начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

радрешително за водополване

Казуси за недвижими имоти

радрешително за водополване

Мнениеот ilianna » 22 Май 2008, 10:02

Здравейте!
Ще се радвам да получа съвет за опит с Министерство на околната среда и водите.
Имаме разрешително за водоползване със срок до март 2008г. Налага се удължаване на водоползването, но е изпуснат срока за подаването на заявлението по чл.78, ал1. от Закона за водите.
И въпроса ми е следния: да започваме ли процедура за ново разрешително или да се направим на леко ударени и да си искаме удължаване?
ilianna
Нов потребител

Re: радрешително за водополване

Мнениеот Melly » 22 Май 2008, 15:03

ilianna написа:............но е изпуснат срока за подаването на заявлението по чл.78, ал1. от Закона за водите.
И въпроса ми е следния: да започваме ли процедура за ново разрешително или да се направим на леко ударени и да си искаме удължаване?

Чл. 79. (1) Действието на издаденото разрешително се прекратява по решение на органа по чл. 52, ал. 1 или при:
1. прекратяване на правото на водоползвателя и/или ползвателя на собственост или ползване върху недвижимия имот, където се намира водният обект, както и при изрично заявен отказ от право на използване на съответния воден обект;
2. изтичане срока на издаденото разрешително; , поради неупражняване на правата по чл.78, ал.1 ЗВ.
3. смърт на физическото лице, съответно прекратяване на юридическото лице;
4. естествено или изкуствено изчезване на водния обект;
5. неупражняване на правата, произтичащи от разрешителното в определен срок, посочен в самото разрешително.

Така че, действайте!
УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот g.atanasova » 11 Юни 2008, 12:54

Правилно Ви е посочил/а колегата по-горе. А и понеже съм минавала вече през същия ад, само мога да Ви съчувствам - стартирате процедурата съвсем отначало - заявлението плюс пълния набор от документи.
g.atanasova
Младши потребител

Назад към Имотни казуси