- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отчуждаване на имот ли е
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Отчуждаване на имот ли е
Исторята е следната Улицата на която се намира къщата на дядо ми не фигурира на дадената ми от общината виза а на другата улица/през една река/От съседи и роднини разбрах че преди време 30-40 години по съседски те са се разбрали да отстъпят по няколоко метра за да се образува тази улица с цел да си улеснят преминаването Никъде в общината не намерих документ за Отчуждаване На искане на баща ми и съседите преди 10 години да му бъде върнат имота му е испратено писмо че проблема им ще бъде решен с влизане на новия град план Но когато отидох преди дни да искам виза тези промени не бяха отчетени и границите на моя и съседните имоти си оставаха по стария начин Кажете какво трябва да предприема за да си върна към парцелата и тези100 квадрата тъй като възнамерявам да строя и ще са ми нужни
- kosi98
- Младши потребител
Re: Отчуждаване на имот ли е
kosi98 написа:Исторята е следната Улицата на която се намира къщата на дядо ми не фигурира на дадената ми от общината виза а на другата улица/през една река/ - доста неточно казано, но все пак се подразбира.
Цитат:
От съседи и роднини разбрах че преди време 30-40 години по съседски те са се разбрали да отстъпят по няколоко метра за да се образува тази улица с цел да си улеснят преминаването Никъде в общината не намерих документ за Отчуждаване На искане на баща ми и съседите преди 10 години да му бъде върнат имота му е испратено писмо че проблема им ще бъде решен с влизане на новия град план Но когато отидох преди дни да искам виза тези промени не бяха отчетени и границите на моя и съседните имоти си оставаха по стария начин Кажете какво трябва да предприема за да си върна към парцелата и тези100 квадрата тъй като възнамерявам да строя и ще са ми нужни
Ако правилно съм Ви разбрала,
Снабдете се с комбинирана скица за имота от служба "Кадастър". За да съществува като графично изображение въпросната улица е следвало Кметът на общината да издаде заповед за отчуждаване и въз основа на нея да е изготвена оценка за отч. площ във връзка с новия план. Поискайте тези документи писмено. Обещетение за частите на новообразуваната улица твърдите, че не сте получили, следователно планът в тази му част не е влезнал в сила, и Вие сте в правото си да искате изменението му. Но както сама разбирате ще Ви е необходимо съдействие от адвокат. Ще загубите много нерви и време, ако действате сама. А и не очаквайте кой-знае какво съдействие от общинските служители. Повечето от тях с досада вършат служебните си задължения, за съжаление..
-
Melly - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|