начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

дадена къща назад не се връща

Казуси за недвижими имоти

дадена къща назад не се връща

Мнениеот maplma » 29 Май 2008, 15:10

Преди 9г. и закупен имот с предоставени пари от сестра ми .Сега тя настоява да и върна имота. Нотариалния акт е с моето име, нейното не фигурира никъде. Имат ли законова основа да ми вземе имота?
Може ли чрез съд да си изисква парите дадени ми тогава?Какво да направя?Разполага с разписка за броени пари на продавача.
Посъветвайте ме какво да правя ако се стигне до дело. :oops:
maplma
Нов потребител

Re: дадена къща назад не се връща

Мнениеот Magnollia » 29 Май 2008, 15:17

maplma написа:Преди 9г. и закупен имот с предоставени пари от сестра ми .Сега тя настоява да и върна имота. Нотариалния акт е с моето име, нейното не фигурира никъде. Имат ли законова основа да ми вземе имота?
Може ли чрез съд да си изисква парите дадени ми тогава?Какво да направя?Разполага с разписка за броени пари на продавача.

Ако има доказателство, че ти е дала пари, разбира се, че може да си ги иска.
Всичко зависи от доказателствата.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

дадена каща назад не се връша

Мнениеот maplma » 29 Май 2008, 15:22

Ако трябва да връщам парите по нотариален акт ли се връщати или по данъчна оценка
maplma
Нов потребител

Мнениеот portokal » 29 Май 2008, 15:51

Абе, то зависи какво са се разбрали тогава, но едната от двете (по-вероятно питащата) наистина не постъпва честно. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 29 Май 2008, 15:54

portokal написа:Абе, то зависи какво са се разбрали тогава, но едната от двете (по-вероятно питащата) наистина не постъпва честно. :oops:

Не можем да знаем - ако е било с дарствени намерения, а сега е "размислила" ;) ... тогава заглавието си е много вярно ;)
(и най-вероятно е така - минали са 9 г. ;) )

П.П.: не бързайте да "съдите" ....
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kinshasa » 30 Май 2008, 11:51

portokal написа:Абе, то зависи какво са се разбрали тогава, но едната от двете (по-вероятно питащата) наистина не постъпва честно. :oops:

А ако първата е казала:
- На ти тия 30-40 000лв. те не ми трябват купи си нещо?
А после : ти що спа с мъж ми, а? Дай си ми парите.
Моля за пояснения относно условията.
Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Мнениеот donna » 31 Май 2008, 07:30

maplma написа:Преди 9г. и закупен имот с предоставени пари от сестра ми .Сега тя настоява да и върна имота. Нотариалния акт е с моето име, нейното не фигурира никъде. Имат ли законова основа да ми вземе имота?

Купили сте къща с пари дадени ви от сестра ви -имота е вашият ,що се отнася до това дали да връщате парите или не/ако не сте и ги върнали до момента / , за тях е изтекла давността ,а тя е 5 г. ,така ,че спокойно може да и възразите ,че няма да и връщате пари.
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 31 Май 2008, 08:52

:D нищо няма да се случи ,не за пръв път се купуават жилища с пари дадени на заем /хората имат разписка ,че сестрата дала парите е и ...никаква симулация няма да се докаже ,най много ,че е платила от името на брат си , пък отношенията между тях си не са нищо др. освен заем / ,а за симулация липсва обратно писмо ,така ,че здраве му кажи :D :D :D
Така ,че тук сестрата етр. да се консултира с адвокат и то преди 9г :lol: :lol:

Няма измама имала пари дала , брат- сестра често се случва ,често се случва и роднини да се "прекарват" ,то по хората ходи.
В задачката се пита де е спала 9г ...или сега и се иска имот ,ами да поскъпнаха доста от тогава :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Magnolia » 04 Юни 2008, 08:17

Няма основание да й връщате имота, но пък парите вземете й ги върнете. Сложете и лихва за да е по-честно. Ако трябва кажете главницата началната дата и даже ще ви я сметнем и така всички ще са доволни.
Magnolia
Потребител

Назад към Имотни казуси