- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Любими автори
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
88 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Любими автори
Уважаеми колеги, с оглед изместването на темата за уважавания /и не само от мен С. Кинг/
И превръщането на същата /не и без моя помощ/ в тюрлю- гювеч....
Правя следното предложение:
Нека в тази НОВА тема всеки, който иска да сподели мнението си за хубава книга, която е чел наскоро /или пък по- отдавна/
Правя сефтето с Дан Симънс и Хиперион, една поредица, която те кара с затаен дъх да чакаш развъзката между Енея и Рол ЕНДИМИОН
http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BD%D1%81
И превръщането на същата /не и без моя помощ/ в тюрлю- гювеч....
Правя следното предложение:
Нека в тази НОВА тема всеки, който иска да сподели мнението си за хубава книга, която е чел наскоро /или пък по- отдавна/
Правя сефтето с Дан Симънс и Хиперион, една поредица, която те кара с затаен дъх да чакаш развъзката между Енея и Рол ЕНДИМИОН
http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BD%D1%81
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Педро Хуан Гутиерес... предупреждавам ви обаче, че е голям извратеняк....
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Темата за Кинг си е добре!Който иска може да заповяда там и да пише.Иначе в тази тема не мога да не спомена за една моя голяма слабост от българските автори-Д.Димов и абсолютните класики-Тютюн , Осъдени Души , Поручик Бенц , Роман без име.......голям!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Темата за Кинг си е добре!Който иска може да заповяда там и да пише
Е,ама това е юридически форум ,а не форум на ужасите колега.
А пък за Стивън Кинг-това си е само ваше мнение,което аз не споделям.
- punisher
- Потребител
Да, Димов е един от класиците - жалко, че преработва Тютюн /по нареждане на партията.../ ... А недовършеният Роман без име... българската и световната литература е изгубила много, понеже остава недовършен ...
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
REVOLUTION написа:Иначе в тази тема не мога да не спомена за една моя голяма слабост от българските автори-Д.Димов и абсолютните класики-Тютюн , Осъдени Души , Поручик Бенц , Роман без име.......голям!
На мен пък от българските писатели от този период слабост (ако може така да се каже) ми е Димитър Талев (не само четирилогията). Учехме го едновременно с Димов и Емилиян Станев, заради най-известните романи на всеки от тримата, и на повечето хора най-много им харесваше Димов, вкл. майка ми каза, че и на нея така, само на мен - не. А "Иван Кондарев" на Станев дори не се опитах да го прочета тогава, прочетох го (таковата... голяма част от него...) чак преди 1-2 години и пак не ми хареса. За което съм далеч от мисълта, че грешката е негова.
Иначе аз си падам по несериозни криминални романи от съвсем класическия тип (Агата Кристи например) и използвам случая да кажа, че се чудех дали да ме е срам, когато в темата за Стивън Кинг се оказа, че не само всички го четат, ами и му откриват пластове и дълбочини, които аз никога не бих могла да открия.
Ама не се подигравам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
и азpunisher написа:Темата за Кинг си е добре!Който иска може да заповяда там и да пише
Е,ама това е юридически форум ,а не форум на ужасите колега.
А пък за Стивън Кинг-това си е само ваше мнение,което аз не споделям.
"SEXUS" ХЕНРИ МИЛЪР и "NEXUS" също така
сатирски ми работи
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Аз пък не разбрах какво не споделяте.
Мнението на колегата за самия Кинг, или мнението му, че "темата за Кинг си е добре" и който иска, може да заповяда там?
Мнението на колегата за самия Кинг, или мнението му, че "темата за Кинг си е добре" и който иска, може да заповяда там?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Аз пък не разбрах какво не споделяте.
TЦ
ianeva написа:satir написа:За стойностно....riyva_evro написа:Интересна защитна версия - парите намерени у дома в съдия Цветкова са й оставени на отговорно пазене от Джон Гришам, или от някои от неговите герои. Нищо чудно да "издържи" в съда. А за книгата "Братята" просто нямам думи. Въобще Джони е велик. Най-много от всичките му романи ми е допадал "Завещанието". Стойностно и никакви фантасмагории.
хм.... "Преображението" автора ще премълча, който има вкус към литературата знае какво имам предвид.... или пък ".... "100 години самота"..... на друг един, наистина стойностен автор...и тетека.....
Сатире, разбрахме за предпочитанията Ви към Маркес, но това е тема за Стивън Кинг, моля не я разводнявайте, спамер със спамер такъв "Преображението" - Кафка ли имате предвид, че ми стана любопитно?
-
vili_spasova написа:Да, Димов е един от класиците - жалко, че преработва Тютюн /по нареждане на партията.../ ... А недовършеният Роман без име... българската и световната литература е изгубила много, понеже остава недовършен ...
Така е , но вече може да намерите и нередактираната версия!Най-вече ми харесва внеговото творчество , че геройте са истински , многопластови , сложни , но това са подробности..................Иначе мога да добавя Чандлър , Клавел , абе много са.............Последните книги , която прочетох и ми направиха огромно впечатление е Фараон(Пруст) , „Quo vadis" на Сенкевич ,който обича историческите романи да не ги пропуска.
П.П.Наистина накрая , за да не отегчавам публиката-Случаят Джем и Последните Шишмановци-Мутафчиева....много добри!
- REVOLUTION
- Активен потребител
искам да помоля за по-зрели неща ! "цар плъх" и "фараон" се четат в пубертета
-
ch3oh написа:"Дюн" на Франк Хърбърт - единственото, което може да се сравни с "Хиперион"...
Няма място за спор - и двете поредици са страхотни...
А иначе да Завърна малко темата с Тери Пратчет и Килимените хора.... четох си я като десерт, беше ми много хубаво /и си почивах чудесно/, както и поредицата за номите
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
satir написа:искам да помоля за по-зрели неща ! "цар плъх" и "фараон" се четат в пубертета
Каза и отсече видния литературен "хайко" критик ,заслужил икономист Satir4o... .Междодругото явно при теб тинейджърската възраст е отдавно и безвъзратно отминала , та я ме подготви какви книжки да си купувам , за да има какво да чета , като стигна климакса.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:satir написа:искам да помоля за по-зрели неща ! "цар плъх" и "фараон" се четат в пубертета
Каза и отсече видния литературен "хайко" критик ,заслужил икономист Satir4o... .Междодругото явно при теб тинейджърската възраст е отдавно и безвъзратно отминала , та я ме подготви какви книжки да си купувам , за да има какво да чета , като стигна климакса.
нали не се заяждаш
да, фараона и плъха съм ги чел в 8-9 клас ако ти ги четеш сега- проблема е твой не мой
и хм... от кога възраста е порок? нема да минат 20 години и ше си много порочен!
"Мъжът и жената интимно"REVOLUTION написа:та я ме подготви какви книжки да си купувам , за да има какво да чета , като стигна климакса
Последна промяна satir на 25 Юли 2008, 12:55, променена общо 2 пъти
-
Колега, с оглед предстоящата почивка реших че ще е много хубаво да си припомним добрите стари книги, а тук всеки от нас ще сподели и ще подсети останалите за нещо позабравено или нещо, което сме пропуснали но си струва да се прочете...
А за формиране на отделни теми - за фантастика, крими и т.н. т. - ще стане както решим - но повечето от нас мисля че не се ограничават само с един жанр...
А иначе текущата ми книга в момента е Изкуството да бъдеш бог от Морган Скот Пек -много съм впечатлена от нея, но моето момче не споделя ентусиазма ми - според него ако се съобразяваш с мнението на Пек си готов за роб..
А за формиране на отделни теми - за фантастика, крими и т.н. т. - ще стане както решим - но повечето от нас мисля че не се ограничават само с един жанр...
А иначе текущата ми книга в момента е Изкуството да бъдеш бог от Морган Скот Пек -много съм впечатлена от нея, но моето момче не споделя ентусиазма ми - според него ако се съобразяваш с мнението на Пек си готов за роб..
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
cruel_la - "Хиперион" и "Дюн" са фантастика. Виж "Колелото на времето" си е чисто фентъзи - по-дълга приказка не бях чел...пък сега и не знам как ще свърши...
- ch3oh
- Активен потребител
satir написа:REVOLUTION написа:satir написа:искам да помоля за по-зрели неща ! "цар плъх" и "фараон" се четат в пубертета
нали не се заяждаш
да, фараона и плъха съм ги чел в 8-9 клас ако ти ги четеш сега- проблема е твой не мой
и хм... от кога възраста е порок? нема да минат 20 години и ше си много порочен!"Мъжът и жената интимно"REVOLUTION написа:та я ме подготви какви книжки да си купувам , за да има какво да чета , като стигна климакса
Вярно си е мой проблем.Чудна защо обаче са “пуберско” серизони тези книги само защото си я прочел тогава-сигурно по Вас трябва да се равняваме.
П.П.”Мъжът и жената интимно”я четете внимателно и след като изучите теорията , ми пратете лично съобщение да ви дам няколко съвета как да се уредите и с практически опит.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Момчета ето един линк към :
Мъжете са от Марс - жените от Венера, повече помага от ”Мъжът и жената интимно”
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=53
Прочетох хубав виц и искам да го споделя с Вас:
- Господине не се закачайте с мен, имам черен колан по .... ВЯРНОСТ !
Мъжете са от Марс - жените от Венера, повече помага от ”Мъжът и жената интимно”
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=53
Прочетох хубав виц и искам да го споделя с Вас:
- Господине не се закачайте с мен, имам черен колан по .... ВЯРНОСТ !
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
88 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|