Здравейте,
Бих искал да попитам за варианти. Случаят е следният:
Имам апартамент на 1-ви етаж, който искам да преустроя в магазин. Разбрах какви са изискванията и до момента съм изготвил:
1/Протокол от Общото събрание на входа;
2/Виза за проектиране;
3/Нотариално заверено съгласие от преки съседи с изключение на собствениците на апртамента над мен, откъдето всъщност идва и проблема. В този апартамент не живее никой, жилището фактичеки е на едната дъщеря му, която е в САЩ. Многократно опитвам да проведа разговор с бащата, който е пълномощник на дъщерята, но той не желае да ме изслуша и даже не ми дава възможност да разговарям с дъщеря му. Доводите му са, че това преустройство ще наруши спокойствието на дъщеря му, която реално не се знае дали въобще ще се върне някога в България.
Интересува ме има ли някаква "вратичка", която да използвам и да мога да направя преустройството?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 06:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за помощ - преустройство на апартамент в магазин
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
(4) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Съществуващо жилищно помещение или самостоятелно жилище на първия етаж на жилищна сграда може да се преустрои с промяна на предназначението му за магазин или за други обслужващи дейности, извън тези по ал. 3, при спазване на санитарно-хигиенните, противопожарните и другите технически изисквания и ако се осигури самостоятелен вход извън входа и общите помещения на жилищните етажи. В тези случаи се изисква решение на общото събрание на собствениците, взето по установения ред, и изрично писмено нотариално заверено съгласие на всички собственици на жилища - непосредствени съседи на обекта.
А да не би "любимия" ти съсед да прави опит да те изнудва??
А да не би "любимия" ти съсед да прави опит да те изнудва??
- barri
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|