Здравейте отново.Миналата седмица ви потърсих за съвет относно това: на 1.05 подавам молба за напускане. На 9.05 отивам на работа и ми казват, че договорът ми е прекратен, считано от него ден. Разбираме се за другата седмица да отида да си взема документите и заплатата. Отивам днес, съответно си взимам документите. Но не ми се дава заплата за седмица и половина ( плащат ни всяка седмица).Заявява ми се , че няма да я получа и да отида да се оплача където си искам.
Трябва да се вземе под внимание, че фиш за това колко взимам не ми се издава и никъде не се документира.Като цяло не се води никакава документация никъде. В трудовата ми книжка единствено пише 260лв, а дефакто взимам 2 пъти повече.
При това положение е явно, че не мога да се хвана за нищо. Няма ли възможност да му изпратя някаква проверка и да кажем да му затворят заведението за известно време? Или нещо подобно.Моля Ви, дайте някакви идеи. Все трябва да има нещо,което не му е изрядно и могат да го хванат.
Обръщам внимание, че постъпвайки по този начин е предположил варианти и се е подсигурил.
Много ви благодаря за отделеното внимание и търпение и помоща, която ми оказвате.
Лек ден ви желая и отново благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неплащане на последна заплата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ако искате може да му създадете проблеми.
1. може да се обърнете към местната инспекция по труда.
2. ако сте сигурна че нищо не се документира може да му спретнете и една данъчна проверка.
Въпроса е, че не може да претендирате за реалното си възнаграждение, а за това което е записано в документите подписани от вас и работодателя. За тази седмица и половина се получават колко- 80-90 лева, за които ще претендирате? Сама преценете има ли смисъл...
1. може да се обърнете към местната инспекция по труда.
2. ако сте сигурна че нищо не се документира може да му спретнете и една данъчна проверка.
Въпроса е, че не може да претендирате за реалното си възнаграждение, а за това което е записано в документите подписани от вас и работодателя. За тази седмица и половина се получават колко- 80-90 лева, за които ще претендирате? Сама преценете има ли смисъл...
- barri
- Потребител
да но
Не ми е за заплатата- то е ясно, че няма да си я получа. Искам колкото се може повече неприятности да му създам.Аз постъпвам коректно,а той (шефа) ще ми крещи в лицето да се оплача където си искам и ще ме обижда.Сетих се за инспекцията по труда, но те нямат кой знае какви правомощия. Едва ли ще постигна нещо чрез тях,НО който не е пробвал, не е разбрал. Благодаря ви за вниманието и ако имате още идеи- даваите насам.
Благодаря Ви много и всичко добро.
Благодаря Ви много и всичко добро.
- kaliopa12
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|