начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Съкращение на самотна майка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение на самотна майка

Мнениеот skarletina » 14 Юли 2008, 11:00

Здравейте,
Казвам се Надежда Добрева и съм на 26 год. от Казанлък.
Към момента работя в частна фирма с чуждестранно участие като Технически секретар. Майка съм на 3 годишно дете и ми предстои евентуално съкращение поради намаляване обема на работа със фирмата. Аз изцяло се водя самотна майка и моето дете е изцяло зависимо единствено и само от мен за осигуровки , такси и текущи нужди.
Моят въпрос е дали могат да ме съкратят ? Забележка: Все още нямам официално предизвестие.
Дали мога да направя някаква " СДЕЛКА" със моя работодател за излизане в неплатена отпуска, намаляване на заплатата и оставяне на работа или нещо подобно.
Моля Ви от сърце да ми помогнете със съвет.От това зависи съдбата на моята дъщеря.
До сега се опитвах сама да намеря решение на проблема четейки форуми и КТ, но мисля че и вашият съвет би бил в полза.
Всички ще си идем някой ден ......
skarletina
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 18 Юли 2008, 12:56

Ако детето е с навършени 3 години, не се ползвате от защитата по КТ.
karelia79
Потребител

Мнениеот brymm » 25 Юли 2008, 10:09

Аз само да питам: какво значи да се "водите" (че и "изцяло") самотна майка и къде става това водене, което всички "водещи се" така често и убедено го споменават? ;-)

На въпроса вече Ви е отговорила Karelia79. Майките имат закрила при съкращение (могат да ги съкратят само с разрешението на Инспекцията по труда) до навършване на 3 години на децата им, след това - не.
Ако работодателят се съгласи да Ви остави на работа, дори и при намалена заплата - става, но това зависи само от него, т.е. от постигнатата уговорка между Вас и него. Някакво гарантирано право на нещо такова нямате. Успех все пак!
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Назад към Трудово право