- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какъв е срокът за подписване на трудов договор ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Какъв е срокът за подписване на трудов договор ?
След като започна работа, какъв е срокът за подписване на договор? Аз ли трябва да изискам от работодателя да сключим такъв или той трябва да ми предложи. Защото когато бях на интервюто за работа ми казаха, че ще работя на трудов договор. Вече от четири дни съм на новата си работа, но такъв все още не съм подписал, а и никой не ме е извикал от личен състав или отдел човешки ресурси да направя това. За това искам информация от Вас какво да правя.
Best regards,
Hristo Nikolov
Hristo Nikolov
- hr_justice
- Младши потребител
Re: Какъв е срокът за подписване на трудов договор ?
hr_justice написа:След като започна работа, какъв е срокът за подписване на договор? Аз ли трябва да изискам от работодателя да сключим такъв или той трябва да ми предложи. Защото когато бях на интервюто за работа ми казаха, че ще работя на трудов договор. Вече от четири дни съм на новата си работа, но такъв все още не съм подписал, а и никой не ме е извикал от личен състав или отдел човешки ресурси да направя това. За това искам информация от Вас какво да правя.
Здравей Христо,
Първата стъпка преди да се явиш на раб. място е да подпишеш тр. договор. Работодателят има задължението да го обяви в НОИ и да ти връчи екземпляр от това уведомление, което ти следва да удостовериш с подписа си. Чак след тези формлности ти трябва да се явиш на раб. място. (За справа - прочети КТ - там нормите са императивни), т.е всяко неизпълнение води до санкции и за двете страни.
Това, което ще те посъветвам е, да кажеш на работодатея си, че си се консултирал с адвокат, и че считаш за разумен срок до два дни да подпишете договор и до една седмица да получиш Уведомлението от НОИ.
Ве още ,за съжаление, се шири тази порочна практика на трудовия пазар.....
Желая ти УСПЕХ!
P.P. Току що видях тази тема, пусната от колегата Poli_g,
Нещата се раздвижват, и за теб специално има слънчев лъч.
Кажи на работодателя си И това:http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31152
-
Melly - Старши потребител
Re: Какъв е срокът за подписване на трудов договор ?
Melly написа:hr_justice написа:След като започна работа, какъв е срокът за подписване на договор? Аз ли трябва да изискам от работодателя да сключим такъв или той трябва да ми предложи. Защото когато бях на интервюто за работа ми казаха, че ще работя на трудов договор. Вече от четири дни съм на новата си работа, но такъв все още не съм подписал, а и никой не ме е извикал от личен състав или отдел човешки ресурси да направя това. За това искам информация от Вас какво да правя.
Здравей Христо,
Първата стъпка преди да се явиш на раб. място е да подпишеш тр. договор. Работодателят има задължението да го обяви в НОИ и да ти връчи екземпляр от това уведомление, което ти следва да удостовериш с подписа си. Чак след тези формлности ти трябва да се явиш на раб. място. (За справа - прочети КТ - там нормите са императивни), т.е всяко неизпълнение води до санкции и за двете страни.
Това, което ще те посъветвам е, да кажеш на работодатея си, че си се консултирал с адвокат, и че считаш за разумен срок до два дни да подпишете договор и до една седмица да получиш Уведомлението от НОИ.
Ве още ,за съжаление, се шири тази порочна практика на трудовия пазар.....
Желая ти УСПЕХ!
P.P. Току що видях тази тема, пусната от колегата Poli_g,
Нещата се раздвижват, и за теб специално има слънчев лъч.
Кажи на работодателя си И това:http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31152
Да, благодаря много. Защото аз от четири дни работя в Техномаркет без трудов договор, без нищо. Работя както се казва за слава. При въпрос към управителя кога ще получа договор ми казаха, че трябва да е готов, но такъв още няма!!!
Явно ми е писано вечно да съм прецакан, но няма проблеми ще се справя! Благодаря за помощта Ви! Много Ви благодаря!!!
Даже днешния ми работен ден 27.06.2008 продължи от 09:45 часа до 21:40 часа. Вероятно това е нормален работен ден вероятно за България, особено след промените в КТ!!!
Best regards,
Hristo Nikolov
Hristo Nikolov
- hr_justice
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|