- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разширяване и покриване на тераса на къща
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
разширяване и покриване на тераса на къща
Какви документи са необходими при разширяване и покриване на тераса на къща с дървен навес? Благодаря, Ви предварително!
- tonyta
- Нов потребител
Ако терасата е "стъпила на земята", мисля, че не ви трябват никакви документи за разширяването. В някакви допустими граници, разбира се - ако искате да направите терасата от 2 на 20 квадрата, ще ви трябва някакъв проект Ако терасата "виси във въздуха", май ще ви трябва проект, или поне конструктивно становище, че това разширение няма да събори съществуващата тераса, или да наруши по някакъв друг начин конструкцията на сградата.
За навес - ами може би ще ви трябва документ и за да си разпънете слънчевия чадър ? И пак опираме до въпроса - що за навес? 20 квадрата гредоред, покрити с керемиди, или 5 квадрата ефирна дървена конструкция, подпряна на 2 колонки?
Всичко това е валидно само ако къщата е в двор, и е изцяло ваша собственост, както и ако терасата не навлиза в 3-метровия сервитут на парцела. Ако къщата е съсобственост, или е някаква кооперация, работата става дебела... особено при неразбрани съседи. Тук вече без юрист няма да се разминете.
Мисля, че все пак този въпрос е най-добре да го зададете на някой архитект, или строителен инженер.
За навес - ами може би ще ви трябва документ и за да си разпънете слънчевия чадър ? И пак опираме до въпроса - що за навес? 20 квадрата гредоред, покрити с керемиди, или 5 квадрата ефирна дървена конструкция, подпряна на 2 колонки?
Всичко това е валидно само ако къщата е в двор, и е изцяло ваша собственост, както и ако терасата не навлиза в 3-метровия сервитут на парцела. Ако къщата е съсобственост, или е някаква кооперация, работата става дебела... особено при неразбрани съседи. Тук вече без юрист няма да се разминете.
Мисля, че все пак този въпрос е най-добре да го зададете на някой архитект, или строителен инженер.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Документа е един и се казва разрешение за строеж.За да го получите се обръщате към главния арх. на общината.Той ще ви обясни какви документи да представите, за да ви го издаде.
- georgi07
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|