Здравейте,
Предстои ми да назнача лице, ненавършило 18 години, на длъжност като барман.
Прочетох съответната наредба, но процесът е доста дълъг.
По принцип бих се занимавал, но лицето ще навърши 18 години след месец и някакси не ми се минава през цялата работа.
Не искам да го държа и да се чудя постоянно дали ще ми минат на проверка, но и не ми се занимава да търся друг човек, а и момчето е доста добро в работата.
Има ли възможност да го водя за някакъв вид обучение, докато навърши 18 (след 20 дена) или някакъв друг вариант?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Назначаване на непълнолетен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Ще си позволя да формулирам въпросът Ви: Какъв е начина да заобиколя трудовото законодателство на РБ? Е, този път няма да намерите вратичка в закона. Законодателство е много прецизно по отношение на Малолетните и Непълнолетните.
Иначе всичко което сте прочели, спазете го.
Ще си позволя да формулирам въпросът Ви: Какъв е начина да заобиколя трудовото законодателство на РБ? Е, този път няма да намерите вратичка в закона. Законодателство е много прецизно по отношение на Малолетните и Непълнолетните.
Иначе всичко което сте прочели, спазете го.
-
doxa - Потребител
Добре тогава, по какво се определя че дадено лице извършва работа за някого? По-принцип за сервитьори или други знам, че в момента в който вземат парите на клиента, означава че работят в заведението. А за барман? Примерно при проверка, ако момчето стои зад бара без да прави нищо да кажем, той води ли се на назначен на длъжността? Ако не, то от кой момент, извършващият проверката може с ПРАВО да заяви че лицето работи за мен и да ми искаа трудов договор.
- no_image
- Нов потребител
Уважаеми no_image,
В Република България има закони които трябва да се спазват. Нещата за които вече говорите излизат извън предмета на вашия въпрос. За това спазете реда или карайте както намерите за добре, и носете отговорността за това.
Успех!
В Република България има закони които трябва да се спазват. Нещата за които вече говорите излизат извън предмета на вашия въпрос. За това спазете реда или карайте както намерите за добре, и носете отговорността за това.
Успех!
-
doxa - Потребител
Аз че ще се обърна, ще се обърна, но защо тогава е този форум?
Колкото до закона, той хубаво е направен, но е глупав (не че това е от значение де) и не виждам каква е разликата за момчето сега и след 20 дена (сега е вредно да работи при едни условия но след 20 дена няма да е..?)
Но не това ми е въпроса.Съществуват обучения срещу заплащане за хиляди работи, като езици и други и въпросът ми е може ли да се води на обучение?
Колкото до закона, той хубаво е направен, но е глупав (не че това е от значение де) и не виждам каква е разликата за момчето сега и след 20 дена (сега е вредно да работи при едни условия но след 20 дена няма да е..?)
Но не това ми е въпроса.Съществуват обучения срещу заплащане за хиляди работи, като езици и други и въпросът ми е може ли да се води на обучение?
- no_image
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|