- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невписан нотариален акт?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Невписан нотариален акт?
Здравейте, някой знае ли дали собственик на недвижим имот, който го е придобил с дарения и нотариалният акт не е вписан, може да доведе до някакъв проблем. Питам, защото от Топлофикация ми отказаха да ми прехвълят партидата на мое име, нотариалният ми акт не бил вписан, следователно, според тях, той е невалиден.Доста се оплаших от казаното от служителите на топлофикация и затова реших да се допитам, за да знам какво да предприема.
- ivank
- Нов потребител
Как така не е вписан? Да не би просто ВСЕ ОЩЕ да не е вписан? А вие какво всъщност занесохте на Топлофикация, ако актът не е вписан - някакъв проект на НА ли? Ако актът е действително нотариален такъв, нотариусът при когото е минала сделката има задължение да го впише в съответната служба по вписванията. Самото вписване става за около 3-4 дни. После нотариусът дава на титуляра екземпляр от акта със съответните отбелязвания най-горе, на самия акт, които свидетелстват за извършеното вписване.
Последна промяна amateur на 30 Юли 2008, 15:31, променена общо 1 път
- amateur
- Младши потребител
Проверете, дали не е вписан действително. Ако наистина не е, което е съмнително, поискайте да бъде вписан в Служба по вписванията по местонахождението на имота.
- ivanovna
- Младши потребител
От коя година е акта? Да не е още , когато нялаше нотариуси и тази функция е вършеше РС? защото тогава нямаше отделно вписване в Службата по вписванията?
- sunrise
- Активен потребител
Ама как така???Отидете при нотариуса,който ви е взел пари за сделката иначе.....лошо....много лошо.И се молете да няма друга сделка на името на друг собственик след вашето дарение,която да е вписана.
Успех!!!
Успех!!!
- punisher
- Потребител
Непременно ще направя справка, в службата по вписвания. Дано да нямам проблем.....
Благодаря за съветите!
Благодаря за съветите!
- ivank
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|