Имам и друг акаунт, признавам си без бой, но реших да пусна нещо от новия си акаунт, който ще си го "чувам" заради готиното име. За жалост "Аndreshko" беше вече заето...
Ситуацията вкратце:
1. Баща притежава имот, в който има постройка.
2. През осемдесетте години същият учредява право на надстрояване на постройката в размер на Х квадрата в полза на единия си син - син А.
3. Няколко дни след това, в другата част на имота учредява право на сроеж за цяла постройка на другия си син - син Б.
4. Двамата синове докато бащата е още жив и живее при син А /с надстрояването/ си разделят мястото с ограда /няма делби и др. такива юридически актове, иначе не би се стигнало до това тъпо положение/ и в момента в имота има две къщи.
4. 2007 г. човекът починал в надстроената къща, докато е бил гледан от син А, не че има някакво значение.
5. Син Б /с правото на строеж върху голата земя/ предявява претенции към част от първия етаж на другата постройка /надстроената/, с аргумента, че тази част е принадлежала на бащата и е част от наследството.
Предварително благодаря и то сърдечно на хората, които могат да помогнат с идеи.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотен казус с наследство
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
сина А има втория етаж, сина Б има самостоятелната къща, а двора и първия етаж на първата къща са в идеална съсобственост по силата на наследството (предполагам бащата жена няма защото занея не се говори и няма и други деца) и се надявам къщата в която А е получил право на строеж за втория етаж да е изпълнена с одобрени арх проекти и да е двуфамилна (т.е. първия и втория етаж да са отделни обекти)
Това е обективната истина но идеи за какво
Това е обективната истина но идеи за какво
- kalinamalina
- Младши потребител
Информация за IP адреса
IP адрес за това мнение
91.92.239.4 [ 1 Мнение ] [ Виж IP адреса ]
Потребители, писали от този IP адрес
Trapped [ 46 Мнения ] Търсене
Andre6ko [ 1 Мнение ] Търсене
Tricky [ 1 Мнение ] Търсене
Пак излъга.
IP адрес за това мнение
91.92.239.4 [ 1 Мнение ] [ Виж IP адреса ]
Потребители, писали от този IP адрес
Trapped [ 46 Мнения ] Търсене
Andre6ko [ 1 Мнение ] Търсене
Tricky [ 1 Мнение ] Търсене
Пак излъга.
- d_d
- Потребител
eeee, разконспирира ме. Ама Трики не е мой акаунт, сигурно е на някой колега. Или по-скоро някоя бивша колежка: http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php? ... ht=#158360
Така е, както предполагате, но без да искате ми давате добра идея. Ако майката е била собственик заедно с бащата, може за нейната част от наследството да мисля в посока придобивна давност. Нищо не знам за майката към момента.
Така е, както предполагате, но без да искате ми давате добра идея. Ако майката е била собственик заедно с бащата, може за нейната част от наследството да мисля в посока придобивна давност. Нищо не знам за майката към момента.
-
Trapped - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|