начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Трудов конфликт

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов конфликт

Мнениеот ivens » 23 Юни 2008, 15:22

И така колеги,извенявам се,че не съм вещ в трудово-правната материя!И так случея е такъв,съпругата ми е учителка излезе в майчинство ,а трудовия и договор е срочен и изтича на 7 септември тази година детето още не е родено,но ако даде Бог всичко ще е наред.....та накратко,може ли да се ползват някакви защити срещу уволнение......работодателя не иска да сключва друг договор.....Приемам всякакви идеи,защото аз на пръв поглед не виждам защита,ако вие знаете нещо ще съм много благодарен за помоща!!!Предварително благодаря и извинете за отнетото време! :oops: :oops:
ivens
Младши потребител

Мнениеот ivens » 25 Юни 2008, 00:53

И каква стана тя няма мнения....мислех си за чл.330 ал2 т.6 КТ защото ще се съкращава бройката....помогнете бе хора..поне дайте сламка! :(
ivens
Младши потребител

Мнениеот pepelanka » 25 Юни 2008, 09:21

Наскоро ми попадна едно решение на ВКС, че бременните със срочни трудови договори не могат да се ползват от закрилата на 333КТ.И това е логично, защото договорът се прекратява с изтичането на срока,а не на другите основания в КТ.Ако обаче в този случай го прекратят поради съкращение в щата мисля, че ще е незаконосъобразно,дори и да спечели делото няма да я възстановят на работа поради изтичането на срока на договора.
Вероятно отговорът няма да Ви хареса,но не виждам как да Ви помогна за съжаление!
Изображение
pepelanka
Младши потребител

Назад към Трудово право