начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

проекти за надстрояване - изнудват ме

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проекти за надстрояване - изнудват ме

Мнениеот dara72 » 04 Юни 2008, 10:11

живея в къща на два етажа,първия етаж е продаден от моите родители много отдавна след като са продали етажа в нотариалния акт са записали ,че си остават таван и евентуално надстрояване,като надсрояването може да се направи без да е нужно съгласието на новите собственици.Аз изготвих проекти за надстрояване,които са вече готови, но реших да предупредя хората от първия етаж,че ще надстроявам и ако в общината ми поискат някаква бележка от тях да се разберем като хора,предложих им част от моя двор да си разширят първия етаж и моето мазе,също така им казах ,че външната мазилка и изолация ще я направя аз със мои средства,но жената ми казва ,че ако трябва да дава съгласие иска етаж ,а ние сме двама братя единия етаж е за мен другия за брат ми.И сега се чудим и маем какво да правим, дайте ми съвет при адвокат ли да ходим и как се постъпва в такива случаи.Предварително ви благодаря ако някой ме насочи от къде да тръгна.
dara72
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 04 Юни 2008, 10:37

При всички случаи ще Ви е необходим адвокат, който да разгледа всички документи. Няма да е сериозно , ако даваме становище само по разказ. Но можем да помогнем поне малко, да знаете откъде да тръгнете и долу-горе , какво да очаквате. Информацията Ви не е много ясна , затова уточнете ледното:
1. Само етаж ли е продаден или и идеална част от земята/двора/?
2. По какав начин е формулиран отказа на съсобствениците в договора?
sunrise
Активен потребител

изнудват ме

Мнениеот dara72 » 04 Юни 2008, 14:51

продаден е етаж едно мазе и 27кв,м от двора
dara72
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 04 Юни 2008, 15:43

Щом сте съсобственици на земята, няма как да ги игнорирате. Ще е нужно да Ви учредят право на строеж, за да строите. Не мисля ,че това съгласие , дето са го дали в акта ще свърши работа. така, че при всички положения се конслутирайте с колега.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 4erepaha » 04 Юни 2008, 16:19

И мен ме изнудват. За 1/6 ид.част ми искат 45000 Евро !!!, а цялата къща струва толкова...
4erepaha
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация