривяващо действие)
* Смело и смахнато! (Й. Холевич)
* Обичай безсъниците и изобщо моментите, когато ритмите на очаквания се рушат. Тогава светът придобива естественост.
* Вселената е в крайна сметка това, което не очакваме. (С. А. Сошински)
* Вдъхвай живот на идеите си!
* Да живееш значи да гориш и да не можеш да се стоплиш! (Ф. Ницше)
* Животът е това, което ти се случва, когато си правиш съвсем други планове. (Джон Ленън)
* Смисълът на проблема не е в решението му, а в непрекъснатата работа върху него. (К.-Г. Юнг)
* Лорд Хълигън отишъл на светски прием по къси панталони. Това бил първият акт на хулиганство.
* И оптимизмът има множество разновидности: предпазлив, умерен, див, отчаян, циничен, есхатологичен и пр. Затова винаги би могъл да влезеш в Клуба на оптимистите!
* Мъже, искате ли да сте обградени от хубави жени, мислете всички жени покрай вас за хубави! (новогодишен съвет на “Литературная газета”)
* Жени, искате ли мъжете да мислят за вас, вземайте големи суми пари от тях и ги дръжте колкото е възможно по-дълго! (пак там)
* В Югоизточна Аляска температурата не пада под нулата дори и през зимата, но ясните дни са рядкост, това е кътче, окъпано от дъждове. “При нас винаги е есен” - казват песимистично настроените местни жители. Но има и оптимисти, които твърдят, че там цари вечна пролет.
* Искай повече! (рекламен девиз на “Пепси кола”)
* Смело си противоречи! Така ще изявиш повече от себе си.
* Гледай на света различно!
* Винаги си струва да попитаме: “А защо не?”
* Винаги има и друг начин!
* Намери приятните неща около теб. Понякога са на една ръка разстояние!
* Аз съм един живот, който иска да живее, сред един живот, който иска да живее! (Алберт Швайцер)
* До победа винаги! (Че Гевара)
* Дори и насън участваме в промяната на света. (Хераклит)
* Това се случило на 7 април, деня на здравния работник. Рано сутринта той усетил, че умира. Помолил близките си да купят букети с цветя за двете сестри, които се грижели за него. Починал през късния следобед.
* Превъртането към по-добро няма да стане нито бързо, нито лесно. (Н. Хайтов)
* Вярвайте в мечтите си и ще успеете! (Жан-Клод ван Дам, Шоуто на Слави)
* Бързите печелят!
* Има и хулигани на духа! Те са актьори на един оптимистичен спектакъл.
* Едно племе индианци не познавали друг свят освен своя. Те мислели, че Слънцето грее единствено за тях. Затова сутрин го посрещали, а вечер го изпращали тържествено. Всъщност това бил техният начин да изразят благоговението си към живота.
* Ако вие сте уморени, накарайте поне децата си да мечтаят. (Валери Запрянов, сп. “Тема”)
* Proud to be Bulgarian! (участници в Българския Великден)
* Усмивката е най-евтиният подарък. (Дядо Коледа, сп. “Тема”)
* Може другите да не забелязват, но аз съм сигурна, че съществувам. (Милка. Атанасова, ФНПП)
* Различна до дупка. Винаги. (актрисата Тилда Суинтън)
* Много не умувай, в живота смело плувай. (бълг. поговорка)
* Животът е хубав! (рекламно мото на “Кока Кола”)
* Дай и ще ти се даде. (Лука, 6, 38)
* Щастие е да създаваш щастие.
* Ако до всяко добро същество застане още едно, дано! (от песен на Б. Карадочева)
* Доброто броди по света. (Шоуто на Слави, 26.ХII.2001 г.)
* Това, което е проклятие за един човек, може да е дар за друг човек.
* Да слушаш без да си послушен! (девиз на Дарик-радио)
* Радвайте се на времето, което ни се падна. С друго не разполагаме! (Вера Мутафчиева)
* Живейте и се борете така, както най-добре умеете. (Иво Андрич)
* Виждайте, мечтайте и се удивлявайте без капчица съмнение - като деца. (по Т. Финдли, Пилгрим)
* Това е сигурен белег за гениалност: да не се плашиш от собственото си незнание. (пак там)
* Нека детето във вас не ви напуска никога!
* Винаги може да се направи все още нещо.
* Не можеш да бъдеш излекуван от живота си, затова си струва да го изживееш страстно.
* Щастие е да си съвременник на огромна промяна. (Петко Бочаров, “Нощен хоризонт”, 2.I.2002 г.)
* Не гледай на нещата в черно, хубавото все пак надделява!
* Самоизпълняващото се пророчество на вярата в добри чудеса: това е оптимизмът в чист вид.
* По-малко лекомислие, повече работа и сериозни ценности! (Милен Цветков, “Нощен хоризонт”, 2.I.2002 г.)
* Нищо не може да бъде истински приятно, ако в него няма известна доза полезност, и нищо не може да бъде истински полезно, ако не е поне малко приятно! (по Владимир Леви)
* Всяко добро дело се връща някога и някъде.
* Отворете сърцата си за надеждата!
* Който много е разказвал, ще му бъде разказвано. (максима на латино-американските разказвачи)
* Подарявайте си празници!
* Щастието се сприятелява със смелите. (латинска поговорка)
* Всеки е свободен до доказване на противното. (Георги Данаилов, “Доколкото си спомням, ІІІ)
* Дори и да пропъдим надеждите си, те ни следват като верните добри кучета. (пак той, там)
* С Моцарт се умира по-лесно. (пак той, там)
* Свободата не е трансцендентно понятие. Тя е свързана преди всичко с начина на мислене. (пак той, в-к “Монитор”, 8.I.2000 г.)
* Първо се променя дефиницията на реалността и след това самата действителност. (Тема, бр. 1/2002)
* Аз не живея, аз горя! (заглавие на ТВ филм)
* Пазете пламъка на духа си! (Драгомир Драганов, “Чай”, 13.01.2002)
* Повярвай в доброто и ще видиш, че си струва!
* В повечето случаи статуквото в човешките общности е мизерно. Затова има смисъл да се експериментира за едно по-добро бъдеще.
* Настрой се позитивно срещу статуквото!
* Той (Тя) има шесто чувство за доброто.
* Аз много добре знам, че 1 и 1 е 11. (магът Астор в “Сблъсък”, bTV, 13.01.2002)
* Не вярвайте когато ви разправят, че няма алтернатива. Винаги има и още как!
* Твърде опасно е да си прагматик и реалист. Бъди непредсказуем за самия себе си! Ще ти се разкрият неочаквани опции на битието.
* Сравнението е провокация. (сп. “Тема”, бр. 13/2001)
* Искам да си поговоря с кларнета, да си кажа името и да спра. (Иво Папазов в преразказ на Анри Кулев в Шоуто на Слави)
* По принцип оптимистите, дори да ви изглеждат глуповато ухилени, по-лесно се справят със стресовите ситуации от начумерените черногледци. (сп. “Тема”, бр. 12/2001)
* Хумор е, когато се смееш въпреки всичко. (пак там)
* Няма не искам, няма недей! (българска фолкпесен)
* Иване, кажи им, те ще те разберат! (президентът Петър Стоянов към премиера Иван Костов)
* Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира! (Христо Ботев)
* Не се предавай. Чудеса стават всеки ден. (Х. Дж. Браун)
* Бъди най-големият оптимист и ентусиаст, когото познаваш. (пак той)
* Бъди нащрек за големите проблеми. Зад тях се крият големи възможности. (пак той)
* Утрото е по-мъдро от вечерта. (бълг. поговорка)
* По-добре късно, отколкото никога. (бълг. поговорка)
* Щастие е да умреш преди да си викал смъртта на помощ. (Георги Павлов, ФНПП)
* Не е имало случай гол да е загубил нещо. (пак той).
* Скептицизмът е безплоден бряг без пристанища и маяци. (пак той)
* Инвестицията в усмивка, поздрав, благодарност, прошка и реклама е винаги добра.
* Надеждите не струват пари. (от филма “Няма палави”)
* Размърдай си задника и прави нещо, дори най-много, когато животът ти изглежда безсмислен.
* Надеждата е чудесна закуска, макар и не толкова вкусна вечеря.
* Всеки от нас е готин, но заедно можем да сме страхотни!
* Ако ударът на съдбата те улучи, бъди като топка - колкото по-силно я удрят, толкова по-високо излита. (Снежина Иванова, ПУ, Смолян)
* Ако животът или някой кон те събори, яхни го отново. (пак тя)
* Приятел, накъдето и да се обърнеш, дупето ти е все отзад. (Юлия Гатева, ПУ, Смолян)
* Хората са не толкова лоши или зли, колкото нещастни. Затова нека си подаряваме по мъничко щастие.
* Носи се следното поверие, свързано с катедралния храм “Св. София” в Истанбул: ако си пъхнеш пръста в точно определен процеп в църквата и си пожелаеш нещо, желанието ти се сбъдва. Но има и едно условие - силно да повярваш в това, което искаш.
* Гьоте казва, разговоряйки с Екерман, че всяка постъпка трябва да бъде нещо в себе си и крачка напред.
* Героите са уморени, но шоуто продължава! (Шоуто на Слави, 25.I.2002 г.)
* Всяка легенда си има продължение. (пак там)
* Животът е радост. (рекламно послание на Mtel)
* Господ е българин! (възклицание на Мичмана на мача между България и Франция, Парк дьо Пренс, есента на 1993 г.)
* Избери живота, който твоето потомство и ти си струва да живеете.
* Аз не съм песимист, но да усетиш злото там, където го има, според мен е форма на оптимизъм. (Роберто Роселини)
* Но аз в смъртта си/ще бъда като млад жених,/забързан/към брачното легло! (У. Шекспир, превод В. Петров)
* Пожелай си живот, изпълнен със събития.
* Този, който има за какво да живее, може да издържи всичко. (Ф. Ницше)
* Всичко онова, което старателно притихва, трябва да прокънти оглушително. (пак той)
* Една сутрин Джуан-дзъ сънувал, че е пеперуда. Но после помислил, че може би е пеперуда, която сънува, че е човек.
* Нека те интересуват големите неща и бъди щастлив от малките!
* Животът ни е такъв, какъвто го виждаме в мислите си. (Марк Аврелий)
* Ще мръкне скоро. Ти върви нататък - целта преследвай! И нека Господ те благослови. (Р. Емерсън)
* Чрез упоритост охлювът достигнал до небесната дъга. (Чарлз Хадън Спърджън)
* Не знам по-окуражителен факт от безусловната способност на човека чрез съзнателно полагани усилия непрекъснато да издига живота си на по-високо ниво. (Х. Торо)
* Американските индианци казват за истинския войн, че между две битки имал нежно сърце като на девойка.
* Ако наистина искаш да успееш, събери страховете си в сандък и го заключи.
* Целият свят прави път на онзи, който знае къде отива. Неизвестен. (рекламно пано на “Джони Уокър”)
* Надявам се, че не съм направил най-интересния си филм. (Рангел Вълчанов)
* Човек е свободен, доколкото си позволи. (девиз на Водолеите)
* Бъдещето е на предвидливите. (радиореклама)
* Ако не искаш когато можеш, няма да можеш когато поискаш.
* Поезията е необходима като Библията. (заглавие на интервю с поета Христо Фотев)
* Благодаря ти, щастие, за твоята жестока съпротива! (Христо Фотев)
* Човек трябва да умее да се променя на всяка възраст. (Невена Минчева)
* Поддържай нещата, които те поддържат.
* Няма саможертва с голяма и малка буква. (Стефан Робев, “Цената на откритията”)
* Баща ми беше най-готиният жив човек, който познавам след Господа. (от интервю на Дончо Цончев)
* Бях честен в петдесетте и шестте книги, които съм издал за тези 39 години. Това ми стига. (пак той)
* Всичко започва от личността: бавният възход чрез почтеност. (поетът Б. Ламбовски в “Дим над водата”, 26.I.2002 г.)
* Най-интересното обикновено става в последния момент. (коментар на радио журналист)
* Най-ефективният протест е да мислим критично. (Петър Волгин, “Без контрол”, 7.VI.2000 г.)
* Невероятно е да гледаш как хората се борят със себе си и порастват. (ТВ филм Mr. Profit)
* Българинът се оплаква по-скоро като заклинание срещу съседите и зли сили, които да му завидят и да му спретнат номер. И да е добре пак се оплаква! Това е приемливо стига да не си повярва и да не му повярват.
* Злото не се поправя със зло. (Калин Донков, сп. “Епоха”)
* Заспи спокойно и почакай./Ще дойда гол във твоя сън! (Божан Петров, “Дим над водата”, 26.I.2002 г.)
* Духът и волята са по-твърди от метала. (Владимир Путин, 9.V.2000 г.)
* Той (Тя) иска много повече от живота. Но кой ли не иска?
* Нужна е промяна, не чакалня! (сп. “Епоха”, бр. 18/2000г.)
* Фактите са упорито нещо. (пак там)
* Картината - това е авторът. (пак там)
* Не мога да живея без живота си!
* Недейте да преекспонирате личността ми. Всичко съм казал в книгите си. (Валери Петров, в-к “Монитор”, 22.IV.2000г)
* Работата на човека трябва да бъде по-добра от него.
* Само най-доброто върши работа!
* Научих, че животът е като да идеш на среща с непознат. (Х. Дж. Браун “Учи се от живота...”. С., Кибеа)
* Научих, че животът ни отправя предизвикателство с факта, че всичко може да бъде направено и по-добре. (пак там)
* Научих, че добротата е по-важна от съвършенството. (пак там)
* Научих, че понякога животът ти дава още един шанс. (пак там)
* Научих, че всеки е привлекателен, когато се усмихва. (пак там)
* Партньорството, работата в екип са по-ефективни от съревнованието и конкуренцията, а съревнованието и конкуренцията на екипи са още по-ефективни.
* “Стани оптимист”: една игра, с голям облог, по-подходяща за живота “без маска и без грим”, отколкото за медиите.
* Човек се ражда, за да пресече едно пространство и да изчезне. (сп.”Епоха”, бр. 6/2000 г.)
* Човек трябва два пъти да премисли преди да замълчи. (пак там)
* Нуждата от нови измерения на духовната енергия не означава, че духът не е съществувал или че се е стопил без следа. (сп. “Епоха”, бр. 2/2000 г.)
* Най-истинската радост идва чрез сериозността. (надпис в Гевандхаус, Лайпциг)
* Разсъждавай оптимистично и основанията за това ще се появят.
* Вчера е история./Утре е загадка./Днес е подарък. (стихотворение от Интернет)
* И незавършен, Сезан е пак съвършен. (сп. “Епоха”, бр. 5/2000 г.)
* Научих, че моите мисли създават моя свят. (Правила на живота. Проверени в България. С., Кибеа, 1998)
* Научих, че “искам” е половината от “мога”. (пак там)
* Научих, че нерешителността е по-гибелна от грешката. (пак там)
* Научих, че човек би живял много по-добре, ако възприема съдбата си като предизвикателство, а не като наказание. (пак там)
* Научих, че се чувствам щастлива, когато видя дъга в небето. (пак там)
* Играй си на такъв, какъвто искаш да бъдеш.
* Никога не е твърде късно да промениш представата си за света. (ТВ сериал “Утрешен вестник”)
* Истината тежи! (мото във в-к “Сега”)
* Човекът не е това, което е. (Иван Кулеков)
* За мен човекът е нещо повече от хората. (пак той)
* Човек е или по-голям или по-малък от себе си. Да е по-голям от себе си трябва да е свободен.
* Шлиман не би открил древната Троя, ако не беше повярвал в “Илиада”. (сп. “Епоха”, бр. 9/2000)
* Този метафизичен миг, наречен живот. (Уейн Дайър, “Истинска магия”)
* Лев Толстой казва, че трябва да сме готови за смъртта. А подготовката за нея е добрият живот.
* Един американски новинар преди време напусна телевизията на върха на славата си. Обяснението му беше: “Не ми е интересно. Новините започнаха да се повтарят”. (Христо Бойчев, “Монитор”, 10.III.2001 г.)
* Най-рискованата инвестиция е инвестицията в самия себе си. Но хората я предпочитат. (Емил Хърсев, Шоуто на Слави, 12.II.2001 г.)
* Един астматик бил изненадан през нощта от тежък пристъп. Хукнал към вратата, отворил я и вдишал свеж въздух. Пристъпът преминал, а когато се събудил сутринта, установил, че е отворил вратата на гардероба. (“Мислите са като кълновете”, по Н. Песешкиян)
* Един бедуин поглеждал с апетит кесия с фурми. Взел една фурма, видял вътре червей и я изхвърлил. Същото се случило и с втората. В третата фурма отново имало червей, но бедуинът угасил светлината и с удоволствие изял останалите фурми. (“Спасителната тъмнина”, по Н. Песешкиян)
* Винаги ще има утре. (Tomorrow never dies, заглавие на филм за Джеймс Бонд)
* Бъдещето е наша работа. (заглавие на книгата на Дени дьо Ружмон, С., Златорог, 1997)
* Няма невярващи в окопите. (Д. Айзенхауер)
* Да продължаваш да можеш! (девиз на Байт Експо ‘96)
* В живота няма грешки, има само уроци. Гмурни се смело напред с главата и се остави на уроците, които той ще те научи. (Антоанета Георгиева)
* Не искам да съм милионерка, искам да живея като милионерка. (пак тя)
* Децата трябва да получат от родителите си криле, за да могат да летят, а от бабите и дядовците си корени, за да знаят къде да кацнат.
* И тръгвам по пътеки непознати, защото някой вика в мене: “Още!” (стихотворение от Неизвестен)
* Трябва да се радваме, когато има повече провокативни неща. (П. Волгин, Дим над водата, 2.II. 2002 г.)
* В превод от старокитайски името на Лао-дзъ значи “старо дете”. (пак той)
* Ята от гълъби водят полугладно съществуване в Париж, а биха могли да се хранят до насита в полята около столицата. Все пак те избират да живеят в центъра на събитията. Също като хората. (Петър Г. Петров)
* Програмата за обучение на служебни кучета за слепи от затворнички с доживотни присъди се оказала една от най-сполучливите рехабилитационни програми в американските затвори. Ангажиментът към едно живо същество действа естествено витализиращо и има поразителен смислообразуващ ефект. (филмът “Между тези стени”, Холмарк)
* Януш Корчак, бележит полски лекар и писател, бил директор на дом за сираци във Варшава през II световна война. Окупационните власти решили да пратят децата-евреи в концентрационен лагер. Корчак бил освободен от немския комендант на града, но той избрал да придружи децата и да сподели тяхната съдба.
* Алпинистът Людмил Янков се спускал от хималайския връх и усещал сладостна еуфория, заедно с желанието да спре. Това било симптом на предаване пред бялата смърт. Той почнал да прави мъчително крачка по крачка като постоянно си повтарял, че дъщеря му има нужда от баща. Така с жестоко премръзнали крайници се добрал до базовия лагер.
* Цветан Тодоров забелязва: всички се боим, че нещата няма да траят. Въпреки това в живот с другите ни е достъпно “едно крехко щастие”.
* Най-добрият начин да предвидите бъдещето е сами да го замислите. (Драган Сакач, сп. Летература, бр. 17/1987)
* Вълшебството на пилешките супи за душата: вярата, че разказаното действително се е случило.
* Животът - нашата колективна и лична авантюра. (Дени дьо Ружмон)
* Бъдещето ще бъде това, което сме ние. (пак той)
* Свободата е усещане. Тя се диша. (Пол Валери, по негово предложение)
* Няма да престана да се чувствам оптимист докато виждам, че мога да направя нещо. (пак той)
* Едно възобновяване на човешката одисея, ако тя се зароди в сърцата ни. (пак той)
* Няма начин да няма начин!
* Рискът ме държи буден. (неизвестен актьор)
* Всеки си плаща за всичко. (Н. Хайтов)
* Взаимозависимостта е по-ценна от независимостта. (Стивън Кови)
* Самоусъвършенстването е крехко цвете. Но няма по-голямо вложение от него. (пак той)
* Понякога най-проактивното нещо, което можем да направим, е да сме щастливи - просто да се усмихваме от сърце. Щастието, както и нещастието, е проактивен избор. (пак той)
* Преструвай се, докато се разсмееш. Престореният смях прераства в истински! (филм на ББС “Човешкото лице”)
* Не можеш да спазваш дистанция или йерархия докато се смееш. (пак там)
* Когато се смееш, целият свят се смее с тебе. (пак там)
* Който се смее, зло не мисли.
* Начинът, по който се усмихваш на 20 години, прогнозира съдбата ти на 50! Това било установено в изследване, проследяващо жизнения път на три жени. (пак там)
* Човек е това, на което се радва.
* Ние живеем дотолкова, доколкото се стремим да живеем повече. (Х. Ортега-и-Гасет)
* Ако искаме да спасим света, трябва да запазим и използваме разума си. (С. Теркъл “Американски мечти”)
* Риск-тейкърите движат обществото напред.
* Една жена повдигнала грамадна кола, за да освободи детето си, попаднало под нея. Това било нещо органически невъзможно за нейните мускули при каквито и да е предварително предвидени обстоятелства. (Питър Брук, Избрани произведения, С. 1976, с. 57.)
* Всяко предписание за действие трябва да бъде просто. Самото действие е просто - иначе то не започва. (Ч.-П. Сноу, “Двете култури”)
* Вашата идея е, че нещо е много просто. (Ричард Файнмън, Файнмънови лекции по физика)
* Била за първи път свободна. Заради дървото на желанията. (ТВ филм “Дървото на желанията”, Холмарк)
* Духът й остава във всички нейни приказки. Те ще бъдат разказвани отново и отново. (пак там)
* Защо всички истории, които разказваш, са от Джорджия? Защото Джорджия живее в мен. (пак там)
* Стига да вярваш, желанията ти се сбъдват. (пак там)
* Всичко в живота е в изборите. (Life is all about choices) /ТВ Холмарк/
* Моите приятели са малко, но са без мандат. (Иван Марев)
* Да станеш животно никога не е късно, както и човек. (Иван Кулеков, Шоуто на Слави, 12.II.2002 г.)
* Моето изразно средство е самият живот. (С. Моъм)
* Лошо няма. (надпис над магазинче в София)
* Нагоре по стълбата, която води надолу. (заглавие на книга)
* Свободата е паузата между стимула и отговора. (Роло Мей)
* Човешката природа е това, което правим от нея.
* Джон Ст. Мил и Виктор Франкъл твърдят, че всъщност човек следва да се стреми не към щастие, а да бъде достоен за щастие. Затова е възможен феноменът “щастлив в нещастието си”.
* Да се учиш значи да се променяш. Образованието е процес, който променя учащия се. (Джордж Леонард “Образование и екстаз”)
* Времето бърза и животът не чака!
* Пробвайте се и вижте докъде можете да стигнете! (атлетът Карл Луис, Шоуто на Слави, 15.II.2002 г.)
* Силата на две сърца! (ТВ реклама на Doppelherz)
* Няма теми табу! (Силвия и Стефан, водещи на “Споко”, Тема, бр.7/2002 г.)
* Най-ценното качество на човешката индивидуалност е нейната различност. (Бойко Богданов, “Сблъсък”, bTV, 17.II. 2002 г.)
* Истината е в разнообразието, което е най-изумителното качество на света.
* Страхувай се от повторението! Това е друг начин да кажеш “да” на многообразието в твоя живот.
* Да не загубим разликите между нас! (водещите на “Сблъсък” Иван и Андрей, 17.II.2002 г.)
* Трябва да се конфронтират, за да се откроят. (Емил Кошлуков, В десетката, bTV, 17.II.2002 г.)
* И баща ми и дядо ми бяха хора на усмивката. (Вени Марковски, “Сблъсък”, 17.II. 2002 г.)
* Ако нещо ти е кофти, промени го!
* Изрази себе си! (реклама на “Assoss” и “Lavazza”)
* Емотикон: Светът на емоциите. Опознай го, има защо!
* Най-баналната причина за провал: да се харесаш на всички. Изборът на кого да се харесаш е твой!
* Всяко човешко лице очаква да бъде видяно като интересно.
* Най-привлекателният предмет за погледа на едно бебе е човешкото лице. Затова то реагира на него с радостта на усмивката.
* Усмихнатото бебе става намръщен възрастен. Но не и ние, нали?
* Чрез въображението си можем да си представим светове, които бихме могли да създадем, ако използваме потенциала си. (Стивън Кови)
* Измерили теглото на душата: 4-6 грама! (в-к “Сега”, 12.II.2002 г.)
* Погледни се в огледалото и ще видиш едно от най-интересните лица, които познаваш!
* Има добри и силни хора, които са ми приятели. Харесват ме заради самата мен. (една жена със супер странно лице в “Човешкото лице”)
* Нашите праотци се изправили и това променило всичко. (в същия филм)
* Следващото ми предаване е толкова добро, че нямам търпение да ви го покажа още сега. (в същия филм)
* Отделяйте време, за да си мислите за нещо хубаво!
* Разкажете най-ярката си фантазия напоследък поне на няколко човека.
* Бъди различен от вчера, а утре - от това, което си днес!
* Хората от втората половина на ХХ век са станали свидетели на възникването на компютъра: третото фундаментално изобретение на човечеството след колелото и парите. Ще преживеем ли подобно щастие и през ХХI век?
* Вие сте на ход!
* Преживяването ни е истинско, когато се случват промени около и вътре в нас. А да си автор на промяна е супер!
* Не можеш да си купиш щастие. Открадни го! (студентски графит от Париж, май 1968 г.)
* Основавайте комитети на мечтите. (графит на парижки студенти, май 1968 г.)
* Нека направим нещата по-добри. (рекламно мото на “Филипс”)
* Като правим нещо, го правим добре. (във филма “Звездни каубои”)
* Всички ни е страх. Но само заедно ще забравим страха. (от филма “Аматьори”)
* Какво отличава победителите? Че се качват на коня, който ги е хвърлил. (от същия филм)
* Гледам те и виждам двама души: този, който си, и другият, който искаш да бъдеш. (от същия филм)
* Бъдете оптимисти. Вярвайте в невъзможното! (Х. Маркузе, лозунг, изписан върху Сорбоната през студентските бунтове, 1968)
* Щастието е бонус, а не цел.
* От някъде трябва да се започне. И колкото по-скоро, толкова по-добре.
* Не вярвам, ала се надявам. (Миряна Башева)
* Който има ухо, нека чуе. (Откровението на Йоан, 3, 13)
* Изборът е твой. /The choice is yours/ (рекламно послание на “Пепси кола”)
* Овладей поне 1 умение на високо равнище и ще видиш как то ще ти помогне да се справяш по-добре с най-малко 100 неща в твоя живот.
* Който го бива за едно нещо, го бива и за 101 други неща. Вярно е и обратното: който не го бива за 1 нещо, не го бива и за много други неща.
* Главният извод от психологията на уменията: във всяко отношение малцина могат, а повечето – не. Защо да не станеш един от можещите?
* Животът е суров, но ще го опечем. (Иван Бардов)
* Вярвам във всички добри неща. (от филма “Ад под небето”)
* Нека се заредим с енергия и да поблъскаме заедно. (“Сблъсък”, bTV, 3.ІІІ. 2002 г.)
* Намират се луди глави, които казват – досега е било така, но вече може и иначе. (Андрей Пантев, сп. Тема, бр. 9/2002 г.)
* Всеки каквото заслужи, то не му се изгубва. (Васил Левски)
* Всеки човек си везе знамето сам и го брани до края на живота си. (Иван Кулеков, Шоуто на Слави, 3.ІІІ. 2002 г.)
* Няма проблеми. (Алф, гост от планетата Мелмак)
* Животът е странен. Случват се невероятни неща. (док. Филм на ВВС “Човешкото лице”)
* Красотата е в очите на този, който я вижда. (от същия филм)
* Когато привършат илюзиите, на помощ идват миражите. (в-к “Стършел”, 1.ІІІ. 2002 г.)
* Аз съм от хората, за които чашата е наполовина пълна. (Ники Кънчев, Стани богат, Нова телевизия, 4.ІІІ.2002 г.)
* Твоят стил в удоволствията. (рекламно мото на “LifeStyles”)
* Кой ако не Аз, кога, ако не сега!
* Бъди жива реклама на хората, с които работиш.
* Да живееш значи да направиш неща, които да те надживеят. (една родопчанка, Шоуто на Слави, 7.ІІІ.2002 г.)
* Всеки човек трябва да усети късмета си. (Тончо Токмакчиев, Стандарт, 8.ІІІ.2002 г.)
* Човек е това, в което вярва. (А. П. Чехов)
* Ентусиазмът е в основата на всеки прогрес. С него се стига до постижение. Без него има само алиби. (Х. Форд)
* Не бива да бъдем заложници на историята. (Зорка Първанова, Шоуто на Слави, 8.ІІІ.2002 г.)
* И мъжете ще имаме празник някой ден. (Слави, Шоуто на Слави, 8.ІІІ.2002 г.)
* Ти се довери на инстинкта си, а той е доста добър. (филмът “Диви сърца”)
* Човек и добре да живее, пак рискува. (от същия филм)
* Щастието понякога влиза през врати, които вие дори не знаете, че сте оставил(а) отворени. (Интернет поговорка)
* Най-бързата лента за движение по пътищата е лявата. (Кембъла, Сблъсък, bTV, 10.ІІІ.2002 г.)
* Бъдете уникални, не копирайте! (мото на конкурса “Български сайт 2002”)
* Да изживеем заедно хубавото от един ден. (призив на водещите на сутрешния блок на bTV, 25.ІІ.2002 г.)
* Смъртта показва най-доброто у човека. (от американски филм)
* След ужаса животът продължава. (заглавие в Куриер ЮНЕСКО, бр. 12/2002 г.)
* Добрината е без пари. Тогава защо да не правя добро? (Соня Георгиева, РУ)
* Колкото ще да е трудно нещо, щом бъде направено дори веднъж, става далеч по-лесно и ще се повтаря често. (Тери Пратчет “Маскарад”, Галя Костадинова, по Интернет)
* И ако не съществуваш вече, аз пак ще те създам. (Милена Стоянова)
* Пожелай невъзможното, направи нужното и ще получиш максималното. (пак тя)
* Радвам се, когато нещо не знам – търся и намирам отговор. Дваж повече се радвам, когато отговор няма. Тогава мога да си измисля. (изпратено от Боби)
* Когато се изкачиш на върха на планината, тогава истински ще започнеш да се изкачваш. (изпратено от habil)
* Парадокс: в спомените си хората обичат най-много годините, когато им е било най-трудно.
* Старостта не е абсолютна трагедия, когато имаш смисъл в живота. (възрастна поетеса от Пловдив, сп. Тема, бр. 10/2002 г., с. 61.)
* Относно бизнеса: едно от най-силните оръжия за оцеляване в тежки времена е рекламата. (PC World, 2/2002 г.)
* Чист/понесъл ризата на любовта ни/е обречен да продължи. (Елисавета Янчева, РУ)
* И когато ги мислят/за луди/те просто/умират от смях. (пак тя)
* Не очаквайте да посивеят/и да прегърнат/светия канон/те са млади/и още живеят/и пощипват/”добрия ви тон”. (пак тя)
* И позволявам ли си да мога/все още себе си да живея. (пак тя)
* И трябвало е само да прогледна/и само да подам ръка/случайни неслучайности и време/са чакали пред моята врата. (пак тя)
* Непредвидима и шарена/необуздана и дива,/забързана вечно нанякъде/и … неприлично щастлива. (пак тя)
* Всички помагат на тези, които си помагат сами.
* Ако бързате по-малко, ще се бавите по-малко.
* Дерзайте, пичове! (заглавие на роман на Сан Антонио)
* Ако ти хрумне добър замисъл, вложи цялата си амбиция в него.
* Главната психологическа поука, свързана с оптимизма (и песимизма): усещането на отделния индивид за персонален контрол определя неговата съдба. (Мартин Селигман, Как да бъдем оптимисти. С., Кибеа, 2001, с. 44)
* Оптимизъм, пораждащ оптимизъм: можеш да се научиш да си оптимист. (пак там)
* Голямо нещо е да си нещо дори в собствените си очи. (Милка Атанасова)
* Има едно нещо по-хубаво от едно гърненце с мед – това са две гърненца с мед. (Мечо Пух)
* Качествена до съвършенство! (реклама на Toyota Corolla)
* Победител е не този, който умира с голяма печалба, а този, който го прави с усмивка на лицето. (певецът Саманда Майтрея, Тема, бр. 12/2002, с. 36)
* Раненият лъв е още по-горд. (пак той)
* Това не е късмет. Аз я заслужих. (Маргарет Тачър, при получаване на първата си награда в училище, когато е на 9 години, Тема, бр. 12/2002, с. 59)
* Ако трябва да се свърши нещо, обърни се към жена. (пак тя)
* Ще продължа да се боря. Боря се, за да спечеля. (пак тя, след оставката като лидер на торите, пак там)
* Хората не знаят колко много неща зависят от тях. (Кирил Маричков, Шоуто на Слави, 4 Април 02 г.)
* Най-хубавите неща на този свят са безплатни. Те нямат цена, защото са безценни. Важното е да имаме сетива за тях. (пак той)
* Очаквай неочакваното! (реклама на праха за пране Ariel)
* Понякога е полезно да се загубиш, за да се откриеш наново. (от филма “Дива орхидея”)
* Има едно място, на което мечтите стават реалност. (мото на предаването “Глобус” по bTV)
* Ако искаш да спечелиш от лотарията, купи си билет.
* Ако искаш да се научиш на нещо, иди при най-добрия.
* Грешките са ме направили това, което съм. (Неизвестен)
* Не е трудно да се случи, просто севлиевци са си повярвали. (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 15.ІV.2002 г.)
* Когато нещо е добро, то отново се завръща. (пак той)
* Имаш два проблема и едно решение. (реклама на Head & Shoulders)
* Добрите идеи живеят дълго. (рекламно пано на Indesit върху стена на варненски блок)
* Знаем, че въпросното магаре се колебае от коя купчина сено да хапне и по тази причина умира от глад. Къде е оптимизмът ли? Оптимизмът е в прозрението, в надеждата, че магарето ще престане да се колебае и ще каже: “Няма пък да ям това сено!” (Асен Сираков “Прозрението на Буридановото магаре”. С., ИК Иван Вазов, 2002)
* Писането на лоши стихове понякога може да бъде по-ободряващо от четенето на най-изящни творения. (Х. Хесе)
* Да живее различието! (док. филм на ББС “Вселената”)
* Свидетели сме на сътворението. Страхотно време да се живее! (от същия филм)
* Пътешествието вече е започнало. (пак там)
* За кацането на човек на Луната: една малка крачка за човека е огромен скок за човечеството. (пак там)
* Имат началото на отговора. (пак там)
* Концентрираш се върху пътуването и това те крепи. (пак там)
* Там някъде в Космоса е нашето бъдеще. (пак там)
* Нещо по-различно! (рекламно послание на торти “Неделя”)
* Голяма част от холивудските филми завършват с хепиенд. Те просто копират оптимистичната страна на живота!
* Най-лекият клас на ветроходството се нарича “Оптимист”. Какво по-ведро название от това?
* Радвайте се на свободата си, докато я имате. (от рекламата на филма “Планетата на маймуните”)
* Почувствай разликата. (рекламно послание на моторно масло Mobil 1)
* Открийте един нов свят! (реклама на Nivea visage)
* Магията на ставането сутрин: Отвори очи, време е да се забавляваш. (Румен Стаматов, ПУ)
* Колко добре се събуждал Монтескьо - слугата му тропвал с жезъл и казвал: “Добро утро, графе, Вас ви очакват велики дела”. (пак той)
* Удари моят час! (Слави, Шоуто на Слави, 26.ІV.2002 г.)
* Единственият начин, по който можем да се оправим: като се почувстваме свободни. (Слави, пак там)
* Красотата трябва да се показва. (Слави, пак там)
* Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. (Виктория, момиче от бр. 2 на българския “Плейбой” в Шоуто на Слави, 26.ІV.2002 г.)
* Ако искате животът да ви се усмихне, подарете му доброто си настроение. (предаването “Глобус”, bTV, 27.ІV.2002 г.)
* С мечтите идва надеждата. (филмът “Just a Dream” по Холмарк)
* Денят започва с подарък: SMS по случай Цветница от Неизвестен! (Невена, 28.ІV.2002 г.)
* Ако искаме, българи, да се оправим, пътят е само през професионализма, работата и таланта. (Божана Димитрова, Шоуто на Слави, 29.ІV.2002 г.)
* Понякога животът на един променя живота на всички. (за М. Горбачов, Шоуто на Слави, 29.ІV.2002 г.)
* Днес е първият ден от остатъка от живота ми. (от дневника на една жена ...., Холмарк)
* И в отчаянието си чувствам живота. (пак там)
* Трябва да рискуваме, за да създадем един по-добър живот. (пак там)
* Е. Маслоу в книгата “Мотивация и личност”: развитието на индивида през зрелостта е свързано с пристъпване в неизвестното и с отказ от един по-прост живот без усилия. Тогава той става открит, но уязвим. Затова му трябва кураж. На това е способен себеактуализиращият се индивид.
* Силата на първите неща: Предстоят Ви още много първи неща! (реклама на Първа инвестиционна банка)
* Човекът, който промени света и нас. (за М. Горбачов, Шоуто на Слави, 2.V.2002 г.)
* Няма да спра дотук. Винаги ще си поставям цели, които са по-високи от тези, които имам в момента. Това ме прави по-различен от другите. Няма да се предам. Ще правя все по-големи работи. (Слави Трифонов, интервю в сп. Тема, бр. 17/2002 г. с. 19)
* Ако правиш най-доброто според способностите си, каквото и да се случи, ще е за добро. (If you do your best, whatever happens will be for the best – подсказка на Кламера-съветник в MS Word 2000)
* Превърнете всеки ден във велик ден ... Защото всеки ден заслужава повече! (надпис на опаковката на козунак на Добруджански хляб АД)
* Смехът има една удивителна тайна. Той е здравословен. (Филм на ББС “Тайният живот на щастието”)
* Децата се смеят по 400 пъти на ден, а възрастните – по 15. Така са загубили предимството на смеха. (същият филм)
* Щастието е много по-сложно, отколкото изглежда. Дори и да нямаш щастливи гени, има какво да правиш, за да си щастлив: Поставяй си трудни, но изпълними цели; Започни да се смееш като дете. (от същия филм)
* Холмарк – телевизията, която държи на качеството. (“Холмарк” за себе си)
* Всяко яйце има една точка в жълтъка. Това е автографът на петела. (Й. Радичков, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Хубаво е да гледаш напред, когато знаеш какво е отзад. (Тодор Колев, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Аз мисля, че камбаната бие за всички нас. (М. Горбачов, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Няма да повярвам в това, че животът ще свърши. (пак той)
* Щастлив съм. Да, това е истината. Наистина съм щастлив човек. (Пол Макартни по повод брака му с Хедър Милс)
* “Имам си една мечта ...” - знаменитата фраза на Мартин Лутър Кинг, събрала жизненото дело на един човек. (Венцислав Крумов)
* Скъпи клиенти на ЕТ “Ангелов”, нашите кокошки са най-щастливи, защото живеят свободни както в селския двор. (рекламно послание на опаковка яйца)
* Във вечната битка между Давид и Голиат винаги съм бил на страната на Давид. (съдията Антонио Ди Пиетро във “Всяка неделя”, 12.V.2002 г.)
* Татко, ти направи своята история, нека и аз да направя моята. (дъщерята на Ди Пиетро в същото предаване)
* Американската психологическа асоциация прави невъзможното досега възможно. (заглавие в APA Monitor, March 2001)
* Аз съм оптимист. Дори кръвната ми група е положителна. (спортистът Тони Полстер, в-к “Труд”, 13.V.2002 г.)
* Подарете 24 каратова усмивка. (реклама на Първа инвестиционна банка)
* Как изглеждам? – Рано е да се каже. (от екранизацията на “Алиса в страната на чудесата”, Холмарк)
* На 50 години човек има лицето, което заслужава. (Джордж Оруел)
* Страстта е ритъм. (от филма “Родени романтици”)
* Хората реагират; колкото повече ги убеждават, толкова повече въпроси задават. (Мишел Фуко, Генеалогия на модерността. С., 1992, с. 178)
* Мечтая за нов век на любопитството. (пак той, с. 179)
* Животът няма равен старт, но има равен финал. (Калоян Смилков, ВСУ)
* Актрисата Екатерина Образцова разказва, че дядо й, знаменитият кукловод Сергей Образцов, през войната играл спектакъл пред двама умиращи войници. По-късно споделил: “Никога не бях играл пред двама души, но никога не съм се чувствал по-нужен”. (Шоуто на Слави, 14.V.2002 г.)
* Само оптимист може да отиде на зъболекар. (Даниела Карагяурова, ВСУ)
* Всеки вярва, че може да обърне резултата в своя полза. (от филма “Обичам те, не ме докосвай”)
* Всичко ми е толкова ново. (пак там)
* Животът е пълен с изненади. (пак там)
* Тази земя не е създадена, за да бъде “долина на сълзи”, а “долина на радост”. Исландците, които живеят сред ледовете и пустинята на вечната зима, казват на туристите, че “Исландия е най-хубавата страна на света”. (Орисън С. Марден “Доброто настроение като сила в живота”. С., 1934, с. 26, ново издание на Софи – Р, без посочена година, с. 33)
* Силата на доброто настроение позволява да живееш въпреки слабостите си. (в същата книга)
* Няма проблем, няма виновен. (във филма “Еволюция”)
* Под тази елегантна секси външност бие сърцето на истински учен. (от същия филм)
* Невежеството ми ме забавлява. (от филма “Лара Крофт”)
* Папата или момичетата от “Плейбой”: изберете българското! (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 22.V.2002 г.)
* М. Фуко: той не каза нито една оптимистична мисъл, но във всяка негова мисъл се съдържа насмешка над черно-бялата реалност. (Калоян Смилков, ВСУ)
* Зен будизмът: човек може да прави нещата абсолютно съсредоточено.
* Още едно щастие: свободата в служба на някаква мисия.
* Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. (Паулу Коелю)
* С настроението нямам проблеми, пожелайте ми нещо друго. (Милка Атанасова, СУ)
* В един момент искам да имам куража да кажа “стига” и да се оттегля с достойнство.
* И за добрите неща важи правилото “колкото повече, толкова повече”.
* Какво незаменимо удоволствие: да си спомняш с усмивка!
* Живей три години като лъв, а не тридесет като овца! (Елена Стоева, ФНПП)
* Най-хубаво се живее когато има за кого и за какво. Но дори и без тях животът може да бъде удоволствие.
* Изискват се доказателства и потвърждения в любовта, приятелството, работата и в търсенето на истината. За всички тях си длъжен да търсиш и да даваш аргументи. Това е себедоказване всеки ден!
* Котенцето казва мяу, кученцето казва бау, а пък аз ти казвам чао. (Антония Николова, ФНПП)
* Живея за удоволствие, защото съм създадена за това. (пак тя)
* Буда разказвал следната история: Един пътник хукнал пред гонещ го тигър и тичал докато стигнал до ръба на скала. Там се вкопчил в дебела лоза и увиснал над пропаст. Над него тигърът ръмжал. Отдолу отекнал свиреп рев, и, о ужас, - друг тигър гледал към него. Човекът висял на лозата между двата тигъра. Две мишки, бяла и черна, започнали да прегризват лозата и бързо напредвали. Захванат само с една ръка, човекът протегнал другата и откъснал едно зърно. Какво сладко грозде! (по идея на Тодор Маринов, ФНПП)
* “За добро ли, за зло ли”: В китайско селце живеели беден човек и синът му. Веднъж момчето се изгубило в гората и съселяните взели да оплакват двамата заради злочестата им съдба. Бащата промълвил: “За добро ли, за зло ли – времето ще покаже”. Не след дълго момчето се завърнало с табун диви коне в къщи. Всички се възхищавали: “Каква добра съдба, какво щастие”. Мъдрият старец отговарял: “За добро ли, за зло ли ...”. След време, обяздвайки конете, момчето паднало и си счупило ръката. В селото пак се заговорило за нещастното семейство и за злата съдба на тези бедни хорица. А старецът спокойно отвръщал: “За добро ли, за зло ли ...” Скоро из селото минали армейски чиновници да събират момчета за войската и не взели момчето със счупената ръка. “Каква добра съдба, какво щастие!” – възкликнали селяните, а старецът пак произнесъл обичайната си фраза. (по негово предложение)
* Миски, очаквайте ме! (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 23.V.2002 г.)
* Най-скъпи са нещата, които са безплатни: усмивката, приятелството. (Слави Трифонов, Всяка неделя, 26.V.2002 г.)
* Аз приемам славата като отговорност. (пак той)
* Искам да остарявам като катедрала. (пак той)
* Като знаеш как миналото влияе на настоящето, заложи на бъдещето.
* В ХХІ век ключът към успеха в повечето начинания е в екипната работа.
* Вярвай, за да разбереш! (Емилия Г. Ганева, ФНПП)
* Това действа – ако ти действаш. (Златните мисли на анонимните алкохолици, сп. “Арка”, бр. № 1, декември 2001)
* Не усложнявай. (пак там)
* Първо най-важните неща. (пак там)
* Научи се да слушаш, за да можеш да се учиш слушайки. (пак там)
* Ако се молиш за кадилак, а Господ ти изпраща магаре, яхни магарето. (пак там)
* Самият аз съм автор на проблемите си. (пак там)
* Никога не казвай никога. (заглавие на филм за Джеймс Бонд, предложено от Павлина Цветкова, ФНПП)
* Глобалните проблеми се решават локално.
* Когато животът ти поднесе лимон, направи си лимонада. (Дейл Карнеги, също и певицата Нети в “Шоуто на Слави”, 31.V.2002 г.)
* Традицията и технологията в едно. (от реклама на уебсайта на БНТ)
* Има хора, които събират вярата на другите и след това я подаряват. (министърът на образованието Владимир Атанасов, “Всяка неделя”, 2.VІ.2002 г.)
* Делата говорят повече, отколкото думите, които изричаме. (пак той)
* Човекът лети към своя погром, към върха се пълзи. (Иван Марев)
* Пигмалион за оптимисти: когато си убеден, че ще се случат добри неща, шансът да се случат нараства.
* Оптимизмът е най-сериозната теория. (реплика на пътник във влак, по предложение на Ирена Левкова, ШУ)
* Специалистите по маркетинг и реклама отдавна са забелязали, че отправянето на оптимистични послания води до по-добри продажби на стоки и услуги.
* Предубедена съм, но съм права. (д-р Кордеи, “Спешно отделение”, ХІІІ епизод)
* Живее ми се, но не така. (Таня Станкова, ФНПП)
* Сезам отвори се! Искам да изляза! (Ст. Й. Лец “Невчесани мисли”, с. 17, по нейно предложение)
* Обичаш ли живота - той е красив, обичаш ли човека – той е щастлив. (Александра Мартинова, ФНПП)
* Научих, че колкото повече обичам себе си, толкова по-трудно ще позволявам на другите да се отнасят зле към мен. (пак тя)
* Щастие е мисълта, че щастливите мигове, които си имал, ще се повторят отново. (пак тя)
* Животът е огледало – ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото. (пак тя)
* На този въпрос такъв отговор. (математикът доц. Петьо Петков в частен разговор)
* Животът не изисква от нас да сме най-добрите, а само да вложим най-доброто от себе си. (Х. Дж. Браун)
* Не промяната да стане, а ние да се променим. (ТВ журналистът Милен Цветков в Панорама, 7.VІ.2002 г.)
* Парите са тор, от който растат хубави цветя. (Тодор Колев, филмът “Опасен чар”)
* Няма нищо по-хубаво от приятелите. Пази ги! Те са твоят най-голям акумулатор. (певецът Орлин Горанов, Шоуто на Слави, 7.VІ.2002 г.)
* Нарушавай правилата в рамките на закона. (Александрос Гаврилидис, бизнесмен, сп. Тема, бр. 23/2002 г.)
* Твърдо залагам на Германия, която винаги е готова за подвиг. Въпреки прогнозите на специалистите, че бундестимът бил в криза. (Стефан Софиянски, сп. Тема, бр. 23/2002 г.)
* Аз съм голям оптимист и мога да се справя с това. (филмът на ББС “Човешкото лице”)
* Ние успяхме, значи е възможно! (филм на ББС “Тайните на древните: Пътешествието на викингите”)
* Искам да преместя камъка на Сизиф! (Сергей Станишев, Тема, бр. 24/2002 г., с. 25)
* Трябва смело да крачиш в живота. Иначе ще пропуснеш най-хубавите неща. (майка й към Аби, Спешно отделение, ХХІ епизод)
* Ако някой не ви се усмихва, бъдете любезни и го дарете с усмивка. Никой не се нуждае повече от усмивка, отколкото този, който не може да се усмихва на другите. (Далай лама)
* Тия неща накрая се оправят сами. (филмът “Лош късмет”)
* Щом успях значи всичко е възможно. (ТВ филм “Бронзов тен”)
* Ако има какво да раздадеш, значи си богат. (Садомахарадж, Шоуто на Слави, 20.06.2002 г.)
* Ако човек вярва в Бога, може да изпълни и дълга си. (пак той)
* Четири действия в един продукт. (от реклама на козметично изделие)
* Имаш един продукт и две решения. (от реклама)
* Вярвам, че един ден амбицията му ще стане реалност. (реклама на прах за пране “Бонукс”)
* Преминаването на бариери и поставянето на рекорди станало стар навик на Майкъл. (от ТВ филм за футболиста Майкъл Оуен)
* Колкото сме по-велики, толкова повече ни плащат. (от филма “15 минути”)
* Чакай своя шанс.
* Ако искате да изпитате сладките грехове на човечеството на едно място, Лас Вегас е точно за Вас. (документален филм за Лас Вегас)
* Когато един въпрос е поставен правилно – той може да стои така дълго време. (Георги Гълов, Тема, 25/2002 г., с. 31)
* Дайте ми лост и опорна точка и Аз ще повдигна Земята! (Архимед)
* Мисля, че с това печеля като правя нещата по най-простия начин. (филмът на ББС “Тайните на древните: Ръката на Архимед”)
* Да, наистина направих откритието си случайно, но Аз много съм работил за възможността то да дойде при мен. (така Луи Пастьор отговаря на недоброжелатели)
* Ръка, която дава, празна не седи. (министър Божидар Финков, Всяка неделя, 16.VІ.2002 г.)
* Човек се оправдава с дела, а не само с вяра. (надпис на стената на църквата на Централния Софийски затвор, Тема, бр. 25/2002 г., с. 23)
* Струва си да приемеш лъжата, която ти казват, за да доставиш удоволствие на този, който я измислил, а и да проявиш великодушие. (Соня Георгиева, РУ)
* Животът е гаден, но колко хубави неща са ми се случили в него! (пак тя)
* Живей на ръба – голям кеф е да се задържиш! (пак тя)
* Сигурна съм, че трудът и постоянството водят до успех, ако пък той не дойде, поне не си скучал. (пак тя)
* Само Господ знае какво мога. (от филма “Без предупреждение”)
* Аз съм екипът. (във филма “Пурпурните реки”)
* Двадесет и седем години съм се старал да бъда различен. (пак там)
* Не мисля за утре, тъй като денят е твърде голям. (Христо Стоичков, Всяка неделя, 30.VІ.2002 г.)
* Нищо не е свършило докато не е свършило. (от ТВ филма “Бронзов тен”, 8 еп.)
* Чудеса има там, където вярват в тях, и колкото повече вярват, толкова повече чудеса стават. (Г. Петрова, СУ)
* Никой не е център на света, но е център на своята вселена. (пак тя)
* По-добре е да смъкнеш правителството, отколкото радиаторите си. (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 1.VІІ.2002 г.)
* Николай Хайтов искаше, можеше и го направи ... Един писател, който живя като мъж в недотам мъжките ни времена. (пак той)
* Рекламата е привлекателна и затова, че ни представя подобрени версии на нас самите.
* Трудно не значи невъзможно. Не изоставяйте мечтите си заради това, че ви е трудно.
* Богът е нашият личен опит. (проф. Павел Александров, СУ)
* Истината е някъде там. (агент Мълдър, в “Досиетата Х”)
* Трябва да се намесваме в делата на майката природа, а си мисля, че и тя би искала това. (от филма “Гатака”)
* Един миг, който направи всичко останало възможно. (пак там)
* Все пак няма ген на съдбата. (пак там)
* Никога не си оставям сили за връщане, в това е тайната. (един плувец навътре в океана, в същия филм)
* Доларите са като зайците. Хубаво е да се множат, докато могат. (от ТВ филм)
* Дайте ни 15 минути и ние ще ви дадем света. (девиз на Инфорадио)
* Има мисли, които стигат до края на света. (Реклама на Mtel от серията “Това е твоят глас”)
* За да намериш себе си, понякога трябва да се изгубиш. (от същата рекламна серия)
* Танцът на живота продължава ... (док филм на ББС “Човешкото тяло”, 3 еп.)
* За пръв път Купидон е съгласен с науката. Боже мой, не е ли науката прекрасна? (пак там)
* Всичко в едно! (от реклама на компютри)
* От всичко по много! (реклама на компютърни стоки и услуги)
* Попитали един колега: “Защо работиш през отпуската?” Отговорът бил: “Ще си почивам във време, което минава за работно.” (Милка Атанасова, ФНПП)
* Този мъж се е появил на света, за да бъде мой съпруг. И аз съм безкрайно щастлива от този факт. (Джулия Робъртс за новия си съпруг Дани Модер, в-к Стандарт, 2.VІІІ.2002 г.)
* Колкото повече работи човек, толкова повече има нещо да довършва, и колкото повече си почива, толкова повече почивки му се полагат. (Невена Минчева)
* Страхът има много лица, но вярата в добри чудеса и “хепи енд” - още повече.
* Както казват старите евреи, когато един (съдебен) проблем може да се реши с пари, той не е проблем. (Валери Запрянов, сп. Тема, бр. 31/2002 г., с. 5)
* Класиката е стилът, който винаги оцелява. (цигуларят Кеворк Мардиросян, сп. Тема, бр. 31/2002 г., заглавие на статия)
* За спиране няма причини и вървя напред. Няма върхове, които не бих превзел. (стихове на Владимир Висоцки)
* В Сиам с времето всичко се урежда. (от филма “Анна и кралят”)
* Пътищата са за вървене, а не за крайна цел. (пак там)
* Би било срамота, ако не се чувствах щастлив и радостен. (Горан Брегович, Всяка неделя, 11.VІІІ.2002 г.)
* Докато човек продължава да бъде чудо, нищо не е загубено. (Такис Теодоропулос, гръцки писател, сп. Тема, 33/2002 г., с. 33)
* Удивително е ти самият да се чувстваш по-добър от представата за себе си. (пак там, с. 33)
* В какво вярват гръцките комунисти: историята продължава своя път и просто е отклонена по малка отбивка, тъй като се извършват ремонтни работи по Берлинската стена. (пак там, с. 33)
* Натрупването на опит не прави хората по-тежки, то ги олекотява. (Гари Клайн, http://www.decisionmaking.com)
* Има само едно нещо, което може да ги спре, но то още не е намерено. (реклама на филма “Младите мускетари”)
* В чашата с уиски оптимистът вижда 40 % алкохол, а песимистът – 60 % вода.
* За да имаме хубави спомени, трябва да живеем хубаво. (Георги Мамалев, Всяка неделя, 22.І
* Всичко е добре, всичко върви добре, всичко върви колкото е възможно най-добре. (Кандид, от “Кандид или оптимизмът”, Волтер “Философски новели”, С., Народна култура, 1983, с. 203)
* Колко тъжно би било да живеем в един съвършен свят! Нашият свят е пълен с добри неща, стремящи се да станат още по-добри, но няма съвършени неща! Въпреки това мечтайте за съвършеното и непостижимото!
* Пожелай невъзможното!
* Светът се развива благодарение на диференциацията на удоволствията.
* Светът става по-разнообразен. С това се увеличава храната на духа!
* Живеем в океан от удоволствия! Грабни удоволствието!
* Всяко зло за добро! (бълг. поговорка)
* Живей така, че гробарите да плачат! (по Марк Твен)
* Много лошо не винаги е за лошо! Преди да се оправят нещата, трябва достатъчно да се влошат.
* Не винаги знаеш какво печелиш, когато губиш.
* Най-съм добре, когато не съм съвсем добре. (Никита Михалков)
* Искаш ли да бъдеш щастлив, бъди! (Козма Прутков)
* Синдром на Пепеляшка: не знаеш кога ще те хлопне щастието! (К. Обуховски)
* Няма нищо по-хубаво от лошото време. (Богомил Райнов)
* Добре, че не живеем само с по един проблем! Повече проблеми, по-малка зависимост от всеки от тях.
* Обикни проблемите си!
* Имам си проблем значи съм щастлив!
* Опознай проблема си, за да го обикнеш!
* И ментетата стават все по-добри. Избери по-доброто менте! (Петър Пешев)
* Въпрос на вкус, казал дяволът и легнал гол в копривата!
* Когато мен ме има, смъртта я няма, когато смъртта я има, мен ме няма! (Епикур)
* Много важно!
* Много от ставащите неща нямат историческо значение!
* Историята познава и по-тежки случаи!
* Запътили сме се към един свят без болки.
* Има само една истинска болка, физическата болка, всички други болки са скрити удоволствия. (Ф. Ницше в преразказ на Иван Башовски)
* Да превърнем скритите удоволствия в явни!
* Не оставяй днешното удоволствие за утре!
* Родили сме се уморени и живеем, за да си починем. (Бийтълс).
* Усмивките стават все повече видове. Keep smiling in different ways!
* Вече можеш да видиш усмихнати хора дори на погребение.
* От проблеми към импровизация и творчество!
* И незавършената творба може да бъде шедьовър. (Виктор Франкъл)
* Хубаво е да имаш проблеми! Това ще те накара да станеш творец.
* С годините светът започва да ни се струва все по-красив.
* Стар, но готин!
* Краят на всяко нещастие е щастие. (Б. Паскал)
* Всяко нещо свършва с хепиенд не само в холивудските филми! Готви се за хепиенд!
* Don’t worry, be happy! (Не се тревожи, бъди щастлив, от популярна песен)
* Обичам да се мъча, както баща ми се е мъчил! (Слав Славов)
* Професии: евдемолог, кандидолог.
* Да си щастлив може да ти попречи само физическата болка.
* Кой ти пречи да си щастлив?
* Удоволствието - базисно състояние на психиката.
* Кефенето - съзнателно удоволствие.
* Един живот удоволствие!
* Радостта от битието - най-финото чувство. (Ерих Фром)
* Всички преживявания освен физическата болка са вариации на тема “радост от битието”.
* Човек е свободен и живее, за да го научи.
* Елате в страната на удоволствията, Хедея!
* Колко ужасно би било да сме всезнаещи, колко хубаво е, че в познанието напредваме бавно!
* “Стъпка по стъпка” - удоволствието да правиш нещата в последователност!
* Всичко е в стъпките! Затова step by step е най-достъпното удоволствие!
* Предвкусвай удоволствието! Това го умножава.
* Синергичен ефект на удоволствията: 1+1=3 или 4.
* Дилемата на Х. Л. Борхес: Колко нещастни бихме били, ако бяхме безсмъртни!
* Невеж съм като лебед. (Петър Г. Петров)
* Животът търси пълнота, а не съвършенство. (пак той)
* За да си останем едни и същи трябва постоянно да се променяме. (пак той)
* Да оставим красивите жени за мъжете без въображение! (М. Пруст, по негов преразказ)
* Когато човек напуска този свят, освобождава място за други същества да изпитат удоволствия и радост от битието.
* Движението е всичко, крайната цел е нищо. (Едуард Бернщайн)
* Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
* Детството в човешкия живот става все по-дълго.
* Всички психични състояния са желателни, освен скуката. Все пак внимавайте, тя има много лица!
* Най-обичам да мразя! (шопска поговорка) И така: обикни омразата си, но по-добре я смени с други състояния.
* Обикни съдбата си! Amor fati.
* Каквото и да се случи няма да престана да казвам: Обичам те живот! (по Дамян Дамянов)
* Да се скараш с другите е голямо удоволствие. Все пак го разнообразявай!
* Живеем в най-добрия от възможните светове, но често един живот не стига, за да го научим.
* Когато ви се случи нещастие, едва ли предполагате колко радости и удоволствия ще го последват.
* Феноменът “мъчно щастие”. (Иван Марев) Бъди щастлив в нещастието си!
* Нашите добродетели са продължение на нашите пороци. (Лабрюер наопаки)
* Когато си нещастен, правиш другите щастливи!
* Животът ти подарява всеки ден по едно ново преживяване. Не го пропускай!
* Всеки ден по едно откритие! (девиз от в-к “Континент”)
* Мечтай за извънземни неща. Току-виж се случат на Земята.
* Пожелай и търси “нещо като нищо на света”. (Уйлям Сароян)
* Пожелай невъзможното, за да усетиш колко широки са границите на възможното. То е там!
* Най-доброто е напред! (Козма Прутков наопаки)
* Мини живота си с шоу!
* Не се отчайвай дори когато си добре! (девиз на кинорежисьора Николай Волев в тетрадката на Слави Трифонов)
* Може и когато губим да изглеждаме пленителни. Защо трябва само да печелим красиво? (Мирон Иванов)
* Мечтите са хубаво нещо, но лошо ли е да се работи за тяхното осъществяване? (пак той)
* Открийте разликите!
* И смъртта може да бъде обичана по някакъв начин и в някаква степен. (Иван Кулеков)
* Възкресявайте се! (Владимир Свинтила)
* Моят вкус е моят живот! (пак той)
* Бъди различен! Удоволствието от това е несравнимо.
* Обхвани необятното! (Козма Прутков наопаки) Дори и само да се опиташ е върховно удоволствие.
* Разнообразието е храна за духа. (латинска поговорка)
* Разнообразието е подправката на живота. (английска поговорка)
* Човешката душа е хор, който понякога има и диригент.
* Бъди диригент на хора на своята душа!
* Бъди рекламен агент на самия себе си!
* Добре съм, ама ще се оправя! (бълг. поговорка)
* Дори и мърфолозите са щастливи, вярвайки в своята наука.
* Родил съм се да се глезя! (девиз на пекинеза Рони)
* Кандидов прочит на закона на Стържънт: Колко хубаво е, че поне 5% от всичко не е боклук!
* Донкихотова лудост: Дон Кихот иска да направи света по-добър.
* Никой не може да бъде съвършен, но един екип би могъл да бъде. (No one can be perfect, but a team can be) - английска бизнес поговорка.
* Когато двама души, пък и повече, се карат, не знаят колко си помагат да си осмислят живота.
* Трябва с бързина да се живее,/бързо да се пишат стихове,/ бързо да се плаче, да се смее,/ бързо да се вършат грехове (из ученически лексикон от 70-те години на ХХ век).
* За да се сътвори нещо ново, трябва да се мине през разруха.
* Това, което не ме убива, ме прави по-силен. (Ф. Ницше).
* Когато водата е вече до устата, горе главата! (Ст. Й. Лец “Невчесани мисли”, с. 35)
* Да бъдеш щастлив е задължение, а не право.
* Дори да лежиш в канавката, можеш да гледаш звездите. (О. Уайлд)
* За щастие повечето правила имат изключения.
* Колумб остани до последния миг на живота си, и смъртта си дори посрещни като бряг непознат. (Веселин Ханчев).
* Искаш ли да те забележат, кажи: “Има и друг начин!”
* Бог раздавал земи на народите по света. Българинът обаче закъснял. Всичко вече било раздадено. Дядо Господ не искал да остави българина без нищо, затова му откъснал парченце от Рая.
* Най-големият риск в живота е да не рискуваш изобщо.
* Това се случило в Древна Корея: един будистки манастир бил нападнат и жестоко ограбен. Разбойниците събрали всички монаси на най-високата част на сградата и се подготвяли да го подпалят като клада отдолу. Игуменът на манастира помолил разбойниците за малка отсрочка, да извършат монасите последната си медитация. Те получили време за това. После манастирът бил подпален.
* Човек подрежда косата си всяка сутрин. А защо не и сърцето? (надпис върху старинно китайско огледало от бронз, III в. пр. Хр.).
* Щастлив съм, когато се сблъсквам с предизвикателства!
* Не е нужно да отидеш някъде по света, за да станеш щастлив! Но не е излишно!
* Противоречи си! Това е твоят шанс да вървиш напред.
* Влюби се в себе си и ще започне роман, който ще трае цял живот! (О. Уайлд)
* Парите могат да купят лекарство - не здраве; легло - не сън; храна - не апетит.
* Хубаво е, когато откриваш слабости у тези, които те превъзхождат. (Георги Данаилов)
* Животът е загадка, затова не го приемайте на сериозно!
* Парадокс: оптимизмът може и да е трагичен, както е у Ницше.
* Да обичат шоуто и тези които го правят (дори и Слави). /Стефан Софиянски в Шоуто на Слави/
* Шоуто продължава! (The show must go on!, Фреди Мъркюри)
* И тухлата иска да бъде нещо повече от това, което е! (от филма “Неприлично предложение”)
* Страхувайте се от смъртта свободно, силно, истерично. Това е истинската ви любов към живота. (Дончо Цончев)
* Оптимист съм, защото така не може повече!
* Качеството - нов начин на живот.
* Животът е прекрасен въпреки очевидностите. (Т. Ойзерман)
* Съществувам, да му мислят другите. (Тримата глупаци)
* Добрият край оправя всичко.
* Тези, които мечтаят, само те вършат работа. (израелска поговорка)
* Щастието е живот. Ето колко просто стоят нещата. (Макси Вандер “Копнея за живот”).
* Щастлив съм, че живея.
* Празнувай живота (Celebrate life). Девиз на ТВ канал “Холмарк”.
* Да искаш значи да можеш.
* Крахът на илюзиите не е гибел на надеждата.
* Повече светлина в душите!
* Животът си струва! Самият живот. Няма “неща”, нещата са съвсем незначителни, а животът е нещо извън тях. (Петър Увалиев)
* Очаквам, че моята смърт ще бъде най-достойния ми акт. (пак той)
* Добрите неща стават, когато се работи заедно.
* Който не вярва в чудеса, не е реалист! (Правила на живота. Проверени в България. С., Кибеа, 1998).
* Не пести любовта си! (пак там)
* Всяко нещо може да бъде направено по-добре.
* Когато се усмихваш, целият свят ти отвръща с усмивка.
* Заедно можем повече!
* Оптимист съм, защото винаги има и утре!
* Аз не обичам изхода фатален и няма да ми писне да съм жив. (В. Висоцки)
* Ако вярваш в доброто, рано или късно всичко си идва на мястото. (от ТВ сериала “Утрешен вестник”)
* Днес е по-добре от вчера, а утре ще бъде по-добре от днес!
* Учи се от живота и го сподели с другите! (заглавие на книга на Х. Джаксън Браун)
* Душата се нуждае от повече пространство, отколкото тялото. Тя го има!
* Пука ми на жилетката! (А. Гуляшки)
* Да, ама хо! (родопска поговорка, има взривяващо действие)
* Смело и смахнато! (Й. Холевич)
* Обичай безсъниците и изобщо моментите, когато ритмите на очаквания се рушат. Тогава светът придобива естественост.
* Вселената е в крайна сметка това, което не очакваме. (С. А. Сошински)
* Вдъхвай живот на идеите си!
* Да живееш значи да гориш и да не можеш да се стоплиш! (Ф. Ницше)
* Животът е това, което ти се случва, когато си правиш съвсем други планове. (Джон Ленън)
* Смисълът на проблема не е в решението му, а в непрекъснатата работа върху него. (К.-Г. Юнг)
* Лорд Хълигън отишъл на светски прием по къси панталони. Това бил първият акт на хулиганство.
* И оптимизмът има множество разновидности: предпазлив, умерен, див, отчаян, циничен, есхатологичен и пр. Затова винаги би могъл да влезеш в Клуба на оптимистите!
* Мъже, искате ли да сте обградени от хубави жени, мислете всички жени покрай вас за хубави! (новогодишен съвет на “Литературная газета”)
* Жени, искате ли мъжете да мислят за вас, вземайте големи суми пари от тях и ги дръжте колкото е възможно по-дълго! (пак там)
* В Югоизточна Аляска температурата не пада под нулата дори и през зимата, но ясните дни са рядкост, това е кътче, окъпано от дъждове. “При нас винаги е есен” - казват песимистично настроените местни жители. Но има и оптимисти, които твърдят, че там цари вечна пролет.
* Искай повече! (рекламен девиз на “Пепси кола”)
* Смело си противоречи! Така ще изявиш повече от себе си.
* Гледай на света различно!
* Винаги си струва да попитаме: “А защо не?”
* Винаги има и друг начин!
* Намери приятните неща около теб. Понякога са на една ръка разстояние!
* Аз съм един живот, който иска да живее, сред един живот, който иска да живее! (Алберт Швайцер)
* До победа винаги! (Че Гевара)
* Дори и насън участваме в промяната на света. (Хераклит)
* Това се случило на 7 април, деня на здравния работник. Рано сутринта той усетил, че умира. Помолил близките си да купят букети с цветя за двете сестри, които се грижели за него. Починал през късния следобед.
* Превъртането към по-добро няма да стане нито бързо, нито лесно. (Н. Хайтов)
* Вярвайте в мечтите си и ще успеете! (Жан-Клод ван Дам, Шоуто на Слави)
* Бързите печелят!
* Има и хулигани на духа! Те са актьори на един оптимистичен спектакъл.
* Едно племе индианци не познавали друг свят освен своя. Те мислели, че Слънцето грее единствено за тях. Затова сутрин го посрещали, а вечер го изпращали тържествено. Всъщност това бил техният начин да изразят благоговението си към живота.
* Ако вие сте уморени, накарайте поне децата си да мечтаят. (Валери Запрянов, сп. “Тема”)
* Proud to be Bulgarian! (участници в Българския Великден)
* Усмивката е най-евтиният подарък. (Дядо Коледа, сп. “Тема”)
* Може другите да не забелязват, но аз съм сигурна, че съществувам. (Милка. Атанасова, ФНПП)
* Различна до дупка. Винаги. (актрисата Тилда Суинтън)
* Много не умувай, в живота смело плувай. (бълг. поговорка)
* Животът е хубав! (рекламно мото на “Кока Кола”)
* Дай и ще ти се даде. (Лука, 6, 38)
* Щастие е да създаваш щастие.
* Ако до всяко добро същество застане още едно, дано! (от песен на Б. Карадочева)
* Доброто броди по света. (Шоуто на Слави, 26.ХII.2001 г.)
* Това, което е проклятие за един човек, може да е дар за друг човек.
* Да слушаш без да си послушен! (девиз на Дарик-радио)
* Радвайте се на времето, което ни се падна. С друго не разполагаме! (Вера Мутафчиева)
* Живейте и се борете така, както най-добре умеете. (Иво Андрич)
* Виждайте, мечтайте и се удивлявайте без капчица съмнение - като деца. (по Т. Финдли, Пилгрим)
* Това е сигурен белег за гениалност: да не се плашиш от собственото си незнание. (пак там)
* Нека детето във вас не ви напуска никога!
* Винаги може да се направи все още нещо.
* Не можеш да бъдеш излекуван от живота си, затова си струва да го изживееш страстно.
* Щастие е да си съвременник на огромна промяна. (Петко Бочаров, “Нощен хоризонт”, 2.I.2002 г.)
* Не гледай на нещата в черно, хубавото все пак надделява!
* Самоизпълняващото се пророчество на вярата в добри чудеса: това е оптимизмът в чист вид.
* По-малко лекомислие, повече работа и сериозни ценности! (Милен Цветков, “Нощен хоризонт”, 2.I.2002 г.)
* Нищо не може да бъде истински приятно, ако в него няма известна доза полезност, и нищо не може да бъде истински полезно, ако не е поне малко приятно! (по Владимир Леви)
* Всяко добро дело се връща някога и някъде.
* Отворете сърцата си за надеждата!
* Който много е разказвал, ще му бъде разказвано. (максима на латино-американските разказвачи)
* Подарявайте си празници!
* Щастието се сприятелява със смелите. (латинска поговорка)
* Всеки е свободен до доказване на противното. (Георги Данаилов, “Доколкото си спомням, ІІІ)
* Дори и да пропъдим надеждите си, те ни следват като верните добри кучета. (пак той, там)
* С Моцарт се умира по-лесно. (пак той, там)
* Свободата не е трансцендентно понятие. Тя е свързана преди всичко с начина на мислене. (пак той, в-к “Монитор”, 8.I.2000 г.)
* Първо се променя дефиницията на реалността и след това самата действителност. (Тема, бр. 1/2002)
* Аз не живея, аз горя! (заглавие на ТВ филм)
* Пазете пламъка на духа си! (Драгомир Драганов, “Чай”, 13.01.2002)
* Повярвай в доброто и ще видиш, че си струва!
* В повечето случаи статуквото в човешките общности е мизерно. Затова има смисъл да се експериментира за едно по-добро бъдеще.
* Настрой се позитивно срещу статуквото!
* Той (Тя) има шесто чувство за доброто.
* Аз много добре знам, че 1 и 1 е 11. (магът Астор в “Сблъсък”, bTV, 13.01.2002)
* Не вярвайте когато ви разправят, че няма алтернатива. Винаги има и още как!
* Твърде опасно е да си прагматик и реалист. Бъди непредсказуем за самия себе си! Ще ти се разкрият неочаквани опции на битието.
* Сравнението е провокация. (сп. “Тема”, бр. 13/2001)
* Искам да си поговоря с кларнета, да си кажа името и да спра. (Иво Папазов в преразказ на Анри Кулев в Шоуто на Слави)
* По принцип оптимистите, дори да ви изглеждат глуповато ухилени, по-лесно се справят със стресовите ситуации от начумерените черногледци. (сп. “Тема”, бр. 12/2001)
* Хумор е, когато се смееш въпреки всичко. (пак там)
* Няма не искам, няма недей! (българска фолкпесен)
* Иване, кажи им, те ще те разберат! (президентът Петър Стоянов към премиера Иван Костов)
* Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира! (Христо Ботев)
* Не се предавай. Чудеса стават всеки ден. (Х. Дж. Браун)
* Бъди най-големият оптимист и ентусиаст, когото познаваш. (пак той)
* Бъди нащрек за големите проблеми. Зад тях се крият големи възможности. (пак той)
* Утрото е по-мъдро от вечерта. (бълг. поговорка)
* По-добре късно, отколкото никога. (бълг. поговорка)
* Щастие е да умреш преди да си викал смъртта на помощ. (Георги Павлов, ФНПП)
* Не е имало случай гол да е загубил нещо. (пак той).
* Скептицизмът е безплоден бряг без пристанища и маяци. (пак той)
* Инвестицията в усмивка, поздрав, благодарност, прошка и реклама е винаги добра.
* Надеждите не струват пари. (от филма “Няма палави”)
* Размърдай си задника и прави нещо, дори най-много, когато животът ти изглежда безсмислен.
* Надеждата е чудесна закуска, макар и не толкова вкусна вечеря.
* Всеки от нас е готин, но заедно можем да сме страхотни!
* Ако ударът на съдбата те улучи, бъди като топка - колкото по-силно я удрят, толкова по-високо излита. (Снежина Иванова, ПУ, Смолян)
* Ако животът или някой кон те събори, яхни го отново. (пак тя)
* Приятел, накъдето и да се обърнеш, дупето ти е все отзад. (Юлия Гатева, ПУ, Смолян)
* Хората са не толкова лоши или зли, колкото нещастни. Затова нека си подаряваме по мъничко щастие.
* Носи се следното поверие, свързано с катедралния храм “Св. София” в Истанбул: ако си пъхнеш пръста в точно определен процеп в църквата и си пожелаеш нещо, желанието ти се сбъдва. Но има и едно условие - силно да повярваш в това, което искаш.
* Гьоте казва, разговоряйки с Екерман, че всяка постъпка трябва да бъде нещо в себе си и крачка напред.
* Героите са уморени, но шоуто продължава! (Шоуто на Слави, 25.I.2002 г.)
* Всяка легенда си има продължение. (пак там)
* Животът е радост. (рекламно послание на Mtel)
* Господ е българин! (възклицание на Мичмана на мача между България и Франция, Парк дьо Пренс, есента на 1993 г.)
* Избери живота, който твоето потомство и ти си струва да живеете.
* Аз не съм песимист, но да усетиш злото там, където го има, според мен е форма на оптимизъм. (Роберто Роселини)
* Но аз в смъртта си/ще бъда като млад жених,/забързан/към брачното легло! (У. Шекспир, превод В. Петров)
* Пожелай си живот, изпълнен със събития.
* Този, който има за какво да живее, може да издържи всичко. (Ф. Ницше)
* Всичко онова, което старателно притихва, трябва да прокънти оглушително. (пак той)
* Една сутрин Джуан-дзъ сънувал, че е пеперуда. Но после помислил, че може би е пеперуда, която сънува, че е човек.
* Нека те интересуват големите неща и бъди щастлив от малките!
* Животът ни е такъв, какъвто го виждаме в мислите си. (Марк Аврелий)
* Ще мръкне скоро. Ти върви нататък - целта преследвай! И нека Господ те благослови. (Р. Емерсън)
* Чрез упоритост охлювът достигнал до небесната дъга. (Чарлз Хадън Спърджън)
* Не знам по-окуражителен факт от безусловната способност на човека чрез съзнателно полагани усилия непрекъснато да издига живота си на по-високо ниво. (Х. Торо)
* Американските индианци казват за истинския войн, че между две битки имал нежно сърце като на девойка.
* Ако наистина искаш да успееш, събери страховете си в сандък и го заключи.
* Целият свят прави път на онзи, който знае къде отива. Неизвестен. (рекламно пано на “Джони Уокър”)
* Надявам се, че не съм направил най-интересния си филм. (Рангел Вълчанов)
* Човек е свободен, доколкото си позволи. (девиз на Водолеите)
* Бъдещето е на предвидливите. (радиореклама)
* Ако не искаш когато можеш, няма да можеш когато поискаш.
* Поезията е необходима като Библията. (заглавие на интервю с поета Христо Фотев)
* Благодаря ти, щастие, за твоята жестока съпротива! (Христо Фотев)
* Човек трябва да умее да се променя на всяка възраст. (Невена Минчева)
* Поддържай нещата, които те поддържат.
* Няма саможертва с голяма и малка буква. (Стефан Робев, “Цената на откритията”)
* Баща ми беше най-готиният жив човек, който познавам след Господа. (от интервю на Дончо Цончев)
* Бях честен в петдесетте и шестте книги, които съм издал за тези 39 години. Това ми стига. (пак той)
* Всичко започва от личността: бавният възход чрез почтеност. (поетът Б. Ламбовски в “Дим над водата”, 26.I.2002 г.)
* Най-интересното обикновено става в последния момент. (коментар на радио журналист)
* Най-ефективният протест е да мислим критично. (Петър Волгин, “Без контрол”, 7.VI.2000 г.)
* Невероятно е да гледаш как хората се борят със себе си и порастват. (ТВ филм Mr. Profit)
* Българинът се оплаква по-скоро като заклинание срещу съседите и зли сили, които да му завидят и да му спретнат номер. И да е добре пак се оплаква! Това е приемливо стига да не си повярва и да не му повярват.
* Злото не се поправя със зло. (Калин Донков, сп. “Епоха”)
* Заспи спокойно и почакай./Ще дойда гол във твоя сън! (Божан Петров, “Дим над водата”, 26.I.2002 г.)
* Духът и волята са по-твърди от метала. (Владимир Путин, 9.V.2000 г.)
* Той (Тя) иска много повече от живота. Но кой ли не иска?
* Нужна е промяна, не чакалня! (сп. “Епоха”, бр. 18/2000г.)
* Фактите са упорито нещо. (пак там)
* Картината - това е авторът. (пак там)
* Не мога да живея без живота си!
* Недейте да преекспонирате личността ми. Всичко съм казал в книгите си. (Валери Петров, в-к “Монитор”, 22.IV.2000г)
* Работата на човека трябва да бъде по-добра от него.
* Само най-доброто върши работа!
* Научих, че животът е като да идеш на среща с непознат. (Х. Дж. Браун “Учи се от живота...”. С., Кибеа)
* Научих, че животът ни отправя предизвикателство с факта, че всичко може да бъде направено и по-добре. (пак там)
* Научих, че добротата е по-важна от съвършенството. (пак там)
* Научих, че понякога животът ти дава още един шанс. (пак там)
* Научих, че всеки е привлекателен, когато се усмихва. (пак там)
* Партньорството, работата в екип са по-ефективни от съревнованието и конкуренцията, а съревнованието и конкуренцията на екипи са още по-ефективни.
* “Стани оптимист”: една игра, с голям облог, по-подходяща за живота “без маска и без грим”, отколкото за медиите.
* Човек се ражда, за да пресече едно пространство и да изчезне. (сп.”Епоха”, бр. 6/2000 г.)
* Човек трябва два пъти да премисли преди да замълчи. (пак там)
* Нуждата от нови измерения на духовната енергия не означава, че духът не е съществувал или че се е стопил без следа. (сп. “Епоха”, бр. 2/2000 г.)
* Най-истинската радост идва чрез сериозността. (надпис в Гевандхаус, Лайпциг)
* Разсъждавай оптимистично и основанията за това ще се появят.
* Вчера е история./Утре е загадка./Днес е подарък. (стихотворение от Интернет)
* И незавършен, Сезан е пак съвършен. (сп. “Епоха”, бр. 5/2000 г.)
* Научих, че моите мисли създават моя свят. (Правила на живота. Проверени в България. С., Кибеа, 1998)
* Научих, че “искам” е половината от “мога”. (пак там)
* Научих, че нерешителността е по-гибелна от грешката. (пак там)
* Научих, че човек би живял много по-добре, ако възприема съдбата си като предизвикателство, а не като наказание. (пак там)
* Научих, че се чувствам щастлива, когато видя дъга в небето. (пак там)
* Играй си на такъв, какъвто искаш да бъдеш.
* Никога не е твърде късно да промениш представата си за света. (ТВ сериал “Утрешен вестник”)
* Истината тежи! (мото във в-к “Сега”)
* Човекът не е това, което е. (Иван Кулеков)
* За мен човекът е нещо повече от хората. (пак той)
* Човек е или по-голям или по-малък от себе си. Да е по-голям от себе си трябва да е свободен.
* Шлиман не би открил древната Троя, ако не беше повярвал в “Илиада”. (сп. “Епоха”, бр. 9/2000)
* Този метафизичен миг, наречен живот. (Уейн Дайър, “Истинска магия”)
* Лев Толстой казва, че трябва да сме готови за смъртта. А подготовката за нея е добрият живот.
* Един американски новинар преди време напусна телевизията на върха на славата си. Обяснението му беше: “Не ми е интересно. Новините започнаха да се повтарят”. (Христо Бойчев, “Монитор”, 10.III.2001 г.)
* Най-рискованата инвестиция е инвестицията в самия себе си. Но хората я предпочитат. (Емил Хърсев, Шоуто на Слави, 12.II.2001 г.)
* Един астматик бил изненадан през нощта от тежък пристъп. Хукнал към вратата, отворил я и вдишал свеж въздух. Пристъпът преминал, а когато се събудил сутринта, установил, че е отворил вратата на гардероба. (“Мислите са като кълновете”, по Н. Песешкиян)
* Един бедуин поглеждал с апетит кесия с фурми. Взел една фурма, видял вътре червей и я изхвърлил. Същото се случило и с втората. В третата фурма отново имало червей, но бедуинът угасил светлината и с удоволствие изял останалите фурми. (“Спасителната тъмнина”, по Н. Песешкиян)
* Винаги ще има утре. (Tomorrow never dies, заглавие на филм за Джеймс Бонд)
* Бъдещето е наша работа. (заглавие на книгата на Дени дьо Ружмон, С., Златорог, 1997)
* Няма невярващи в окопите. (Д. Айзенхауер)
* Да продължаваш да можеш! (девиз на Байт Експо ‘96)
* В живота няма грешки, има само уроци. Гмурни се смело напред с главата и се остави на уроците, които той ще те научи. (Антоанета Георгиева)
* Не искам да съм милионерка, искам да живея като милионерка. (пак тя)
* Децата трябва да получат от родителите си криле, за да могат да летят, а от бабите и дядовците си корени, за да знаят къде да кацнат.
* И тръгвам по пътеки непознати, защото някой вика в мене: “Още!” (стихотворение от Неизвестен)
* Трябва да се радваме, когато има повече провокативни неща. (П. Волгин, Дим над водата, 2.II. 2002 г.)
* В превод от старокитайски името на Лао-дзъ значи “старо дете”. (пак той)
* Ята от гълъби водят полугладно съществуване в Париж, а биха могли да се хранят до насита в полята около столицата. Все пак те избират да живеят в центъра на събитията. Също като хората. (Петър Г. Петров)
* Програмата за обучение на служебни кучета за слепи от затворнички с доживотни присъди се оказала една от най-сполучливите рехабилитационни програми в американските затвори. Ангажиментът към едно живо същество действа естествено витализиращо и има поразителен смислообразуващ ефект. (филмът “Между тези стени”, Холмарк)
* Януш Корчак, бележит полски лекар и писател, бил директор на дом за сираци във Варшава през II световна война. Окупационните власти решили да пратят децата-евреи в концентрационен лагер. Корчак бил освободен от немския комендант на града, но той избрал да придружи децата и да сподели тяхната съдба.
* Алпинистът Людмил Янков се спускал от хималайския връх и усещал сладостна еуфория, заедно с желанието да спре. Това било симптом на предаване пред бялата смърт. Той почнал да прави мъчително крачка по крачка като постоянно си повтарял, че дъщеря му има нужда от баща. Така с жестоко премръзнали крайници се добрал до базовия лагер.
* Цветан Тодоров забелязва: всички се боим, че нещата няма да траят. Въпреки това в живот с другите ни е достъпно “едно крехко щастие”.
* Най-добрият начин да предвидите бъдещето е сами да го замислите. (Драган Сакач, сп. Летература, бр. 17/1987)
* Вълшебството на пилешките супи за душата: вярата, че разказаното действително се е случило.
* Животът - нашата колективна и лична авантюра. (Дени дьо Ружмон)
* Бъдещето ще бъде това, което сме ние. (пак той)
* Свободата е усещане. Тя се диша. (Пол Валери, по негово предложение)
* Няма да престана да се чувствам оптимист докато виждам, че мога да направя нещо. (пак той)
* Едно възобновяване на човешката одисея, ако тя се зароди в сърцата ни. (пак той)
* Няма начин да няма начин!
* Рискът ме държи буден. (неизвестен актьор)
* Всеки си плаща за всичко. (Н. Хайтов)
* Взаимозависимостта е по-ценна от независимостта. (Стивън Кови)
* Самоусъвършенстването е крехко цвете. Но няма по-голямо вложение от него. (пак той)
* Понякога най-проактивното нещо, което можем да направим, е да сме щастливи - просто да се усмихваме от сърце. Щастието, както и нещастието, е проактивен избор. (пак той)
* Преструвай се, докато се разсмееш. Престореният смях прераства в истински! (филм на ББС “Човешкото лице”)
* Не можеш да спазваш дистанция или йерархия докато се смееш. (пак там)
* Когато се смееш, целият свят се смее с тебе. (пак там)
* Който се смее, зло не мисли.
* Начинът, по който се усмихваш на 20 години, прогнозира съдбата ти на 50! Това било установено в изследване, проследяващо жизнения път на три жени. (пак там)
* Човек е това, на което се радва.
* Ние живеем дотолкова, доколкото се стремим да живеем повече. (Х. Ортега-и-Гасет)
* Ако искаме да спасим света, трябва да запазим и използваме разума си. (С. Теркъл “Американски мечти”)
* Риск-тейкърите движат обществото напред.
* Една жена повдигнала грамадна кола, за да освободи детето си, попаднало под нея. Това било нещо органически невъзможно за нейните мускули при каквито и да е предварително предвидени обстоятелства. (Питър Брук, Избрани произведения, С. 1976, с. 57.)
* Всяко предписание за действие трябва да бъде просто. Самото действие е просто - иначе то не започва. (Ч.-П. Сноу, “Двете култури”)
* Вашата идея е, че нещо е много просто. (Ричард Файнмън, Файнмънови лекции по физика)
* Била за първи път свободна. Заради дървото на желанията. (ТВ филм “Дървото на желанията”, Холмарк)
* Духът й остава във всички нейни приказки. Те ще бъдат разказвани отново и отново. (пак там)
* Защо всички истории, които разказваш, са от Джорджия? Защото Джорджия живее в мен. (пак там)
* Стига да вярваш, желанията ти се сбъдват. (пак там)
* Всичко в живота е в изборите. (Life is all about choices) /ТВ Холмарк/
* Моите приятели са малко, но са без мандат. (Иван Марев)
* Да станеш животно никога не е късно, както и човек. (Иван Кулеков, Шоуто на Слави, 12.II.2002 г.)
* Моето изразно средство е самият живот. (С. Моъм)
* Лошо няма. (надпис над магазинче в София)
* Нагоре по стълбата, която води надолу. (заглавие на книга)
* Свободата е паузата между стимула и отговора. (Роло Мей)
* Човешката природа е това, което правим от нея.
* Джон Ст. Мил и Виктор Франкъл твърдят, че всъщност човек следва да се стреми не към щастие, а да бъде достоен за щастие. Затова е възможен феноменът “щастлив в нещастието си”.
* Да се учиш значи да се променяш. Образованието е процес, който променя учащия се. (Джордж Леонард “Образование и екстаз”)
* Времето бърза и животът не чака!
* Пробвайте се и вижте докъде можете да стигнете! (атлетът Карл Луис, Шоуто на Слави, 15.II.2002 г.)
* Силата на две сърца! (ТВ реклама на Doppelherz)
* Няма теми табу! (Силвия и Стефан, водещи на “Споко”, Тема, бр.7/2002 г.)
* Най-ценното качество на човешката индивидуалност е нейната различност. (Бойко Богданов, “Сблъсък”, bTV, 17.II. 2002 г.)
* Истината е в разнообразието, което е най-изумителното качество на света.
* Страхувай се от повторението! Това е друг начин да кажеш “да” на многообразието в твоя живот.
* Да не загубим разликите между нас! (водещите на “Сблъсък” Иван и Андрей, 17.II.2002 г.)
* Трябва да се конфронтират, за да се откроят. (Емил Кошлуков, В десетката, bTV, 17.II.2002 г.)
* И баща ми и дядо ми бяха хора на усмивката. (Вени Марковски, “Сблъсък”, 17.II. 2002 г.)
* Ако нещо ти е кофти, промени го!
* Изрази себе си! (реклама на “Assoss” и “Lavazza”)
* Емотикон: Светът на емоциите. Опознай го, има защо!
* Най-баналната причина за провал: да се харесаш на всички. Изборът на кого да се харесаш е твой!
* Всяко човешко лице очаква да бъде видяно като интересно.
* Най-привлекателният предмет за погледа на едно бебе е човешкото лице. Затова то реагира на него с радостта на усмивката.
* Усмихнатото бебе става намръщен възрастен. Но не и ние, нали?
* Чрез въображението си можем да си представим светове, които бихме могли да създадем, ако използваме потенциала си. (Стивън Кови)
* Измерили теглото на душата: 4-6 грама! (в-к “Сега”, 12.II.2002 г.)
* Погледни се в огледалото и ще видиш едно от най-интересните лица, които познаваш!
* Има добри и силни хора, които са ми приятели. Харесват ме заради самата мен. (една жена със супер странно лице в “Човешкото лице”)
* Нашите праотци се изправили и това променило всичко. (в същия филм)
* Следващото ми предаване е толкова добро, че нямам търпение да ви го покажа още сега. (в същия филм)
* Отделяйте време, за да си мислите за нещо хубаво!
* Разкажете най-ярката си фантазия напоследък поне на няколко човека.
* Бъди различен от вчера, а утре - от това, което си днес!
* Хората от втората половина на ХХ век са станали свидетели на възникването на компютъра: третото фундаментално изобретение на човечеството след колелото и парите. Ще преживеем ли подобно щастие и през ХХI век?
* Вие сте на ход!
* Преживяването ни е истинско, когато се случват промени около и вътре в нас. А да си автор на промяна е супер!
* Не можеш да си купиш щастие. Открадни го! (студентски графит от Париж, май 1968 г.)
* Основавайте комитети на мечтите. (графит на парижки студенти, май 1968 г.)
* Нека направим нещата по-добри. (рекламно мото на “Филипс”)
* Като правим нещо, го правим добре. (във филма “Звездни каубои”)
* Всички ни е страх. Но само заедно ще забравим страха. (от филма “Аматьори”)
* Какво отличава победителите? Че се качват на коня, който ги е хвърлил. (от същия филм)
* Гледам те и виждам двама души: този, който си, и другият, който искаш да бъдеш. (от същия филм)
* Бъдете оптимисти. Вярвайте в невъзможното! (Х. Маркузе, лозунг, изписан върху Сорбоната през студентските бунтове, 1968)
* Щастието е бонус, а не цел.
* От някъде трябва да се започне. И колкото по-скоро, толкова по-добре.
* Не вярвам, ала се надявам. (Миряна Башева)
* Който има ухо, нека чуе. (Откровението на Йоан, 3, 13)
* Изборът е твой. /The choice is yours/ (рекламно послание на “Пепси кола”)
* Овладей поне 1 умение на високо равнище и ще видиш как то ще ти помогне да се справяш по-добре с най-малко 100 неща в твоя живот.
* Който го бива за едно нещо, го бива и за 101 други неща. Вярно е и обратното: който не го бива за 1 нещо, не го бива и за много други неща.
* Главният извод от психологията на уменията: във всяко отношение малцина могат, а повечето – не. Защо да не станеш един от можещите?
* Животът е суров, но ще го опечем. (Иван Бардов)
* Вярвам във всички добри неща. (от филма “Ад под небето”)
* Нека се заредим с енергия и да поблъскаме заедно. (“Сблъсък”, bTV, 3.ІІІ. 2002 г.)
* Намират се луди глави, които казват – досега е било така, но вече може и иначе. (Андрей Пантев, сп. Тема, бр. 9/2002 г.)
* Всеки каквото заслужи, то не му се изгубва. (Васил Левски)
* Всеки човек си везе знамето сам и го брани до края на живота си. (Иван Кулеков, Шоуто на Слави, 3.ІІІ. 2002 г.)
* Няма проблеми. (Алф, гост от планетата Мелмак)
* Животът е странен. Случват се невероятни неща. (док. Филм на ВВС “Човешкото лице”)
* Красотата е в очите на този, който я вижда. (от същия филм)
* Когато привършат илюзиите, на помощ идват миражите. (в-к “Стършел”, 1.ІІІ. 2002 г.)
* Аз съм от хората, за които чашата е наполовина пълна. (Ники Кънчев, Стани богат, Нова телевизия, 4.ІІІ.2002 г.)
* Твоят стил в удоволствията. (рекламно мото на “LifeStyles”)
* Кой ако не Аз, кога, ако не сега!
* Бъди жива реклама на хората, с които работиш.
* Да живееш значи да направиш неща, които да те надживеят. (една родопчанка, Шоуто на Слави, 7.ІІІ.2002 г.)
* Всеки човек трябва да усети късмета си. (Тончо Токмакчиев, Стандарт, 8.ІІІ.2002 г.)
* Човек е това, в което вярва. (А. П. Чехов)
* Ентусиазмът е в основата на всеки прогрес. С него се стига до постижение. Без него има само алиби. (Х. Форд)
* Не бива да бъдем заложници на историята. (Зорка Първанова, Шоуто на Слави, 8.ІІІ.2002 г.)
* И мъжете ще имаме празник някой ден. (Слави, Шоуто на Слави, 8.ІІІ.2002 г.)
* Ти се довери на инстинкта си, а той е доста добър. (филмът “Диви сърца”)
* Човек и добре да живее, пак рискува. (от същия филм)
* Щастието понякога влиза през врати, които вие дори не знаете, че сте оставил(а) отворени. (Интернет поговорка)
* Най-бързата лента за движение по пътищата е лявата. (Кембъла, Сблъсък, bTV, 10.ІІІ.2002 г.)
* Бъдете уникални, не копирайте! (мото на конкурса “Български сайт 2002”)
* Да изживеем заедно хубавото от един ден. (призив на водещите на сутрешния блок на bTV, 25.ІІ.2002 г.)
* Смъртта показва най-доброто у човека. (от американски филм)
* След ужаса животът продължава. (заглавие в Куриер ЮНЕСКО, бр. 12/2002 г.)
* Добрината е без пари. Тогава защо да не правя добро? (Соня Георгиева, РУ)
* Колкото ще да е трудно нещо, щом бъде направено дори веднъж, става далеч по-лесно и ще се повтаря често. (Тери Пратчет “Маскарад”, Галя Костадинова, по Интернет)
* И ако не съществуваш вече, аз пак ще те създам. (Милена Стоянова)
* Пожелай невъзможното, направи нужното и ще получиш максималното. (пак тя)
* Радвам се, когато нещо не знам – търся и намирам отговор. Дваж повече се радвам, когато отговор няма. Тогава мога да си измисля. (изпратено от Боби)
* Когато се изкачиш на върха на планината, тогава истински ще започнеш да се изкачваш. (изпратено от habil)
* Парадокс: в спомените си хората обичат най-много годините, когато им е било най-трудно.
* Старостта не е абсолютна трагедия, когато имаш смисъл в живота. (възрастна поетеса от Пловдив, сп. Тема, бр. 10/2002 г., с. 61.)
* Относно бизнеса: едно от най-силните оръжия за оцеляване в тежки времена е рекламата. (PC World, 2/2002 г.)
* Чист/понесъл ризата на любовта ни/е обречен да продължи. (Елисавета Янчева, РУ)
* И когато ги мислят/за луди/те просто/умират от смях. (пак тя)
* Не очаквайте да посивеят/и да прегърнат/светия канон/те са млади/и още живеят/и пощипват/”добрия ви тон”. (пак тя)
* И позволявам ли си да мога/все още себе си да живея. (пак тя)
* И трябвало е само да прогледна/и само да подам ръка/случайни неслучайности и време/са чакали пред моята врата. (пак тя)
* Непредвидима и шарена/необуздана и дива,/забързана вечно нанякъде/и … неприлично щастлива. (пак тя)
* Всички помагат на тези, които си помагат сами.
* Ако бързате по-малко, ще се бавите по-малко.
* Дерзайте, пичове! (заглавие на роман на Сан Антонио)
* Ако ти хрумне добър замисъл, вложи цялата си амбиция в него.
* Главната психологическа поука, свързана с оптимизма (и песимизма): усещането на отделния индивид за персонален контрол определя неговата съдба. (Мартин Селигман, Как да бъдем оптимисти. С., Кибеа, 2001, с. 44)
* Оптимизъм, пораждащ оптимизъм: можеш да се научиш да си оптимист. (пак там)
* Голямо нещо е да си нещо дори в собствените си очи. (Милка Атанасова)
* Има едно нещо по-хубаво от едно гърненце с мед – това са две гърненца с мед. (Мечо Пух)
* Качествена до съвършенство! (реклама на Toyota Corolla)
* Победител е не този, който умира с голяма печалба, а този, който го прави с усмивка на лицето. (певецът Саманда Майтрея, Тема, бр. 12/2002, с. 36)
* Раненият лъв е още по-горд. (пак той)
* Това не е късмет. Аз я заслужих. (Маргарет Тачър, при получаване на първата си награда в училище, когато е на 9 години, Тема, бр. 12/2002, с. 59)
* Ако трябва да се свърши нещо, обърни се към жена. (пак тя)
* Ще продължа да се боря. Боря се, за да спечеля. (пак тя, след оставката като лидер на торите, пак там)
* Хората не знаят колко много неща зависят от тях. (Кирил Маричков, Шоуто на Слави, 4 Април 02 г.)
* Най-хубавите неща на този свят са безплатни. Те нямат цена, защото са безценни. Важното е да имаме сетива за тях. (пак той)
* Очаквай неочакваното! (реклама на праха за пране Ariel)
* Понякога е полезно да се загубиш, за да се откриеш наново. (от филма “Дива орхидея”)
* Има едно място, на което мечтите стават реалност. (мото на предаването “Глобус” по bTV)
* Ако искаш да спечелиш от лотарията, купи си билет.
* Ако искаш да се научиш на нещо, иди при най-добрия.
* Грешките са ме направили това, което съм. (Неизвестен)
* Не е трудно да се случи, просто севлиевци са си повярвали. (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 15.ІV.2002 г.)
* Когато нещо е добро, то отново се завръща. (пак той)
* Имаш два проблема и едно решение. (реклама на Head & Shoulders)
* Добрите идеи живеят дълго. (рекламно пано на Indesit върху стена на варненски блок)
* Знаем, че въпросното магаре се колебае от коя купчина сено да хапне и по тази причина умира от глад. Къде е оптимизмът ли? Оптимизмът е в прозрението, в надеждата, че магарето ще престане да се колебае и ще каже: “Няма пък да ям това сено!” (Асен Сираков “Прозрението на Буридановото магаре”. С., ИК Иван Вазов, 2002)
* Писането на лоши стихове понякога може да бъде по-ободряващо от четенето на най-изящни творения. (Х. Хесе)
* Да живее различието! (док. филм на ББС “Вселената”)
* Свидетели сме на сътворението. Страхотно време да се живее! (от същия филм)
* Пътешествието вече е започнало. (пак там)
* За кацането на човек на Луната: една малка крачка за човека е огромен скок за човечеството. (пак там)
* Имат началото на отговора. (пак там)
* Концентрираш се върху пътуването и това те крепи. (пак там)
* Там някъде в Космоса е нашето бъдеще. (пак там)
* Нещо по-различно! (рекламно послание на торти “Неделя”)
* Голяма част от холивудските филми завършват с хепиенд. Те просто копират оптимистичната страна на живота!
* Най-лекият клас на ветроходството се нарича “Оптимист”. Какво по-ведро название от това?
* Радвайте се на свободата си, докато я имате. (от рекламата на филма “Планетата на маймуните”)
* Почувствай разликата. (рекламно послание на моторно масло Mobil 1)
* Открийте един нов свят! (реклама на Nivea visage)
* Магията на ставането сутрин: Отвори очи, време е да се забавляваш. (Румен Стаматов, ПУ)
* Колко добре се събуждал Монтескьо - слугата му тропвал с жезъл и казвал: “Добро утро, графе, Вас ви очакват велики дела”. (пак той)
* Удари моят час! (Слави, Шоуто на Слави, 26.ІV.2002 г.)
* Единственият начин, по който можем да се оправим: като се почувстваме свободни. (Слави, пак там)
* Красотата трябва да се показва. (Слави, пак там)
* Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. (Виктория, момиче от бр. 2 на българския “Плейбой” в Шоуто на Слави, 26.ІV.2002 г.)
* Ако искате животът да ви се усмихне, подарете му доброто си настроение. (предаването “Глобус”, bTV, 27.ІV.2002 г.)
* С мечтите идва надеждата. (филмът “Just a Dream” по Холмарк)
* Денят започва с подарък: SMS по случай Цветница от Неизвестен! (Невена, 28.ІV.2002 г.)
* Ако искаме, българи, да се оправим, пътят е само през професионализма, работата и таланта. (Божана Димитрова, Шоуто на Слави, 29.ІV.2002 г.)
* Понякога животът на един променя живота на всички. (за М. Горбачов, Шоуто на Слави, 29.ІV.2002 г.)
* Днес е първият ден от остатъка от живота ми. (от дневника на една жена ...., Холмарк)
* И в отчаянието си чувствам живота. (пак там)
* Трябва да рискуваме, за да създадем един по-добър живот. (пак там)
* Е. Маслоу в книгата “Мотивация и личност”: развитието на индивида през зрелостта е свързано с пристъпване в неизвестното и с отказ от един по-прост живот без усилия. Тогава той става открит, но уязвим. Затова му трябва кураж. На това е способен себеактуализиращият се индивид.
* Силата на първите неща: Предстоят Ви още много първи неща! (реклама на Първа инвестиционна банка)
* Човекът, който промени света и нас. (за М. Горбачов, Шоуто на Слави, 2.V.2002 г.)
* Няма да спра дотук. Винаги ще си поставям цели, които са по-високи от тези, които имам в момента. Това ме прави по-различен от другите. Няма да се предам. Ще правя все по-големи работи. (Слави Трифонов, интервю в сп. Тема, бр. 17/2002 г. с. 19)
* Ако правиш най-доброто според способностите си, каквото и да се случи, ще е за добро. (If you do your best, whatever happens will be for the best – подсказка на Кламера-съветник в MS Word 2000)
* Превърнете всеки ден във велик ден ... Защото всеки ден заслужава повече! (надпис на опаковката на козунак на Добруджански хляб АД)
* Смехът има една удивителна тайна. Той е здравословен. (Филм на ББС “Тайният живот на щастието”)
* Децата се смеят по 400 пъти на ден, а възрастните – по 15. Така са загубили предимството на смеха. (същият филм)
* Щастието е много по-сложно, отколкото изглежда. Дори и да нямаш щастливи гени, има какво да правиш, за да си щастлив: Поставяй си трудни, но изпълними цели; Започни да се смееш като дете. (от същия филм)
* Холмарк – телевизията, която държи на качеството. (“Холмарк” за себе си)
* Всяко яйце има една точка в жълтъка. Това е автографът на петела. (Й. Радичков, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Хубаво е да гледаш напред, когато знаеш какво е отзад. (Тодор Колев, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Аз мисля, че камбаната бие за всички нас. (М. Горбачов, Всяка неделя, 5.V.2002 г.)
* Няма да повярвам в това, че животът ще свърши. (пак той)
* Щастлив съм. Да, това е истината. Наистина съм щастлив човек. (Пол Макартни по повод брака му с Хедър Милс)
* “Имам си една мечта ...” - знаменитата фраза на Мартин Лутър Кинг, събрала жизненото дело на един човек. (Венцислав Крумов)
* Скъпи клиенти на ЕТ “Ангелов”, нашите кокошки са най-щастливи, защото живеят свободни както в селския двор. (рекламно послание на опаковка яйца)
* Във вечната битка между Давид и Голиат винаги съм бил на страната на Давид. (съдията Антонио Ди Пиетро във “Всяка неделя”, 12.V.2002 г.)
* Татко, ти направи своята история, нека и аз да направя моята. (дъщерята на Ди Пиетро в същото предаване)
* Американската психологическа асоциация прави невъзможното досега възможно. (заглавие в APA Monitor, March 2001)
* Аз съм оптимист. Дори кръвната ми група е положителна. (спортистът Тони Полстер, в-к “Труд”, 13.V.2002 г.)
* Подарете 24 каратова усмивка. (реклама на Първа инвестиционна банка)
* Как изглеждам? – Рано е да се каже. (от екранизацията на “Алиса в страната на чудесата”, Холмарк)
* На 50 години човек има лицето, което заслужава. (Джордж Оруел)
* Страстта е ритъм. (от филма “Родени романтици”)
* Хората реагират; колкото повече ги убеждават, толкова повече въпроси задават. (Мишел Фуко, Генеалогия на модерността. С., 1992, с. 178)
* Мечтая за нов век на любопитството. (пак той, с. 179)
* Животът няма равен старт, но има равен финал. (Калоян Смилков, ВСУ)
* Актрисата Екатерина Образцова разказва, че дядо й, знаменитият кукловод Сергей Образцов, през войната играл спектакъл пред двама умиращи войници. По-късно споделил: “Никога не бях играл пред двама души, но никога не съм се чувствал по-нужен”. (Шоуто на Слави, 14.V.2002 г.)
* Само оптимист може да отиде на зъболекар. (Даниела Карагяурова, ВСУ)
* Всеки вярва, че може да обърне резултата в своя полза. (от филма “Обичам те, не ме докосвай”)
* Всичко ми е толкова ново. (пак там)
* Животът е пълен с изненади. (пак там)
* Тази земя не е създадена, за да бъде “долина на сълзи”, а “долина на радост”. Исландците, които живеят сред ледовете и пустинята на вечната зима, казват на туристите, че “Исландия е най-хубавата страна на света”. (Орисън С. Марден “Доброто настроение като сила в живота”. С., 1934, с. 26, ново издание на Софи – Р, без посочена година, с. 33)
* Силата на доброто настроение позволява да живееш въпреки слабостите си. (в същата книга)
* Няма проблем, няма виновен. (във филма “Еволюция”)
* Под тази елегантна секси външност бие сърцето на истински учен. (от същия филм)
* Невежеството ми ме забавлява. (от филма “Лара Крофт”)
* Папата или момичетата от “Плейбой”: изберете българското! (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 22.V.2002 г.)
* М. Фуко: той не каза нито една оптимистична мисъл, но във всяка негова мисъл се съдържа насмешка над черно-бялата реалност. (Калоян Смилков, ВСУ)
* Зен будизмът: човек може да прави нещата абсолютно съсредоточено.
* Още едно щастие: свободата в служба на някаква мисия.
* Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. (Паулу Коелю)
* С настроението нямам проблеми, пожелайте ми нещо друго. (Милка Атанасова, СУ)
* В един момент искам да имам куража да кажа “стига” и да се оттегля с достойнство.
* И за добрите неща важи правилото “колкото повече, толкова повече”.
* Какво незаменимо удоволствие: да си спомняш с усмивка!
* Живей три години като лъв, а не тридесет като овца! (Елена Стоева, ФНПП)
* Най-хубаво се живее когато има за кого и за какво. Но дори и без тях животът може да бъде удоволствие.
* Изискват се доказателства и потвърждения в любовта, приятелството, работата и в търсенето на истината. За всички тях си длъжен да търсиш и да даваш аргументи. Това е себедоказване всеки ден!
* Котенцето казва мяу, кученцето казва бау, а пък аз ти казвам чао. (Антония Николова, ФНПП)
* Живея за удоволствие, защото съм създадена за това. (пак тя)
* Буда разказвал следната история: Един пътник хукнал пред гонещ го тигър и тичал докато стигнал до ръба на скала. Там се вкопчил в дебела лоза и увиснал над пропаст. Над него тигърът ръмжал. Отдолу отекнал свиреп рев, и, о ужас, - друг тигър гледал към него. Човекът висял на лозата между двата тигъра. Две мишки, бяла и черна, започнали да прегризват лозата и бързо напредвали. Захванат само с една ръка, човекът протегнал другата и откъснал едно зърно. Какво сладко грозде! (по идея на Тодор Маринов, ФНПП)
* “За добро ли, за зло ли”: В китайско селце живеели беден човек и синът му. Веднъж момчето се изгубило в гората и съселяните взели да оплакват двамата заради злочестата им съдба. Бащата промълвил: “За добро ли, за зло ли – времето ще покаже”. Не след дълго момчето се завърнало с табун диви коне в къщи. Всички се възхищавали: “Каква добра съдба, какво щастие”. Мъдрият старец отговарял: “За добро ли, за зло ли ...”. След време, обяздвайки конете, момчето паднало и си счупило ръката. В селото пак се заговорило за нещастното семейство и за злата съдба на тези бедни хорица. А старецът спокойно отвръщал: “За добро ли, за зло ли ...” Скоро из селото минали армейски чиновници да събират момчета за войската и не взели момчето със счупената ръка. “Каква добра съдба, какво щастие!” – възкликнали селяните, а старецът пак произнесъл обичайната си фраза. (по негово предложение)
* Миски, очаквайте ме! (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 23.V.2002 г.)
* Най-скъпи са нещата, които са безплатни: усмивката, приятелството. (Слави Трифонов, Всяка неделя, 26.V.2002 г.)
* Аз приемам славата като отговорност. (пак той)
* Искам да остарявам като катедрала. (пак той)
* Като знаеш как миналото влияе на настоящето, заложи на бъдещето.
* В ХХІ век ключът към успеха в повечето начинания е в екипната работа.
* Вярвай, за да разбереш! (Емилия Г. Ганева, ФНПП)
* Това действа – ако ти действаш. (Златните мисли на анонимните алкохолици, сп. “Арка”, бр. № 1, декември 2001)
* Не усложнявай. (пак там)
* Първо най-важните неща. (пак там)
* Научи се да слушаш, за да можеш да се учиш слушайки. (пак там)
* Ако се молиш за кадилак, а Господ ти изпраща магаре, яхни магарето. (пак там)
* Самият аз съм автор на проблемите си. (пак там)
* Никога не казвай никога. (заглавие на филм за Джеймс Бонд, предложено от Павлина Цветкова, ФНПП)
* Глобалните проблеми се решават локално.
* Когато животът ти поднесе лимон, направи си лимонада. (Дейл Карнеги, също и певицата Нети в “Шоуто на Слави”, 31.V.2002 г.)
* Традицията и технологията в едно. (от реклама на уебсайта на БНТ)
* Има хора, които събират вярата на другите и след това я подаряват. (министърът на образованието Владимир Атанасов, “Всяка неделя”, 2.VІ.2002 г.)
* Делата говорят повече, отколкото думите, които изричаме. (пак той)
* Човекът лети към своя погром, към върха се пълзи. (Иван Марев)
* Пигмалион за оптимисти: когато си убеден, че ще се случат добри неща, шансът да се случат нараства.
* Оптимизмът е най-сериозната теория. (реплика на пътник във влак, по предложение на Ирена Левкова, ШУ)
* Специалистите по маркетинг и реклама отдавна са забелязали, че отправянето на оптимистични послания води до по-добри продажби на стоки и услуги.
* Предубедена съм, но съм права. (д-р Кордеи, “Спешно отделение”, ХІІІ епизод)
* Живее ми се, но не така. (Таня Станкова, ФНПП)
* Сезам отвори се! Искам да изляза! (Ст. Й. Лец “Невчесани мисли”, с. 17, по нейно предложение)
* Обичаш ли живота - той е красив, обичаш ли човека – той е щастлив. (Александра Мартинова, ФНПП)
* Научих, че колкото повече обичам себе си, толкова по-трудно ще позволявам на другите да се отнасят зле към мен. (пак тя)
* Щастие е мисълта, че щастливите мигове, които си имал, ще се повторят отново. (пак тя)
* Животът е огледало – ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото. (пак тя)
* На този въпрос такъв отговор. (математикът доц. Петьо Петков в частен разговор)
* Животът не изисква от нас да сме най-добрите, а само да вложим най-доброто от себе си. (Х. Дж. Браун)
* Не промяната да стане, а ние да се променим. (ТВ журналистът Милен Цветков в Панорама, 7.VІ.2002 г.)
* Парите са тор, от който растат хубави цветя. (Тодор Колев, филмът “Опасен чар”)
* Няма нищо по-хубаво от приятелите. Пази ги! Те са твоят най-голям акумулатор. (певецът Орлин Горанов, Шоуто на Слави, 7.VІ.2002 г.)
* Нарушавай правилата в рамките на закона. (Александрос Гаврилидис, бизнесмен, сп. Тема, бр. 23/2002 г.)
* Твърдо залагам на Германия, която винаги е готова за подвиг. Въпреки прогнозите на специалистите, че бундестимът бил в криза. (Стефан Софиянски, сп. Тема, бр. 23/2002 г.)
* Аз съм голям оптимист и мога да се справя с това. (филмът на ББС “Човешкото лице”)
* Ние успяхме, значи е възможно! (филм на ББС “Тайните на древните: Пътешествието на викингите”)
* Искам да преместя камъка на Сизиф! (Сергей Станишев, Тема, бр. 24/2002 г., с. 25)
* Трябва смело да крачиш в живота. Иначе ще пропуснеш най-хубавите неща. (майка й към Аби, Спешно отделение, ХХІ епизод)
* Ако някой не ви се усмихва, бъдете любезни и го дарете с усмивка. Никой не се нуждае повече от усмивка, отколкото този, който не може да се усмихва на другите. (Далай лама)
* Тия неща накрая се оправят сами. (филмът “Лош късмет”)
* Щом успях значи всичко е възможно. (ТВ филм “Бронзов тен”)
* Ако има какво да раздадеш, значи си богат. (Садомахарадж, Шоуто на Слави, 20.06.2002 г.)
* Ако човек вярва в Бога, може да изпълни и дълга си. (пак той)
* Четири действия в един продукт. (от реклама на козметично изделие)
* Имаш един продукт и две решения. (от реклама)
* Вярвам, че един ден амбицията му ще стане реалност. (реклама на прах за пране “Бонукс”)
* Преминаването на бариери и поставянето на рекорди станало стар навик на Майкъл. (от ТВ филм за футболиста Майкъл Оуен)
* Колкото сме по-велики, толкова повече ни плащат. (от филма “15 минути”)
* Чакай своя шанс.
* Ако искате да изпитате сладките грехове на човечеството на едно място, Лас Вегас е точно за Вас. (документален филм за Лас Вегас)
* Когато един въпрос е поставен правилно – той може да стои така дълго време. (Георги Гълов, Тема, 25/2002 г., с. 31)
* Дайте ми лост и опорна точка и Аз ще повдигна Земята! (Архимед)
* Мисля, че с това печеля като правя нещата по най-простия начин. (филмът на ББС “Тайните на древните: Ръката на Архимед”)
* Да, наистина направих откритието си случайно, но Аз много съм работил за възможността то да дойде при мен. (така Луи Пастьор отговаря на недоброжелатели)
* Ръка, която дава, празна не седи. (министър Божидар Финков, Всяка неделя, 16.VІ.2002 г.)
* Човек се оправдава с дела, а не само с вяра. (надпис на стената на църквата на Централния Софийски затвор, Тема, бр. 25/2002 г., с. 23)
* Струва си да приемеш лъжата, която ти казват, за да доставиш удоволствие на този, който я измислил, а и да проявиш великодушие. (Соня Георгиева, РУ)
* Животът е гаден, но колко хубави неща са ми се случили в него! (пак тя)
* Живей на ръба – голям кеф е да се задържиш! (пак тя)
* Сигурна съм, че трудът и постоянството водят до успех, ако пък той не дойде, поне не си скучал. (пак тя)
* Само Господ знае какво мога. (от филма “Без предупреждение”)
* Аз съм екипът. (във филма “Пурпурните реки”)
* Двадесет и седем години съм се старал да бъда различен. (пак там)
* Не мисля за утре, тъй като денят е твърде голям. (Христо Стоичков, Всяка неделя, 30.VІ.2002 г.)
* Нищо не е свършило докато не е свършило. (от ТВ филма “Бронзов тен”, 8 еп.)
* Чудеса има там, където вярват в тях, и колкото повече вярват, толкова повече чудеса стават. (Г. Петрова, СУ)
* Никой не е център на света, но е център на своята вселена. (пак тя)
* По-добре е да смъкнеш правителството, отколкото радиаторите си. (Слави Трифонов, Шоуто на Слави, 1.VІІ.2002 г.)
* Николай Хайтов искаше, можеше и го направи ... Един писател, който живя като мъж в недотам мъжките ни времена. (пак той)
* Рекламата е привлекателна и затова, че ни представя подобрени версии на нас самите.
* Трудно не значи невъзможно. Не изоставяйте мечтите си заради това, че ви е трудно.
* Богът е нашият личен опит. (проф. Павел Александров, СУ)
* Истината е някъде там. (агент Мълдър, в “Досиетата Х”)
* Трябва да се намесваме в делата на майката природа, а си мисля, че и тя би искала това. (от филма “Гатака”)
* Един миг, който направи всичко останало възможно. (пак там)
* Все пак няма ген на съдбата. (пак там)
* Никога не си оставям сили за връщане, в това е тайната. (един плувец навътре в океана, в същия филм)
* Доларите са като зайците. Хубаво е да се множат, докато могат. (от ТВ филм)
* Дайте ни 15 минути и ние ще ви дадем света. (девиз на Инфорадио)
* Има мисли, които стигат до края на света. (Реклама на Mtel от серията “Това е твоят глас”)
* За да намериш себе си, понякога трябва да се изгубиш. (от същата рекламна серия)
* Танцът на живота продължава ... (док филм на ББС “Човешкото тяло”, 3 еп.)
* За пръв път Купидон е съгласен с науката. Боже мой, не е ли науката прекрасна? (пак там)
* Всичко в едно! (от реклама на компютри)
* От всичко по много! (реклама на компютърни стоки и услуги)
* Попитали един колега: “Защо работиш през отпуската?” Отговорът бил: “Ще си почивам във време, което минава за работно.” (Милка Атанасова, ФНПП)
* Този мъж се е появил на света, за да бъде мой съпруг. И аз съм безкрайно щастлива от този факт. (Джулия Робъртс за новия си съпруг Дани Модер, в-к Стандарт, 2.VІІІ.2002 г.)
* Колкото повече работи човек, толкова повече има нещо да довършва, и колкото повече си почива, толкова повече почивки му се полагат. (Невена Минчева)
* Страхът има много лица, но вярата в добри чудеса и “хепи енд” - още повече.
* Както казват старите евреи, когато един (съдебен) проблем може да се реши с пари, той не е проблем. (Валери Запрянов, сп. Тема, бр. 31/2002 г., с. 5)
* Класиката е стилът, който винаги оцелява. (цигуларят Кеворк Мардиросян, сп. Тема, бр. 31/2002 г., заглавие на статия)
* За спиране няма причини и вървя напред. Няма върхове, които не бих превзел. (стихове на Владимир Висоцки)
* В Сиам с времето всичко се урежда. (от филма “Анна и кралят”)
* Пътищата са за вървене, а не за крайна цел. (пак там)
* Би било срамота, ако не се чувствах щастлив и радостен. (Горан Брегович, Всяка неделя, 11.VІІІ.2002 г.)
* Докато човек продължава да бъде чудо, нищо не е загубено. (Такис Теодоропулос, гръцки писател, сп. Тема, 33/2002 г., с. 33)
* Удивително е ти самият да се чувстваш по-добър от представата за себе си. (пак там, с. 33)
* В какво вярват гръцките комунисти: историята продължава своя път и просто е отклонена по малка отбивка, тъй като се извършват ремонтни работи по Берлинската стена. (пак там, с. 33)
* Натрупването на опит не прави хората по-тежки, то ги олекотява. (Гари Клайн, http://www.decisionmaking.com)
* Има само едно нещо, което може да ги спре, но то още не е намерено. (реклама на филма “Младите мускетари”)
* В чашата с уиски оптимистът вижда 40 % алкохол, а песимистът – 60 % вода.
* За да имаме хубави спомени, трябва да живеем хубаво. (Георги Мамалев, Всяка неделя, 22.І
-
palimsest - Активен потребител
Е-е-е-ех...ще ме скъсате от смях бе хора! Много готино!
http://s4.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=18242
http://s4.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=18242
- herostat
- Потребител
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА
... ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ НА КОЙ КАКВИ ... МИИИИШШШКИИИИ !!!
... ЧЕЛО КОТЕ КНИЖКИ НА КОЙ КАКВИ ... МИИИИШШШКИИИИ !!!
-
Моля, останалите да не се чувстват пренебрегнати ... търси се мишка и за тях!
С ПОЗДРАВ:
С ПОЗДРАВ:
-
Забравила съм още ...
Последна промяна diaida на 05 Май 2008, 02:32, променена общо 1 път
-
diaida написа:Млад адвокат се към баща си, също адвокат:
Като прочетох това, та се сетих:
Возиш с в асансьор с един адвокат, Хитлер и Сталин.
Имаш пистолет с два патрона.
Имаш право да изстреляш двата патрона.
В кого ще ги изстреляш?
Отговор: И двата в адвоката. За по-сигурно.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
ИЗ БЮЛЕТИНА НА АВСТРАЛИЙСКАТА КОМИСИЯ
ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ
ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ
Уважаеми господине,
Пиша ви в отговор на молбата за допълнителна информация към т.3 от доклада ми за злополуката. Причината за инцидента беше наречена от мен "недооценяване на обстоятелствата". Вие помолихте за по-обстойни обяснения и аз се надявам, че следващото по-долу описание на случилото се ще ви удовлетвори.
По професия съм зидар. В деня на инцидента работех сам на покрива на една новострояща се шестетажна сграда. Когато приключих работата си, установих, че са ми останали излишни тухли, които, както след това се оказа, са тежали около 230 килограма.
За да не ги пренасям на ръце до долу, аз реших да ги спусна до земята във варел, като използвам макарата, прикрепена към стената на строящата се сграда. Слязох долу, застопорих въжето, качих се обратно на покрива и сложих тухлите във варела. След това отново слязох долу и отвързах въжето, придържайки го леко, така че тухлите да бъдат спуснати бавно.
В т.11 на доклада за инцидента съм указал, че моето собствено тегло е 60 килограма. Поради изненадата си, че изхвърчах от земята така внезапно, забравих да пусна въжето. Не е необходимо да казвам, че продължих да се изкачвам по стената на сградата с висока скорост.
Някъде към третия етаж пресрещнах варела, който в този момент се придвижваше надолу към земята със също толкова впечатляваща бързина. Това може да обясни фрактурата на черепа, а също и незначителните охлузвания и счупената ключица, които са описани в т.3 от доклада за инцидента.
Продължих бързото си изкачване, като скоростта му бе съвсем леко намалена след сблъсъка ми с варела, и не спрях преди пръстите на дясната ми ръка да се врежат в макарата. За щастие по това време вече се бях окопитил и се държах здраво за въжето, вместо да се поддам изцяло на болката.
Горе-долу по същото време очевидно варелът бе стигнал до земята и при удара в нея дъното му се откачи. Този момент, вече освободен от тежестта на тухлите, останали на земята, варелът е тежал около 25 килограма. Отново ви приканвам да обърнете внимание на данните за моето собствено тегло.
Както можете да си представите, сега аз започнах бързо да слизам надолу по стената на сградата. Към третия етаж отново се срещнах с варела, който този път се изкачваше нагоре. Това ми донесе фрактури на двата глезена, избити зъби и няколко разкъсни рани по краката и долната част на тялото ми.
Тук късметът започна леко да ми изневерява. Срещата ми с варела все пак ме забави достатъчно, за да намали нараняванията ми при падането върху купчината тухли и за щастие последствията бяха само няколко пукнати гръбначни прешлена.
Съжалявам, че трябва да докладвам и това, но докато си лежах върху купчината тухли, изпитващ голяма болка и без да мога да мръдна, изглежда пак изгубих присъствие на духа и съм пуснал въжето, и единственото, което можех да правя, бе да лежа там и да гледам как празният варел започна отново пътешествието си надолу към земята и в края на краищата се стовари върху мене. Това обяснява и двата счупени крака.
Надявам се, че тези отговори ще задоволят интереса ви.
От английски:
случаят е действителен.
ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ
ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ
Уважаеми господине,
Пиша ви в отговор на молбата за допълнителна информация към т.3 от доклада ми за злополуката. Причината за инцидента беше наречена от мен "недооценяване на обстоятелствата". Вие помолихте за по-обстойни обяснения и аз се надявам, че следващото по-долу описание на случилото се ще ви удовлетвори.
По професия съм зидар. В деня на инцидента работех сам на покрива на една новострояща се шестетажна сграда. Когато приключих работата си, установих, че са ми останали излишни тухли, които, както след това се оказа, са тежали около 230 килограма.
За да не ги пренасям на ръце до долу, аз реших да ги спусна до земята във варел, като използвам макарата, прикрепена към стената на строящата се сграда. Слязох долу, застопорих въжето, качих се обратно на покрива и сложих тухлите във варела. След това отново слязох долу и отвързах въжето, придържайки го леко, така че тухлите да бъдат спуснати бавно.
В т.11 на доклада за инцидента съм указал, че моето собствено тегло е 60 килограма. Поради изненадата си, че изхвърчах от земята така внезапно, забравих да пусна въжето. Не е необходимо да казвам, че продължих да се изкачвам по стената на сградата с висока скорост.
Някъде към третия етаж пресрещнах варела, който в този момент се придвижваше надолу към земята със също толкова впечатляваща бързина. Това може да обясни фрактурата на черепа, а също и незначителните охлузвания и счупената ключица, които са описани в т.3 от доклада за инцидента.
Продължих бързото си изкачване, като скоростта му бе съвсем леко намалена след сблъсъка ми с варела, и не спрях преди пръстите на дясната ми ръка да се врежат в макарата. За щастие по това време вече се бях окопитил и се държах здраво за въжето, вместо да се поддам изцяло на болката.
Горе-долу по същото време очевидно варелът бе стигнал до земята и при удара в нея дъното му се откачи. Този момент, вече освободен от тежестта на тухлите, останали на земята, варелът е тежал около 25 килограма. Отново ви приканвам да обърнете внимание на данните за моето собствено тегло.
Както можете да си представите, сега аз започнах бързо да слизам надолу по стената на сградата. Към третия етаж отново се срещнах с варела, който този път се изкачваше нагоре. Това ми донесе фрактури на двата глезена, избити зъби и няколко разкъсни рани по краката и долната част на тялото ми.
Тук късметът започна леко да ми изневерява. Срещата ми с варела все пак ме забави достатъчно, за да намали нараняванията ми при падането върху купчината тухли и за щастие последствията бяха само няколко пукнати гръбначни прешлена.
Съжалявам, че трябва да докладвам и това, но докато си лежах върху купчината тухли, изпитващ голяма болка и без да мога да мръдна, изглежда пак изгубих присъствие на духа и съм пуснал въжето, и единственото, което можех да правя, бе да лежа там и да гледам как празният варел започна отново пътешествието си надолу към земята и в края на краищата се стовари върху мене. Това обяснява и двата счупени крака.
Надявам се, че тези отговори ще задоволят интереса ви.
От английски:
случаят е действителен.
- antoinette
- Нов потребител
Това последното го чета не-знам-за кой-път и винаги ме довършва от смях.
Горкият човечец.
"Тук късметът започна леко да ми изневерява."
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
FUN!
Зная, че имаше такава тема преди, но реших да отворя нова, защото не се сдържах, прочитайки това:
- Кое е най-голямото изпитание на човека?
- Да слуша фъфлещ адвокат как разпитва заекващ свидетел пред недочуващ съдия.
Смятам, все пак, че ще има какво да добавите!
- Кое е най-голямото изпитание на човека?
- Да слуша фъфлещ адвокат как разпитва заекващ свидетел пред недочуващ съдия.
Смятам, все пак, че ще има какво да добавите!
- black
- Младши потребител
Да добавим още нещо:
велосипедист: текерле амсалак
футболист - топ серсем.
Фридрих Барбароса: Фикрет Кърмъзъ-сакал
Симеон Втори, цар на българите: Селим Еки, мекере-султан ахмак булгарларъ.
велосипедист: текерле амсалак
футболист - топ серсем.
Фридрих Барбароса: Фикрет Кърмъзъ-сакал
Симеон Втори, цар на българите: Селим Еки, мекере-султан ахмак булгарларъ.
- system
- Активен потребител
http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1225761
Британски съд забрани секса между двама млади
32-годишния Адам Хинтън и приятелката му Кери Норис "са били изключително шумни, удряли са леглото в стената и безброй пъти съседите са се оплаквали от шумотевицата и крясъците"
17.08.2008
Съдът в град Брайтън, Великобритания, забрани на 32-годишния Адам Хинтън да прави секс с приятелката си Кери Норис в нейния апартамент поради систематично "нарушаване на спокойствието на съседите" през изминалите две години.
Съдът съобщи, че двамата "са били изключително шумни, удряли са леглото в стената и безброй пъти съседите са се оплаквали от шумотевицата и крясъците".
След поредното оплакване преди време Градският съвет на Брайтън поиска от съда на Адам да бъде забранено да посещава апартамента на приятелката си и да прави секс с нея.
В началото съдът отхвърли искането и поиска от Адам Хинтън в бъдеще да "действа тихо с приятелката си".
След като двамата влюбени продължават да нарушават това искане на правораздавателните органи в града обаче, съдът постанови "Адам да няма право да се доближава на по-малко от 100 м от жилището на Кери Норис".
Съдът не остана длъжен и спрямо момичето, което получи предупреждение, че ако повтори същото нарушение, но с някой друг, ще остане без жилище.
Питам се ,ако тава се бе случило в БГ ,реда къв щеше да е -ОС на етажните собственици да се събере ,да я предупреди, и ако момичето не вземе мерки ОС да поиска от РС да му се издаде ИЛ за глобата
тоест дали ще сме в хопотезата на чл.49 ал.2 ЗС, може ли да се приложи хипотезата на чл.45 ал.1 б.Б от ЗС ,тоест нарушителката да бъде извадена от сградата [size=18][/size]
Британски съд забрани секса между двама млади
32-годишния Адам Хинтън и приятелката му Кери Норис "са били изключително шумни, удряли са леглото в стената и безброй пъти съседите са се оплаквали от шумотевицата и крясъците"
17.08.2008
Съдът в град Брайтън, Великобритания, забрани на 32-годишния Адам Хинтън да прави секс с приятелката си Кери Норис в нейния апартамент поради систематично "нарушаване на спокойствието на съседите" през изминалите две години.
Съдът съобщи, че двамата "са били изключително шумни, удряли са леглото в стената и безброй пъти съседите са се оплаквали от шумотевицата и крясъците".
След поредното оплакване преди време Градският съвет на Брайтън поиска от съда на Адам да бъде забранено да посещава апартамента на приятелката си и да прави секс с нея.
В началото съдът отхвърли искането и поиска от Адам Хинтън в бъдеще да "действа тихо с приятелката си".
След като двамата влюбени продължават да нарушават това искане на правораздавателните органи в града обаче, съдът постанови "Адам да няма право да се доближава на по-малко от 100 м от жилището на Кери Норис".
Съдът не остана длъжен и спрямо момичето, което получи предупреждение, че ако повтори същото нарушение, но с някой друг, ще остане без жилище.
Питам се ,ако тава се бе случило в БГ ,реда къв щеше да е -ОС на етажните собственици да се събере ,да я предупреди, и ако момичето не вземе мерки ОС да поиска от РС да му се издаде ИЛ за глобата
тоест дали ще сме в хопотезата на чл.49 ал.2 ЗС, може ли да се приложи хипотезата на чл.45 ал.1 б.Б от ЗС ,тоест нарушителката да бъде извадена от сградата [size=18][/size]
- donna
- Старши потребител
Един ден, една стара дама влиза в Канадската Национална Банка с голяма чанта пълна с пари. Тя настоява да говори с президента на банката, защото иска да отвори спестовна сметка и твърди, че има много пари. След доста разговори и спорове един служител завежда старата дама в офиса на президента. Президентът я пита колко пари иска да внесе. Тя отговаря 165.000$, докато оставя парите на бюрото му. Любопитен, той я пита как е успяла да събере толкова много пари. Старата дама му отговаря, че се обзалага. Президентът, доста учуден, я пита: “Как по-точно се обзалагате?” А старата дама отговаря: “Например, обзалагам се с вас, на 25 000$, че тестисите ви са квадратни.” Президентът започва да се смее и казва че такива облози не могат да бъдат спечелени! Старата дама отговаря: “Искате ли да се обзаложим тогава?” “Разбира се”, казва президента “залагам 25.000$, че тестисите ми не са квадратни”. Старата дама му казва: “ Добре, съгласна съм, но поради това, че сумата е доста голяма, ще дойда да проверя утре в 10:00 часа с моя адвокат като свидетел, ако това няма да ви накара да се почувствате неудобно”. “Няма проблем” казва президента на Банката. Същата вечер президентът е много нервен по отношение на облога. Той прекарва доста време пред огледалото оглеждайки тестисите си, обръщайки ги на различни страни, гледайки ги от различни ъгли, само и само да се увери, че проклетите му тестиси, по никакъв начин не могат да бъдат видяни като квадратни и за да е сигурен, че ще спечели облога. На другия ден точно в 10:00 старата дама и нейният адвокат пристигат в офиса на президента да потвърдят облога. Президентът потвърждава облога от предишния ден на стойност 25.000$ ако тестисите му са квадратни. Старата дама моли президента да свали панталоните си, за да могат тя и адвоката и да виждат всичко и той ги сваля. Тя се приближава и пита дали може да пипне тестисите му или не. “Разбира се!”, казва президента, защото е честен човек, “тъй като заложената сума е доста голяма, трябва да сте 100 % сигурна”. И старата дама започва да опипва тестисите му с усмивка... В този момент президентът вижда, че адвоката на старата дама пребледнява и започва да удря главата си в стената. Тоя я пита защо адвоката и реагира по този начин. А тя му отговаря: “Може би защото се обзаложих с него на 100.000$, че около 10 часа тази сутрин ще държа в ръцете си тестисите на Президента на Националната Банка на Канада!”
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Молитва
Отче наш, който си в Офиса.
Да бъде лек наший ден.
Да замине в отпуск началството наше.
Да се изпълни нашата воля.
Както на работа, така и в къщи.
Насъщната скатавка дай ни и днес.
И отпуска за тази седмица.
И ваканция за този месец.
И прости нам закъсненията наши,
както и ние прощаваме на началството ни.
И не ни въвъждай в понижение,
но ни избави от допълнителната работа.
И во твойто царство е повишението на заплатата и съкращението на работния ден.
И дай ни ICQ-ата, като без тях не е тази работа царство небесно.
И погреби сисадмина под планина от дискети и компактдискове,
да гори той в пламък син.
Не ни оставяй, Господи, в трудните часове на утринния махмурлук,
дай ни сили да преодолеем тежестта на главоболието.
И направи, Отче, целия мир зелен, ибо зеленото е най-добрия цвят в света твой,
както и цвета на американските левове.
И свали на главата ни градушка от долари, евро и прочие благини.
И вземи тази лепта наша във вид на благодарствена молитва.
Во имя контрола, алта и светия дилийт.
Ресет.
И още нещо:
.........................................
30-те години. Сурова съветска действителност. В тясно дворче банда дечурулиги ритат футбол. Хряссс! Топката се врязва в мръсен прозорец. От къщата изскача небръснато мъжище; дочените панталони се държат на протрито въженце, жилави черни косми пронизват кирливия потник, кървясалите очи святкат злобно, в ръката размахва отчупен крак от маса. Той хуква напосоки след първото попаднало момче. Момчето, бледен юноша с интелигенти меланхолични очи под високото чело, бяга колкото му крака държат и си мисли "Ех, защо ли ми трябваше да ритам топка тука, можеше да си седя вкъщи и да чета любимия Хемингуей."
В това време в Куба, в разкошна вила с изглед към океана се е разположил Хемингуей. Той пие отлежал ром, пуши хавански пури, беседва със знойна мулатка и си мисли "За кой дявол си губя времето с тая тъпоумница, можеше да си седя вкъщи и да си чета любимия Мороа."
В това време в Париж, в треторазрядно капанче, скрит зад гъста мъгла от лютив дим, се е разплул Андре Мороа. Пиян от гадно кисело вино, той пуши поредната безфилтърна цигара. На коленете му хърка проститутка грозна като смъртта, а той си мисли "Защо са ми тия запои, сега можеше да си седя вкъщи и да си чета любимия Набоков."
В това време в Москва Набоков се носи по улицата, стиснал крака от маса като бейзболна бухалка, и си мисли "Ей, хулиганче такова! само да те гепя и мамицата ш'ти разкатая!"
Отче наш, който си в Офиса.
Да бъде лек наший ден.
Да замине в отпуск началството наше.
Да се изпълни нашата воля.
Както на работа, така и в къщи.
Насъщната скатавка дай ни и днес.
И отпуска за тази седмица.
И ваканция за този месец.
И прости нам закъсненията наши,
както и ние прощаваме на началството ни.
И не ни въвъждай в понижение,
но ни избави от допълнителната работа.
И во твойто царство е повишението на заплатата и съкращението на работния ден.
И дай ни ICQ-ата, като без тях не е тази работа царство небесно.
И погреби сисадмина под планина от дискети и компактдискове,
да гори той в пламък син.
Не ни оставяй, Господи, в трудните часове на утринния махмурлук,
дай ни сили да преодолеем тежестта на главоболието.
И направи, Отче, целия мир зелен, ибо зеленото е най-добрия цвят в света твой,
както и цвета на американските левове.
И свали на главата ни градушка от долари, евро и прочие благини.
И вземи тази лепта наша във вид на благодарствена молитва.
Во имя контрола, алта и светия дилийт.
Ресет.
И още нещо:
.........................................
30-те години. Сурова съветска действителност. В тясно дворче банда дечурулиги ритат футбол. Хряссс! Топката се врязва в мръсен прозорец. От къщата изскача небръснато мъжище; дочените панталони се държат на протрито въженце, жилави черни косми пронизват кирливия потник, кървясалите очи святкат злобно, в ръката размахва отчупен крак от маса. Той хуква напосоки след първото попаднало момче. Момчето, бледен юноша с интелигенти меланхолични очи под високото чело, бяга колкото му крака държат и си мисли "Ех, защо ли ми трябваше да ритам топка тука, можеше да си седя вкъщи и да чета любимия Хемингуей."
В това време в Куба, в разкошна вила с изглед към океана се е разположил Хемингуей. Той пие отлежал ром, пуши хавански пури, беседва със знойна мулатка и си мисли "За кой дявол си губя времето с тая тъпоумница, можеше да си седя вкъщи и да си чета любимия Мороа."
В това време в Париж, в треторазрядно капанче, скрит зад гъста мъгла от лютив дим, се е разплул Андре Мороа. Пиян от гадно кисело вино, той пуши поредната безфилтърна цигара. На коленете му хърка проститутка грозна като смъртта, а той си мисли "Защо са ми тия запои, сега можеше да си седя вкъщи и да си чета любимия Набоков."
В това време в Москва Набоков се носи по улицата, стиснал крака от маса като бейзболна бухалка, и си мисли "Ей, хулиганче такова! само да те гепя и мамицата ш'ти разкатая!"
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
|
|