Имам изпълнителен лист издаден с №34/2005 г. от Районен съд гр.Чепеларе по силата на , която длъжниците са осъдени да ми изплатят сумата от 4500 лв. в едно с законовата лихва до окончателното и изплащане и все още не мога да си взема сумата.
Какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря за всички компетентни мнения.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАК ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ?!?
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
за тази цел има дължавни съдебни изпълнители и ЧСИ. Избирате си един, носите изп.лист и се образува изпълнително дело- не сте ли предприели нищо такова до момента?
При всички случаи и добре да ползвате адвокатска помощ, тъй като вие трябва да сте активната страна за събиране на вземането - посочване способи за изпълнение, издирване имущество на длъжниците и т.н.
успех
При всички случаи и добре да ползвате адвокатска помощ, тъй като вие трябва да сте активната страна за събиране на вземането - посочване способи за изпълнение, издирване имущество на длъжниците и т.н.
успех
- blossom
- Потребител
Има само един законен начин да си съберете дължимата сума, при условие, че не Ви я плащат доброволно - изпълнително дело. Никой не може да Ви даде гаранции, че дори и да го образувате ще успеете да си съберете присъдената сума. Единствено сигурно е, че ако изчакате още две години вземането Ви ще се погаси по давност.
- ch3oh
- Активен потребител
blossom написа:за тази цел има дължавни съдебни изпълнители и ЧСИ. Избирате си един, носите изп.лист и се образува изпълнително дело- не сте ли предприели нищо такова до момента?
успех
образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?
- monstera
- Младши потребител
poli_g написа:Съвсем добронамерено- ако изпълнителното дело Ви е от 2005 и не сте правили нищичко по него- бягайте веднага при адвокат. За дане се окажете в положение, че .... няма как да си удовлетворите по принудителен ред притезанието.
Един ден, ако не дай си Боже го закъсам и ми се наложи да стана хадвокат ще се занимавам само с изпълнителни дела-възлагаш на ЧСИ да върши всичко вместо теб по реда на чл. 18 ЗЧСИ, а ти само събираш хонорара, че и с привилегията първо твоят хонорар да се плаща преди главницата и лихвите
Е, от време на време трябва да ръчкаш ЧСИ-то, да се ослушваш за имоти и къде работи длъжникът и каква заплата взема, че и има 2-годишен срок за извършване на изпълнителни действия, но...не може пък Ептен срещу НИЩО да вземаш парите я
spycleaner написа:Няма кой друг да тръгне да събира тази информация ...
за пореден път давам БЕЗПЛАТНА консултация на Лютия (нали съм глупав) -да си прочете чл. 18 ЗЧСИ и чл. 431 ГПК...може и да открие нещо там което се разминава с категоричното му и (за пореден път) погрешно мнение
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Има и Параграф 3 от ЗЧСИ А за 330д-нали съм писал за 2 годишния срок? а и не пише, че изп. дело е образувано през 2005-та, нищо че ИЛ е от 2005-та. Има един взискател, който още не си е пласирал ИЛ от миналата година и не е искал ни една заповед за изпълнение досега-просто не са стигнали до 2008-ма
Последна промяна kalahan2008 на 30 Юни 2008, 21:01, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
poli_g написа:monstera написа:образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?
Не се обиждайте, но сигурен ли сте в написаното? Имате вземане за около 6-7хил. лева към днешна дата, и сте решили сам да си водите делото... ужасон!
Съвсем добронамерено- ако изпълнителното дело Ви е от 2005 и не сте правили нищичко по него- бягайте веднага при адвокат. За дане се окажете в положение, че .... няма как да си удовлетворите по принудителен ред притезанието.
За имущественото състояние на длъжника- можехте да разберете доста подробности още преди време, но нейсе... че и не сте длъжен Вие да ги представяте на СИ...
п.п. в този раздел?!?!
2005 длъжниците ми бяха не пълнолетни.
- monstera
- Младши потребител
poli_g написа::roll: ей, друже- нещо не те разбрах.
За чл. 18- приложим е, но ако- делото е след май на 2005 и евентуално ако е образувано при ЧСИ, нали така? Щото при държавен....
а и 330д....ти е известен.
Но пък не пише, да е уведомен за прекратяване....
Делото е разглеждано ДСИспълнител и не е прекратено възобновавам го през 2 години.Но ДС изпълнител пита за данни на длъжника /МПС,Месторабота и т.н./ в нашия район нама часни съд. изпълнители иначе с удоволствие бих дал един добър хонорар за да приклучи всичко.Ако ми препорячате от Пловдив някой добър , ще е добре и за мен и за него.
- monstera
- Младши потребител
spycleaner написа:[quote="monstera" ]
образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?
Това си е лично Ваш проблем !...
Няма кой друг да тръгне да събира тази информация ...
Вие ще трябва да си я събирате ...[/quote]
Този форум НЕ е за безплатни консултации на питащи- пинтии и " тарикат " -бизнесмени !...
не съм пинтия нито тарикат .Постоянно давам пари на моя адвокат за възобновяване на делото . Но нямам никакво развитие от 2005 г. затова сондирам мнение тук.?когато отидеш на лекар пак плащаш и ако имаш сериозно заболяване отиваш още при няколко за да си сигурен..А, и попитах каде най близо около Чепеларе има частен съдия изпълнител .
- monstera
- Младши потребител
spycleaner написа:....
Мдааа... географски си добре запознат но юридически може да се спори - "във всяко стадо има и мърша". Много ми приличаш на моя адвокат..... както и да е "като не можеш да помогнеш, не вреди", както има една поговорка ... та да ти отворя една скоба - в Смолян няма частни съдебни изпълнители
- monstera
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|