начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как да разбера кои са ми съседите?

Казуси за недвижими имоти

Как да разбера кои са ми съседите?

Мнениеот paysan » 14 Май 2008, 10:53

Чрез делба на наследствени имоти получих парцел. В скицата, която бе приложена към договора за делба, имаше номерата на съседните парцели, но не и кои са собствениците им. Тъй като съседните парцели са незастроени, а по-далечните са едни необитаеми къщи и няма от кого да узная кои са ми съседи. В техническата служба на общината казаха, че не могат да ми дадат такава информация, но не уточниха заради защитата на личните данни или просто не разполагат с нея. С службата по вписванията пък имат информация дадено лице какви имоти е придибило.
Та въпросът е: къде се съхраняват имената на собстениците на недвижими имоти и публична ли е тази информация?
paysan
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 14 Май 2008, 12:04

Аз мисля ,че на самата скица ,служителите в съответната Общинска администрация , могат да опишат съответните собственици(ваши съседи),чиито УПИ-та са съседни на вашето .

Аз ,например , преди няколко дни заявих такава скица и в самото заявление поисках да се опишат подробно съседити на УПИ-то и те бяха идентифицирани по УПИ-та и три имена ,което ми свърши работа при нотариалното производство .
Аватар
palimsest
Активен потребител

Засяга ме,

Мнениеот paysan » 14 Май 2008, 12:48

защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.
paysan
Нов потребител

Re: Засяга ме,

Мнениеот ivankavrakov » 14 Май 2008, 13:14

paysan написа:защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.

Ще си поделите разходите, ако оградата се строи на границата, т.е. ако е разположена едновремено в двата имота.
В случая интереса от опазване на имота си е единствено ваш. Поставете я сам, без да влизате в чуждия имот.
ivankavrakov
Потребител

Ами точно

Мнениеот paysan » 16 Май 2008, 13:55

за това искам да разбера кои са. Може пък да се съгласят да бъде на границата. Не съм си представял, че тази информация е толкова дълбоко скрита.
paysan
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 16 Май 2008, 17:47

Ако не става по друг начин ... пробвайте по следния:
1.проследявате по документи за собственост по "Вашата" линия докато откриете описание на имота Ви с посочени съседи ...
2.после проследявате съответните съседи до последния приобретател ...

И все пак зависи точно за какво става въпрос ... (но и това е начин ;) )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот d_d » 16 Май 2008, 17:57

От разписния списък към плана. Намира се в общината.
След придобиването на имотите, съседите би следвало да съобщят това в общината, за да бъде отразено в списъка. Дано да са го направили за да имате актуални данни.
d_d
Потребител

Мнениеот antoniagarcheva » 22 Май 2008, 10:54

В Удостоверенията за описание и идентичност от ТСУ пише съседите
antoniagarcheva
Нов потребител

Назад към Имотни казуси