Може ли някой поне да ме насочи, защото до сега само ме плашат със следния казус:
Баща ми има земеделска земя дадена от общината за ползване. На нея построи вила, която като сграда е негова. Още преди да има право да закупи земята от местната община, за да узакони и нея и вилата, беше подлъган, без мое знание, от "купувач". Онзи му броил 600 лв миналата година и написали "ръчен" договор между тях си.
Сега чак разбирам и се оказва, че онзи дори прави опити да препродаде вилата на друг.
Какво може да направим ние и може ли, ако му върна парите да имам имота обратно.
Той все още се води на баща ми на името, но договора който е подписал на хвърчащ лист може ли да има тежест в съда.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
продажба с "ръчен" договор?
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
На първо място най-добре е да се видят документите. Информацията която предоставяте е оскъдна и така:
1. Имота е даден от общината за ползване за какъв период и на какво основание или продаден, понеже има такава практика-за нуждаещите се?
2. От колко време го владеете, т.е. започнали сте да строите, после сте си ходили във вилата и т.н.?
3. С какъв документ го е продал - "ръчен" означава много неща предварителен договор ли е , как са го оформили, тъй като има значение и цената от 600лв. съответсва ли на реалната стойност на имота , преди колко време е сключен договора - конкретна дата, може да обуслови крайна нужда?
Имам доста въпроси, но ми се спи.
1. Имота е даден от общината за ползване за какъв период и на какво основание или продаден, понеже има такава практика-за нуждаещите се?
2. От колко време го владеете, т.е. започнали сте да строите, после сте си ходили във вилата и т.н.?
3. С какъв документ го е продал - "ръчен" означава много неща предварителен договор ли е , как са го оформили, тъй като има значение и цената от 600лв. съответсва ли на реалната стойност на имота , преди колко време е сключен договора - конкретна дата, може да обуслови крайна нужда?
Имам доста въпроси, но ми се спи.
- nemesis
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|