Здравейте!
Надявам се някой да ми помогне в една заплетена ситуация:
Скоро разбрах , че съм наследник на една нива , която е отчуждена. Собственика е починал и е оставил двама наследници. Другия наследник е представил в областната администрация, която е страна по отчуждаването документ от поземлената комисия за въвод на владение само на единия наследник / не знаел , че и аз сам наследник /. Областната администрация не е изискали удостоверение за наследници на собственика , които е починал, а са се позовали само на документа от поземлената комисия. Наследника е получил обезщетение за отчуждената земя, за която има проект да се разширява път / отчуждената земя е прехвърлена на Републикански фонд пътища /. Другите наследници т.е. аз не съм получили нищо. Прочетох в Закона за принудителното отчуждаване чл.40 , че в срок от 3 години от отчуждаването / получаването на обезщетение / ако не се построи това за което е взето , то по молба на собственика се връща. Въпросът ми е аз мога ли да поискам връщане след 3 годишен срок с удостоверение за наследници след като не съм обезщетена или наследника които е обезщетен трябва да го направи? Ако аз предявя претенции следва ли да ме обезщетят и на ново да чакаме 3 годишен срок / проекта може да се реализира след около 100 години /, т.к. този изтича след няколко месеца. Как да постъпя ?
Благодаря Ви за отделеното време!
С най-добри пожелания: Петкова
[/b]
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отчуждаване на имот и обезщетение
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Ако сте наследник- то правата са Ваши.
Тогава, и само тогава, когато сте НЕУЧАСТВАЛ наследник- имате възможност да създадете доста главоболия на любимата администрация и други “заинтересовани страни”.
Без значение е дали сте записана или не в удостоверение за наследници .
Тогава, и само тогава, когато сте НЕУЧАСТВАЛ наследник- имате възможност да създадете доста главоболия на любимата администрация и други “заинтересовани страни”.
Без значение е дали сте записана или не в удостоверение за наследници .
- valentor
- Младши потребител
Благодаря Ви за отговорите.
Интересува ме някой дали се е занимавал с отчуждаване и каква е съдебната практика т.е. съществува ли релна възможност при тези факти да се върне имота? И ако си го варнем може ли отново до бъде отчужден?
Благодаря за отделеното време!
Интересува ме някой дали се е занимавал с отчуждаване и каква е съдебната практика т.е. съществува ли релна възможност при тези факти да се върне имота? И ако си го варнем може ли отново до бъде отчужден?
Благодаря за отделеното време!
- catrin
- Нов потребител
Здравейте, не съм юрист, а човек когото току що отчуждават. Не се опитвайте да се справяте сама. Ефекта ще е само да видите недостатъците на системата. Имахме "милион" доводи в наша полза, съпругът ми реши да води дело сам и в крайна сметка само разбрах как и те "изслушват" културно и после в решението пишат такива неща все едно ти изобщо не си им казал своята страна. Като Ви видят, че сте сама и на "черното ще кажат бяло" без да се засрамят. Мисля, че е най-добре да отидете и то при добър адвокат защото и според мен сте абсолютно в правото си. Остава само да се защитите успешно. Не мисля, че е добре да ходите баз познати в общината с надеждата да Ви помогнат по съвест, защото когато аз го направих ме накараха да напиша една молба за да им предоставя уж документите си, а после се позоваха на нея. Този сайт е много ценен, но няма да Ви реши проблема.
Искрено Ви желая успех!
Павлина
Искрено Ви желая успех!
Павлина
- pavlina
- Младши потребител
Благодаря Ви ,Павлина.
Адвокат ще си наема това е ясно на 100%. Този форум е много ценен, но знам, че без адвокат няма да стане. Исках хора, който са минали през този казус да споделят мнение или хора, който са се занимавили с такъв въпрос. Честно казано съм попадала на некомпетенти адвокати по друг проблем и за това искам да се допитам до по-голяма аудитория.
Благодяря за отделеното време.
Адвокат ще си наема това е ясно на 100%. Този форум е много ценен, но знам, че без адвокат няма да стане. Исках хора, който са минали през този казус да споделят мнение или хора, който са се занимавили с такъв въпрос. Честно казано съм попадала на некомпетенти адвокати по друг проблем и за това искам да се допитам до по-голяма аудитория.
Благодяря за отделеното време.
- catrin
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|