Здравейте, приятели и аз имам проблем , за чието разрешение ви моля ако можете да помогнете. въпроса се състои в това, че между моята и съседната къща има един голям орех, който е собственост на съседа, но този орех причинява вреда на къщата ми, защото корените я подкопват и тя се напуква, поради което се налага да правя непрекъснати ремонти, този орех дори е пуснал толкова големи корени, че те излизат от през шахтата от която се стича водата. Помолих общината за съдействие, но те ми отказаха такова. проблема се състои в това, че собственикът на къщата е починал, а наследника му е в чужбина с цялото си семейство. В такъв случай как се процедира и какво да направя?
Благодаря ви предварително за съдействието
- Дата и час: 30 Ное 2024, 06:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имотен казус за подкопане на имот
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Закон за собствеността.Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 1974 г., бр. 36 от 1979 г., бр. 33 от 1996 г.) Не се позволява да се посаждат дървета до имота на съседа на по-малко разстояние от 3 метра за високите дървета, 1,5 метра за средните и 1 метър за ниските. Съседът може да иска разрешение от кмета на общината, района или кметството да бъдат отсечени клоните на дърветата, които се простират над неговия имот, и корените, които преминават в неговия имот. По същия ред той може да иска да бъдат преместени дърветата, които са посадени на по-близки разстояния от посочените по-горе.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Със закона право в общината и им показвате чл.52
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
и ако пак не Ви обърнат внимание, има едно оранжеви руски машинки много подходящи за случая
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
blagodarsko
Blagodarq vi mnogo priqteli za sadeistvieto. 6te se probvam spored kakto me savetvate. stiskaite palci
- em4etotaskova
- Нов потребител
pak vapros
am 4e to ima takiva gotini ma6inki,:) ami ako otseka taka darvoto vapreki 4e te ne sa mi obarnali vnimanie, sam sigurna 4e za tova 6te namerqt vreme i sili da doidat i da me sankcionirat
v podoben slu4ai kakvo da pravq. a ne moje li da se napravi nqkakav dokument i kakav, s koito az po nqkakav na4in da se zastarhovam ako edin den vse pak se varne naslednika na onazi proslovuta ka6ta s tozi proklet oreh
v podoben slu4ai kakvo da pravq. a ne moje li da se napravi nqkakav dokument i kakav, s koito az po nqkakav na4in da se zastarhovam ako edin den vse pak se varne naslednika na onazi proslovuta ka6ta s tozi proklet oreh
- em4etotaskova
- Нов потребител
REVOLUTION написа:Закон за собствеността.Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 1974 г., бр. 36 от 1979 г., бр. 33 от 1996 г.) Не се позволява да се посаждат дървета до имота на съседа на по-малко разстояние от 3 метра за високите дървета, 1,5 метра за средните и 1 метър за ниските. Съседът може да иска разрешение от кмета на общината, района или кметството да бъдат отсечени клоните на дърветата, които се простират над неговия имот, и корените, които преминават в неговия имот. По същия ред той може да иска да бъдат преместени дърветата, които са посадени на по-близки разстояния от посочените по-горе.
Вземете си разрешението от кмета в писмен вид.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|