начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Казус във връзка с имот и имотни граници

Казуси за недвижими имоти

Казус във връзка с имот и имотни граници

Мнениеот cybera » 15 Май 2008, 22:13

Здравейте,

Поблемът е следният: става дума за жилищен имот с двор и къща върху него. Според скицата на имота която е в общината имотът е 802 кв. м. Реално от него се ползват около 760 кв. м. защото оградата е поставена на едната страна по-късо с 4 метра и един триъгълник е останал извън имота. На този триъгълник по социалистическо време са поставени метални гаражи, за които собствениците плащат на общината наем.

Каква е процедурата за премахване на гаражите които се окажат върху имота след като дойдат и поставят правилно колчета от съответната фирма занимаваща се с това? Към кого се обръщаме първо за съдействие? Ако там не стане, към кого се обръщаме след това?

Благодаря за съдействието предварително!
cybera
Нов потребител

Мнениеот cybera » 19 Май 2008, 20:20

Има ги тези работи вече има скици на имота и така нататък ама при гореописаното положение кой трябва да се погрижи за освобождаването на имота?
cybera
Нов потребител

Мнениеот Melly » 19 Май 2008, 21:25

cybera написа:Има ги тези работи вече има скици на имота и така нататък ама при гореописаното положение кой трябва да се погрижи за освобождаването на имота?

Не ми стана съвсем ясно доколко Вие сте наясно с проблема. Преди да бъде установено по безсъмнен начин кой има правата върху този "триъгълник" не може да се претендира освобождаването му, ако ме разбирате. Имам чувството, че поставяте въпроса тук в качеството си на 3-то лице. И ако е така, не виждам нищо лошо да насочите засегнатото лице към адвокат, заедно с всички документи.
И при най-добро желание да Ви се даде някяква насока (съвет), фактологията е оскъдна, предполага повече от една хипотеза, всяка с възможни решения - по-скоро в геометрична прогресия. И не е редно ние да добавяме факти-предположения, за да наредим пъзела.
УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Magnollia » 20 Май 2008, 09:30

Можете да водите иск за установяване на граници.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Melly » 20 Май 2008, 12:39

Magnollia написа:Можете да водите иск за установяване на граници....

Да, така е,
Но по аргумент на противното, истината не избожда очите на незрящия... :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lesen » 20 Май 2008, 14:21

mislia 4e samo s obshtinata niama da stane. edva li shte minete bez delo i to ako vaobshte imate pravo na tova koeto iskate.
lesen
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Май 2008, 14:37

lesen написа:mislia 4e samo s obshtinata niama da stane. edva li shte minete bez delo i to ako vaobshte imate pravo na tova koeto iskate.

Това казах и аз по-горе така:...Преди да бъде установено по безсъмнен начин кой има правата върху този "триъгълник" не може да се претендира освобождаването му, ако ме разбирате..., така че дано за питащата/ия е станало ясно.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси