начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Сгрешено ЕГН в Заповед за уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сгрешено ЕГН в Заповед за уволнение

Мнениеот Rosica11 » 29 Юли 2008, 23:11

Баща ми беше уволнен дисциплинарно на 31.05.2008г.
Днес, след като внимателно разгледах Заповедта, установих, че ЕГН-то вписано в нея е съвсем различно от истинското.
Може ли на това основание да се оспори уволнението?
Rosica11
Нов потребител

Мнениеот Rosica11 » 29 Юли 2008, 23:20

Освен това в Трудовата книжка е объркано основанието за прекратяване (вместо чл.330 са вписали чл.188) и са изготвили една Справка- декларация за Бюрото по труда, в която няма почти нищо общо с подадените данни в персоналния регистър.
А фирмата е много голяма и авторитетна.
Rosica11
Нов потребител

Re: Сгрешено ЕГН в Заповед за уволнение

Мнениеот pepelanka » 30 Юли 2008, 06:31

Rosica11 написа:Баща ми беше уволнен дисциплинарно на 31.05.2008г.
Днес, след като внимателно разгледах Заповедта, установих, че ЕГН-то вписано в нея е съвсем различно от истинското.
Може ли на това основание да се оспори уволнението?

Ако чакате още нищо няма да оспорите!
Изображение
pepelanka
Младши потребител

Мнениеот Rosica11 » 30 Юли 2008, 16:01

Така е, но се чудя има ли смисъл да оспорваме?
Имали ли сте такъв случай?
Баща ми точно започна да се съвзема след уволнението и не искам да му давам напразни надежди.
Rosica11
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 30 Юли 2008, 16:10

Чл.188 посочва дисциплинарните наказания,като точка трета е именно дисциплинарно уволнение. Не е необходимо и мисля ,че преобладаващата практика е в тази насока, да се съставя освен тази заповед и още една по чл.330.
Що се отнася до сгрешеното егн, едва ли ще можете въз основа на това да оспорите уволнението. Там има посочени факти въз основа на което е наложено наказанието . По-разумно е ако имате възможност да оспорите тях. За дургото ще си загубите времето и парите.
А какво разбирате под това ,че справката няма почти нищо общо? То как се връзва според Вас с основанието за уволнението?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Rosica11 » 30 Юли 2008, 16:43

Благодаря за отговора!
Справката няма общо с уволнението.
Споменах го, защото се получават прекалено много грешки.
Един служител е оформил тр.книжка, друг е изготвил Справка- декларацията, трети - заповедта и навсякъде - грешки. Видя ми се странно и затова го споменах.
Заповедта е една и в нея са изредени няколко члена като се започва със 188 и се завършва с 330.
Баща ми е писал обяснения и е подписал, каквото е трябвало и фактите не могат да се оспорят.
Оставям нещата както са сега.
Rosica11
Нов потребител

Назад към Трудово право