- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАКВО МИ СЕ ПОЛАГА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
КАКВО МИ СЕ ПОЛАГА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ
здравейте,искам да ви помоля да ми кажете какво ми се полага при раждане на дете.Нямаме брак с жена ми и не знам какво ми се полага,казаха ми яе ми се полагало 1седмица отпуска от работодателя и някаква парияна сума но в нашето сяетоводство никой нищо не ми казва имало някакъв нов закон ,но го няма в интернета така ми казаха според който ми се полагат 2 седмиципояижка и 300 лева понеже не членувам в никакъв синдикат в нашето предприятие и никои нищо не ми казва
- kiril_lz
- Нов потребител
Re: КАКВО МИ СЕ ПОЛАГА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ
kiril_lz написа:здравейте,искам да ви помоля да ми кажете какво ми се полага при раждане на дете.Нямаме брак с жена ми и не знам какво ми се полага,казаха ми яе ми се полагало 1седмица отпуска от работодателя и някаква парияна сума но в нашето сяетоводство никой нищо не ми казва имало някакъв нов закон ,но го няма в интернета така ми казаха според който ми се полагат 2 седмиципояижка и 300 лева понеже не членувам в никакъв синдикат в нашето предприятие и никои нищо не ми казва
Полага Ви се компетентна помощ от адвокат, а и имате нужда, при това.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Re: КАКВО МИ СЕ ПОЛАГА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ
Melly написа:
Полага Ви се компетентна помощ от адвокат, а и имате нужда, при това.
Успех!
Колега, бъдете малко по-човечен. За такова нещо да пращате при адвокат - бива ли?!
Кириле, братко, все още нищо не ти се полага по писаните закони.
По обичая е редно да почерпиш близки и роднини и да се напиеш като казак!
Промените в КТ, които ще дадат възможност и на бащата да ползва отпуск при раждане на дете все още не са приети на второ четене от Народното събрание. При раждането майката има право на еднократна сума от 300лв.
- ivankavrakov
- Потребител
Извинявам се,че нахълтвам в темата.Само да внеса поправка относно размера на еднокр.помощ.За първо дете е 250лв.,за второ 600лв.,за трето 200лв. Помощта се изплаща в пощата,а док.се подават в Социалните към общината по местоживеене/в случая на майката/.
- frezia
- Нов потребител
Полага ти да дадеш нещо на работодателя- не той на него - бонбони, уиски....а пък може и да доживеем такова време, в което работодателите да стимулират служителите си при такова важно събитие в живота им ... Разбира се че има и институции и фирми, които изплащат суми - за сватба и раждане на дете, но ние с теб явно не работим там .....
- masha_kasha
- Нов потребител
хахаа, някои тук съвсем се взеха на сериозно. ставате направо жалки, колеги адвокати, лято е, узаптете се малко...
честито за бебчето!
еднократната помощ за раждане се изплаща от Териториалното поделение на Социално подпомагане. с акта за раждане отивате там и подавате молба. паричките ще ви преведат по банков път и ще ви върнат Акта на детето с отбелязване.
пак там можете да подадете молба за детски надбавки (огромната сума от 25 лв., но това все пак е един пакет памперси ).
честито за бебчето!
еднократната помощ за раждане се изплаща от Териториалното поделение на Социално подпомагане. с акта за раждане отивате там и подавате молба. паричките ще ви преведат по банков път и ще ви върнат Акта на детето с отбелязване.
пак там можете да подадете молба за детски надбавки (огромната сума от 25 лв., но това все пак е един пакет памперси ).
- monamoneva
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|