начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Искане за документи за постъпване на работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искане за документи за постъпване на работа

Мнениеот nevend » 02 Юли 2008, 10:06

Здравейте,

Във фирмата, в която работя ме допуснаха без допълнителни изисквания на временен договор от 6 месеца, а сега изискват от мене медицинско свидетелство, което включва изследвания от вида на флуорограф и др. подробни изследвания. Оставяме на страна свидетелството за съдимост, което вече извадих, както и фактът, че нямам прекъсване на трудовия стаж при прехвърлянето ми от предишната месторабота тук.
В този случай, има ли право работодателят да изисква от мене такъв вид медицинско свидетелство, което е и платено?
Благодаря предварително за отговора,
Поздрави,
Димитров
nevend
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юли 2008, 10:54

За някои длъжности се изискват специални медицински свидетелства.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот neyurist » 18 Юли 2008, 12:38

Съгласна съм с Вас и намирам публикуването на мнения извън контекста на предварително зададената тема за неумажително. Ако тези г-да и дами са юристи, то нека не търсят в подобни форуми потенциални клиенти, защото едва ли биха ги намерили...както и в реалността, разбира се. Аз съм психолог и мога да обясня поведението им - комплексирани индивиди, неспособни да решат проблемите си, а често и да ги видят. Ще си позволя един съвет - да се обърнат към психолог.
neyurist
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 18 Юли 2008, 12:51

Работодателят има право да изисква документи по своя преценка, ако го има в утвърдените вътрешни правила.
karelia79
Потребител

Назад към Трудово право