начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Влизане във владение на невдижимо имущество ???

Казуси за недвижими имоти

Влизане във владение на невдижимо имущество ???

Мнениеот kriseto.krysteva » 08 Юни 2008, 16:12

Здравейте,
Необходима ми е малка информация преди да подпишем предварителен договор за покупко - продажба на недвижим имот (къща). Тъй като купувачите искат да подпишем договора и веднага да влязат във владение на имота, се питах дали това въобще е възможно или не е голям проблем стига да е описано в предварителни договор?
Моля Ви, някой да даде съвет!
kriseto.krysteva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юни 2008, 10:06

Възможно е , но при всички положения ползвайте адвокат за да не берете после ядове.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот alximika » 20 Юни 2008, 21:25

Във владение се влиза след като ви платят цялата сума по договора.
Желателно е в предварителния ви договор да пише че владението ще стане след подписване на приемо предавателен протокол.

Ключ може да им дадете и на предварителния договор но трябва да е написано че при евентуално разваляне на договора те са длъжни да напуснат къщата.

най-добре вземете адвокат с вас ако не вярвате в компетентноста на агенцията! Ако няма такава.... адвоката е задължителен!

Аз не съм юрист а брокер любител :D
alximika
Нов потребител

Мнениеот gery » 05 Юли 2008, 12:18

alximika написа:Във владение се влиза след като ви платят цялата сума по договора.
Желателно е в предварителния ви договор да пише че владението ще стане след подписване на приемо предавателен протокол.

Ключ може да им дадете и на предварителния договор но трябва да е написано че при евентуално разваляне на договора те са длъжни да напуснат къщата.

най-добре вземете адвокат с вас ако не вярвате в компетентноста на агенцията! Ако няма такава.... адвоката е задължителен!

Аз не съм юрист а брокер любител :D

Във владение може да се влезе и при подписване на предварителен договор, стига това да удовлетворява и двете страни. Всичко е въпрос на договаряне.
gery
Потребител

Мнениеот gudio » 05 Юли 2008, 14:44

gery написа:
Във владение може да се влезе и при подписване на предварителен договор*, стига това да удовлетворява и двете страни. Всичко е въпрос на договаряне.

* с всички произтичащи от това рискове и негативи за собственика - право на задържане в полза на владелеца за измислени от него подобрения в имота, претенции за заплащане на по-голямата измежду двете суми - разходи за подобренията или увеличената стойност на имота и т.н. Не си вкарвайте "таралеж в гащите" :!: Никакво владение не предавайте преди да си вземете изцяло парите за имота !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси