начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

чл 155 ал. 2 КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл 155 ал. 2 КТ

Мнениеот law_master » 15 Авг 2008, 11:24

Здравейте колеги,

възникна ми един казус, но тъй като още не съм учил трудово право, и имам една неяснота. Какво е по смисъла на чл. 155 ал. 2 ,,постъпване на работа за пръв път. За пръв път изобщо или на за пръв пъ на съотвената позиция в съответната фирма.И ако съответният служител напуне работа и започне веднага на друго място нужно ли е да чака пак 8 мес. или не.

Благодаря на всеки който би ми отговорил
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот georgi » 15 Авг 2008, 11:35

Означава, че за пръв път сключващ трудов договор с работодател и не е нужно при смяна на работодателя да се чака 8 месеца.
georgi
Младши потребител

Назад към Трудово право