начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Имотен казус с наследство

Казуси за недвижими имоти

Имотен казус с наследство

Мнениеот Andre6ko » 26 Юни 2008, 17:20

Имам и друг акаунт, признавам си без бой, но реших да пусна нещо от новия си акаунт, който ще си го "чувам" заради готиното име. За жалост "Аndreshko" беше вече заето...:lol:

Ситуацията вкратце:

1. Баща притежава имот, в който има постройка.
2. През осемдесетте години същият учредява право на надстрояване на постройката в размер на Х квадрата в полза на единия си син - син А.
3. Няколко дни след това, в другата част на имота учредява право на сроеж за цяла постройка на другия си син - син Б.
4. Двамата синове докато бащата е още жив и живее при син А /с надстрояването/ си разделят мястото с ограда /няма делби и др. такива юридически актове, иначе не би се стигнало до това тъпо положение/ и в момента в имота има две къщи.
4. 2007 г. човекът починал в надстроената къща, докато е бил гледан от син А, не че има някакво значение.
5. Син Б /с правото на строеж върху голата земя/ предявява претенции към част от първия етаж на другата постройка /надстроената/, с аргумента, че тази част е принадлежала на бащата и е част от наследството.

Предварително благодаря и то сърдечно на хората, които могат да помогнат с идеи.
Andre6ko
Нов потребител

Мнениеот kalinamalina » 26 Юни 2008, 17:30

идеи за какво?
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 26 Юни 2008, 17:32

сина А има втория етаж, сина Б има самостоятелната къща, а двора и първия етаж на първата къща са в идеална съсобственост по силата на наследството (предполагам бащата жена няма защото занея не се говори и няма и други деца) и се надявам къщата в която А е получил право на строеж за втория етаж да е изпълнена с одобрени арх проекти и да е двуфамилна (т.е. първия и втория етаж да са отделни обекти)
Това е обективната истина но идеи за какво
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот d_d » 26 Юни 2008, 17:32

Информация за IP адреса
IP адрес за това мнение
91.92.239.4 [ 1 Мнение ] [ Виж IP адреса ]
Потребители, писали от този IP адрес
Trapped [ 46 Мнения ] Търсене
Andre6ko [ 1 Мнение ] Търсене
Tricky [ 1 Мнение ] Търсене

Пак излъга.
d_d
Потребител

Мнениеот Trapped » 26 Юни 2008, 17:37

eeee, разконспирира ме. Ама Трики не е мой акаунт, сигурно е на някой колега. :D Или по-скоро някоя бивша колежка: http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php? ... ht=#158360

Така е, както предполагате, но без да искате ми давате добра идея. Ако майката е била собственик заедно с бащата, може за нейната част от наследството да мисля в посока придобивна давност. Нищо не знам за майката към момента.
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Имотни казуси