Здравейте !!!!!
Искам да помоля за съвет какво да направя
отностно ситуацията с която се сблъсквам напоследък на работното си място.
Става въпрос за фирма произвеждаща обувки и държана от италианец в Кюстендил.
Искам да попитам как мога да защита правата си !
Започнахме доста често да се сблъскваме със абсурдни ситуации на работното място.
Започна се от засичане в колко часа по колко време жените ходят на тоалетна ( всичките работнички са жени), но това сякаш беше малка частица. Забранено ни е да ставаме и да говорим., а работата ни изисква да станем да попитаме за материалите който ни трябват.
Доста често се случва да работин на национални празници, със заплахата че ако не отидем ще бъдем уволнени или пък ако не ни изнася да работим тогава да си подадем молбата. Не знам според мен не е правилно да не уважават законите въведени в България , след като са тук те са длъжни да ги спазят!!
Днес се случи поредното потресаващо събитие. Когато отидохме на работа заварихме целия ни баж в тоалетните ( да ме извиняват всички за грубите думи ама няма как да се нарече действителността), шефа ни дойде и каза че от днес нататък там ще са ни дрехите яденото и всичко, като искам да подчертая че мизерията и мръсотията е неописуема няма нито врати нито нищо само заковани пирони и мрасни ………… !!!!
Това човешко ли е нали вече сме в Европа ?????
Кажете ми какво да направя в този случай как да си търсим правата и как най накрая да докажем на тези хора, че щом са тук трябва да имат уважение
към българите и че България си има свое законодателство и не е нужно да измислят ново по техните правила
Благодаря предварително на всички
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Молба за съвет
Последна промяна Gergana_kn на 09 Юни 2008, 18:27, променена общо 1 път
- Gergana_kn
- Нов потребител
Благодаря ви Господине за изчерпателния отгово но аз съм едва на 20 г и поврвайте ми до сега не съм се сблъсквала с такива моменти !!!
Ако найстина съм сгрешила форума и място моля да бъда извинена
Ако найстина съм сгрешила форума и място моля да бъда извинена
- Gergana_kn
- Нов потребител
1) Подайте жалба до Регионалната инспекция по охрана на труда, като опишете в нея всичко това подробно!
2) Обърнете се за помощ към местните звена на КНСБ и "Подкрепа"!
Това поне е безплатно, но се гответе за словесна битка с работодателя и гледайте да сте изрядни с трудовата дисциплина за да не му дадете законен повод да Ви уволни.
2) Обърнете се за помощ към местните звена на КНСБ и "Подкрепа"!
Това поне е безплатно, но се гответе за словесна битка с работодателя и гледайте да сте изрядни с трудовата дисциплина за да не му дадете законен повод да Ви уволни.
"Не може да има безупречно действие, но може да има безупречен извършител."
- socrat
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|