- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Добър адвокат по трудови дела за Варна
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Добър адвокат по трудови дела за Варна
Моля, препоръчайте ми добър адвокат по трудови дела за гр. Варна.
- DariSht
- Нов потребител
Можете да разгледате тук:
http://lex.bg/members/monteskio/
http://lex.bg/members/monteskio/
- Bianca
- Младши потребител
Цитат:
А това не е ли недопустима реклама ?
Чл. 42. (2) Адвокатът има право да уточнява в коя област на правото практикува.
(4) Адвокатът може да поддържа собствена интернет страница, съдържаща професионална информация, доколкото тя не противоречи на разпоредбите на този закон и на правилата на Етичния кодекс на адвоката.
Мисля, че не е недопустима реклама да се насочи вниманието към нещо, което не е противоправно.
И все пак, ако съм поставила в неудобно положение уважаемия колега, от когото се уча, без да го познавам, моля за извинение.
А това не е ли недопустима реклама ?
Чл. 42. (2) Адвокатът има право да уточнява в коя област на правото практикува.
(4) Адвокатът може да поддържа собствена интернет страница, съдържаща професионална информация, доколкото тя не противоречи на разпоредбите на този закон и на правилата на Етичния кодекс на адвоката.
Мисля, че не е недопустима реклама да се насочи вниманието към нещо, което не е противоправно.
И все пак, ако съм поставила в неудобно положение уважаемия колега, от когото се уча, без да го познавам, моля за извинение.
- Bianca
- Младши потребител
Bianca написа:Мисля, че не е недопустима реклама да се насочи вниманието към нещо, което не е противоправно.
Аз това съм и имал предвид (в последствие с Лютия се изяснихме) - че НЕ Е реклама, обаче ... дали отиваме към ...останалата част ... от истината
... не мога да твърдя със сигурност ...
- inspectora
- Активен потребител
Е, това вече е прекалено. А то човек се учи докато е жив. Това, че Вие се учите от него не означава, че и другите трябва да се учат от него.
Очевидно е, че е против етиката на адвоката, тъй като чрез трети лица се насочва вниманието към конкретен колега. А нямаше да е реклама, ако лицето само бе намерило страницата на колегата без да се насочва вниманието конкретно към него.
Закон за адвокатурата
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.
Е, на мен лично точно на това ми прилича !!!
Най-малкото не е етично.
Е, това вече е прекалено. А то човек се учи докато е жив. Това, че Вие се учите от него не означава, че и другите трябва да се учат от него.
Очевидно е, че е против етиката на адвоката, тъй като чрез трети лица се насочва вниманието към конкретен колега. А нямаше да е реклама, ако лицето само бе намерило страницата на колегата без да се насочва вниманието конкретно към него.
Закон за адвокатурата
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.
Е, на мен лично точно на това ми прилича !!!
Най-малкото не е етично.
- abstract
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|