начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

напускане с предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

напускане с предизвестие

Мнениеот kaliopa12 » 10 Май 2008, 08:06

Здравейте. Ситуацията е следната: на 1.05 си подавам молбата за напускане. На 9.05 отивам на работа и без никакво предупреждение ми казват да си тръгвам и че повече няма да работя там (а дори си бях облякла униформата).Мога ли да се позова на чл. 220(2) във връзка с чл.326(2) от КТ?Пред коя институция мога да се защитя?Само пред съд ли?Благодаря за информацията. Лек ден ви желая.[/b]
kaliopa12
Нов потребител

ре

Мнениеот kaliopa12 » 10 Май 2008, 10:15

Да, но работя в заведение на бара и не става просто така да се върна на работаи няма да ми позволят да си продължа работата.
Другото което е там няма секретар има само счетоводител, който идва, да кажем, един път в месеца.Аз не съм сигурна дали въобще са ми завели молбата под номер и кой е той. Ако не са я завели могат да го представят ' по взаимно съгласие'. С една дума се прецаках.ПОневе съм студентка редовно можеше и да напусна без предизвестие ( по закон). Много Ви благодаря за съвета и прочетох всичко, което ми написахте
kaliopa12
Нов потребител

:)

Мнениеот kaliopa12 » 10 Май 2008, 10:30

Но не виждам какво мога да направя освен да оставя всичко така както е без да претендирам за обезщетение. Ако имате друг съвет- слушам възприемам. Лек ден и жсичко хубаво.
kaliopa12
Нов потребител

Re: :)

Мнениеот monteskio » 10 Май 2008, 17:57

kaliopa12 написа:Но не виждам какво мога да направя освен да оставя всичко така както е без да претендирам за обезщетение. Ако имате друг съвет- слушам възприемам. Лек ден и жсичко хубаво.

Здравейте,

Вие имате възможност да защитите интересите. За да го направите - можете да посочите от кой град сте и да Ви насочим към колега, който практикива в Областта на трудовото право. Важно е да знаете, че недопускането Ви на работа е основание да претендирате обезщетение за това негово неправомерно действие. В крайна сметка никой не може да Ви задължи / освен в изрично посочени в случая в закона/ да не полагате трудовата си сила за определен период от време, бил той й времето на предизвестието.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право