- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокатска колегия
|
|
Случайно влязох ,видях ,че на гражданския казус е имало и ЗУТ и ЗСППЗ ,тия закони не са от най леките ,казусите също и биха затруднили и човек с опит .
- donna
- Старши потребител
donna, смятай все пак че има имаш и много малко време (около 2 часа), което още повече влошава нещата.
- barri
- Потребител
barri написа:donna, смятай все пак че има имаш и много малко време (около 2 часа), което още повече влошава нещата.
Това може би е свързано и с конкуренцията ,истината е ,че сме много.Истината е ,че и качеството не е кой знае какво /какво ли не видяха очите ми/
Но не мисля ,че това е начина .
За един току що завършил юрист или юрисконсулт занимаващ се с определена област от правото тия 2 закона просто го закопават отвсякъде.
А за себе си си признавам ,че комбинацията от тия двата би ме затруднила и бих доста поровила за да си реша казуса.
Като не са ви дали нещо от ЗТСУ /отм/ ...има някакв шанс.
- donna
- Старши потребител
kolegi, izpita beshe mnogo po-truden ot obiknoveno, a za kazusa prosto nqmam dumi... kakvo pisahte na vyprosa s terasata, a za nakazatelniq kazus pisahte li syvkupnost
- mishka_vn
- Младши потребител
Ами за гражданския казус си имаше разпоредби, които директно даваха отговорите на някой въпроси, но като не си работил с законите е трудно да ги намериш толкова бързо, още повече нямаше и закони по ръка...добре че се появиха по едно време по един ЗУТ и един ЗСПЗЗ.
- barri
- Потребител
barri написа:Ами за гражданския казус си имаше разпоредби, които директно даваха отговорите на някой въпроси, но като не си работил с законите е трудно да ги намериш толкова бързо, още повече нямаше и закони по ръка...добре че се появиха по едно време по един ЗУТ и един ЗСПЗЗ.
Някой ще сподели ли казуса?
- donna
- Старши потребител
za nakazatelnia az pisah ubiistvo po nepredpazlivost i za pistoleta-nerazresheno polzvane,a za drugia pisah sredna telesna i huliganstvo, za dvamata riversia za obidite
inache ,che se otnemat v polza na durjavata
i che sa podsudni na RS
vie kakvo mislite?
inache ,che se otnemat v polza na durjavata
i che sa podsudni na RS
vie kakvo mislite?
- ivelinai
- Младши потребител
spored vas trqbva li da sa re[eni kazusite napylno vqrno, za da minem na usten ili moje da ima nepylnoti i netochnosti, kak se ocenqvat? na testa e qsno - 22 greshki moje... a kakvo, ako testa e s poveche greshki, a kazusite sa verni
- mishka_vn
- Младши потребител
ами те са толкова много че няма накъде просто.
Хулиганство, обиди ( реторсията е само за първите две), после има нова обида, имаме 2 опита за убийство на различни основания (т.6 и т.11),поне доколкото помня де, средна телесна повреда, неразрешено държане на оръжие по 339 НК, убийство по 122.
Отнемат се оръжията- мисля че по 53 НПК, някоя от алинеите беше, не помня коя точно.
Иначе според мен първоинстанционен съд е ОС- виж чл. 35 във връзка с чл. 41 или 42 беше от НПК. (сега не ми се търси точно.) Но идеята е,че тука делата са свързани и са подсъдни на съда, който е компетентен да разгледа най-тежкото престъпление- убийството, а според чл.35 престъпления по 116 са подсъдни на ОС.
Хулиганство, обиди ( реторсията е само за първите две), после има нова обида, имаме 2 опита за убийство на различни основания (т.6 и т.11),поне доколкото помня де, средна телесна повреда, неразрешено държане на оръжие по 339 НК, убийство по 122.
Отнемат се оръжията- мисля че по 53 НПК, някоя от алинеите беше, не помня коя точно.
Иначе според мен първоинстанционен съд е ОС- виж чл. 35 във връзка с чл. 41 или 42 беше от НПК. (сега не ми се търси точно.) Но идеята е,че тука делата са свързани и са подсъдни на съда, който е компетентен да разгледа най-тежкото престъпление- убийството, а според чл.35 престъпления по 116 са подсъдни на ОС.
- barri
- Потребител
mishka, ако имаш 22 грешки на теста не ти проверяват казуса. Иначе съм чувал че дори и да не са напълно верни казусите може да те пуснат на устен. Ама то при тея казуси- кой ли ще ги е решил вярно??
- barri
- Потребител
barri, neznam, moje pyk i da ima nqkoj genij ti dosta dobre opisvash nak kazus:) az ne sym pisala na oryjieto, pisah, che se otnemat, no bez da citiram chlen, ne pisah i za syvkupnost.. vyobshte nqmam osobeni nadejdi da se razhojdam pak do sofiq
- mishka_vn
- Младши потребител
моля ви ако някой се сеща някои от въпросите от теста да ги напише и да сравняваме отговори/макар и вече при свършен факт/,защото аз нещо не мога да се сетя какви бяха
- buba
- Младши потребител
barriqкъде пък я виждаш тая съвкупност и опита за убийство също.все едно да застана срещу някого с насочен пистолет и да оцеля някое дърво и да ме съдят за опит.я помисли пак дали си прав.ако при насочването съм оцелил човека /към когото съм се целил/ и съм му причинил тел.повреда и в зависимост от място ,средства и т.н е наранен може да се отг. за опит ,но иначе -не
- buba
- Младши потребител
седя си на работа и само изпита ми е в главата... за гражданския казус сега се сетих отказът на Мария от наследство през 1988 действителен ли е? аз писах, че не е. а доведеният брат Димитър не е осиновен и съответно няма право на запазена част... другата теза на колеги е, че отказът на Мария увеличава дела на брат и .. вие какво писахте
- mishka_vn
- Младши потребител
|
|