начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

безвъзмездно право на строеж 1975г.

Казуси за недвижими имоти

безвъзмездно право на строеж 1975г.

Мнениеот mimon » 03 Авг 2008, 16:15

Здравейте, колеги.
Имам следния казус-възможно ли е с разпореждане на МС на НРБ през 1975г. да се учреди безвъзмедно право на строеж върху държ.земя на друга държава. Това ли е била формата, защото имам такова разпореждане, но чл.15 на ЗС /изм.ДВ, бр.87 от 1974г./ казва, че право на строеж върху дъжавна земя, може да се отстъпва безвъзмезно в случи и при условия, определени от МС, но не мога да намеря акт на МС, който да урежда тези условия. Дали формата не е била постановление на МС?
mimon
Младши потребител

Re: безвъзмездно право на строеж 1975г.

Мнениеот donna » 05 Авг 2008, 21:09

mimon написа:Здравейте, колеги.
Имам следния казус-възможно ли е с разпореждане на МС на НРБ през 1975г. да се учреди безвъзмедно право на строеж върху държ.земя на друга държава. Това ли е била формата, защото имам такова разпореждане, но чл.15 на ЗС /изм.ДВ, бр.87 от 1974г./ казва, че право на строеж върху дъжавна земя, може да се отстъпва безвъзмезно в случи и при условия, определени от МС, но не мога да намеря акт на МС, който да урежда тези условия. Дали формата не е била постановление на МС?

Сигурно е с някое постановление , но ти опиши вс. което имаш така на рекъл казъл иди го намери.
donna
Старши потребител

Назад към Имотни казуси