начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Продажба на дял от наследство

Казуси за недвижими имоти

Продажба на дял от наследство

Мнениеот gregor » 26 Юли 2008, 09:04

Четирима наследници сме на един апартамент/с равни дялове/.Само аз живея в България.Възможност за преговори-никаква.
Заведох дело за делба през декември миналата година.Още не е даден ход, поради неизвестни адреси.Обявихме ги чрез ДВ.Вече има насрочено дело през октомври.Въпросът ми е следния-дали е възможно единият сънаследник да изкупи дяловете на другите двама без мое съгласие.Аз да си ходя по дела до безкрайност и накрая да ме принудят да си продам моята част за минимална сума.Единият сънаследник е преживяла съпруга.
gregor
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Юли 2008, 09:07

Адвокатът ще Ви обясни.Ако нямате си ангажирайте, защото иначе...........
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот abstract » 26 Юли 2008, 09:09

Няма никакви законови пречки и не се изисква съгласие на другия съсобственик, нито пък предложение отправено към другите сособственици за закупуване. Съсобственик може да продаде на друг съсобственик своите идеални части без да предлага на останалите съсобственици. Така или иначе обаче тази разпоредителна сделка не се отразява на Вашето право на собственост на идеални части от имота.
abstract
Потребител

Назад към Имотни казуси