Работя като единствен правоспособен електротехник поддръжка в училище заедно с още двама колеги /дърводелец и огняр/.
Поради преминаване на делегиран бюджет директора иска да съкрати един от нас /по възможност мене макар ,че съм с група инвалидност и огняра за 6 месеца през лятото а за зимния период отново да го назначава.
Въпроса ми е има ли право да ме съкрати и ако ме съкрати на какви обезщетения имам право.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращаване на трудоустроен работник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Ами зависи по кой член, ще ви прекратят договора. Първо искам да вмъкна, че Инспекцията по труда не би допуснала липсата на правоспособен електротехник. По скоро дърводелеца, трябва да поеме функциите на огняря.
При всички случаи трябва да ви се връчи предизвестие поне един месец преди прекратяването, в зависимост от това дали договоръа ви е срочен или безсрочен. В никакъв случай не се оставяйте да ви убедят по взаимно съгласие. Обезщетения можете да получите при закриване на щата, неизползван отпуск, неспазено предизвестие, ако останете до един месец без работа след прекратяването.
При всички случаи трябва да ви се връчи предизвестие поне един месец преди прекратяването, в зависимост от това дали договоръа ви е срочен или безсрочен. В никакъв случай не се оставяйте да ви убедят по взаимно съгласие. Обезщетения можете да получите при закриване на щата, неизползван отпуск, неспазено предизвестие, ако останете до един месец без работа след прекратяването.
- Balans
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|