Чрез делба на наследствени имоти получих парцел. В скицата, която бе приложена към договора за делба, имаше номерата на съседните парцели, но не и кои са собствениците им. Тъй като съседните парцели са незастроени, а по-далечните са едни необитаеми къщи и няма от кого да узная кои са ми съседи. В техническата служба на общината казаха, че не могат да ми дадат такава информация, но не уточниха заради защитата на личните данни или просто не разполагат с нея. С службата по вписванията пък имат информация дадено лице какви имоти е придибило.
Та въпросът е: къде се съхраняват имената на собстениците на недвижими имоти и публична ли е тази информация?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разбера кои са ми съседите?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Аз мисля ,че на самата скица ,служителите в съответната Общинска администрация , могат да опишат съответните собственици(ваши съседи),чиито УПИ-та са съседни на вашето .
Аз ,например , преди няколко дни заявих такава скица и в самото заявление поисках да се опишат подробно съседити на УПИ-то и те бяха идентифицирани по УПИ-та и три имена ,което ми свърши работа при нотариалното производство .
Аз ,например , преди няколко дни заявих такава скица и в самото заявление поисках да се опишат подробно съседити на УПИ-то и те бяха идентифицирани по УПИ-та и три имена ,което ми свърши работа при нотариалното производство .
-
palimsest - Активен потребител
Засяга ме,
защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.
- paysan
- Нов потребител
Re: Засяга ме,
paysan написа:защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.
Ще си поделите разходите, ако оградата се строи на границата, т.е. ако е разположена едновремено в двата имота.
В случая интереса от опазване на имота си е единствено ваш. Поставете я сам, без да влизате в чуждия имот.
- ivankavrakov
- Потребител
Ако не става по друг начин ... пробвайте по следния:
1.проследявате по документи за собственост по "Вашата" линия докато откриете описание на имота Ви с посочени съседи ...
2.после проследявате съответните съседи до последния приобретател ...
И все пак зависи точно за какво става въпрос ... (но и това е начин )
1.проследявате по документи за собственост по "Вашата" линия докато откриете описание на имота Ви с посочени съседи ...
2.после проследявате съответните съседи до последния приобретател ...
И все пак зависи точно за какво става въпрос ... (но и това е начин )
- inspectora
- Активен потребител
От разписния списък към плана. Намира се в общината.
След придобиването на имотите, съседите би следвало да съобщят това в общината, за да бъде отразено в списъка. Дано да са го направили за да имате актуални данни.
След придобиването на имотите, съседите би следвало да съобщят това в общината, за да бъде отразено в списъка. Дано да са го направили за да имате актуални данни.
- d_d
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|