начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Тръдова злополука

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тръдова злополука

Мнениеот freshgirl » 04 Авг 2008, 19:17

Искам да попитам как стоят нещата при трудова злополука преди седмица и няколко дни баща ми третърпя такава и сега ме интересува какви са му правата. Той е международен шофьор на тир и повреме на разтоварване,той само сваля предпазните колани с които е обезопасен товара след което работниците разтоварват но след като сваля коланите и се обръща за да се отдръпне единия палет от 600кг пада от горе му,слава богу само петата му е потрошена като изклуча синините,каската на главата му го е спасила... та с тази потрошена кост както казват лекарите че е "манджа с грозде" той няма да може да работи поне 4-5 месеца... та въпроса ми е само болничните от 260лв(колкото му е заплатата на която го осигуряват) ли ще получава или трябва и работодателя да му изплати нещо или евентуално застрахователното дружество ако има застраховка която е задължителна(но си мисля,по скоро съм сигурна че тя е направила застраховка с задна дата за да се подсигури).... толкова ли са зле законите в тази държава та за такава злополука която лишава човек от работоспособност за 4-5-6 месеца да си издържа 5 членното семейство с болничните от 260лв...не човешко е ...
freshgirl
Нов потребител

Мнениеот doxa » 04 Авг 2008, 21:08

Здравейте,

Работодателя се освобождава от риска- Тр. Злополука, с внасянето на осигурителни вноски във Фондовете на Държавното обществено осигуряване( или други). С настъпването на Осигурителния социален риск- Трудова злополука, Риска вече е върху държавата ни.

Вижте баща Ви имал ли е застраховка.

И другия път, Трудовото възнаграждение да е инкорпорирано в ТД!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот freshgirl » 04 Авг 2008, 21:39

ами до колкото разбрахме нямаше освен ако тя не е направила с задна дата за да се подсигури както казах ... четох също че евентуално може и да се стига до съд като се предяви иск за изплащане за въстановяне но то е др въпрос дали съда вече ще отсъди в наша полза ...
freshgirl
Нов потребител

Назад към Трудово право