Здравейте!
Живея на първия етаж. Скоро магазинното помещение под мен ще заработи като заведение. Шумотевицата ще е на ниво. Интересува ме дали законово някъде са описани моите права и задълженията на шумопроизводителя, нива на шум и т.н. И при проблеми, от коя институция да търся съдействие?
Благодаря!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласно
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласн
borkata3000 написа:Здравейте!
Живея на първия етаж. Скоро магазинното помещение под мен ще заработи като заведение. Шумотевицата ще е на ниво. Интересува ме дали законово някъде са описани моите права и задълженията на шумопроизводителя, нива на шум и т.н. И при проблеми, от коя институция да търся съдействие?
Благодаря!
Вижте за да има магазин или др. там заведение и каквото и да е трябва да има съответните разрешителни от компетентните органи ...така никой не може да ви даде отговор ...
Ако са много шумни една жалба до РИОКОС/бившето ХЕИ/,те трябва да дойдат и да измерят шума ...и ако преминава нормите ,мда може да се затвори това помещение ,но не е лесно.
- donna
- Старши потребител
Re: Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласн
borkata3000 написа:Здравейте!
Благодаря!
Борка, забрави за ХЕИ, подкупни кучета са - НЕ разчитай да ти замерят каквото и да е било. Говоря от опит. Предупреждават собствениците на ресторанта и в деня на измерването е тихо като в детска стая, после ресторантьорите изполват протокола като почнеш да пускаш жалби насам натам... Имам АБСОЛЮТНО същия проблем и до момента единствено с полиция се оправям. Виж до кога им е работното време (при мойте е до 23) и веднага викай полиция на 166 след като им мине работното време. Много се дразнят защото им гониш клиентите и изведнъж започват да се вслушват с молбите ти за по-тиха музика след 22, за непускане на вентилациите след 22 и т.н..
общо взето са голями ядове. гледай да ги спечеш отначало, защото е голяма дивотия. Вземи един адвокат да те посъветва по-детайлно, има си тънкости при преустройството от магазин към ресторант и особенно в частта на кухня и вентилация.
Успех..
- naughty
- Потребител
autoproxy написа:Сложете си тапи за уши ! ....
хаха - без шега слагам от време на време..
абе изнервяща работа в собствения ти дом да спиш с тапи.. много малко може да се направи за съжаление.
С нетърпение очаквам новата наредба номер 1 за обществения ред (за София), очакват се приятни изненади
- naughty
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|